11 Αυγ 2013

Κινητικότητα: Εως το τέλος Αυγούστου θα έχει υλοποιηθεί το πρόγραμμα



Καθοριστικές για την υλοποίηση του προγράμματος της κινητικότητας αναμένεται να είναι οι ημέρες ως το τέλος Αυγούστου, κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε ότι εν μέσω θέρους και των... μπάνιων του λαού (σ.σ.: ρήση που καθιέρωσε ο Ανδρέας Παπανδρέου), οι συσκέψεις στη Β. Σοφίας δεν σταματούν, ενώ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται ως την Τρίτη να βρίσκεται στο υπουργείο του.

 Δεν πρέπει να διαφεύγει από κανέναν ότι έως τις 23 Αυγούστου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ανά υπουργείο της έκδοσης των υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες θα καταργούνται οργανικές θέσεις. Με βάση την αξιολόγηση των δομών των υπουργείων ή των εποπτευόμενων φορέων, θα εκδοθούν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις που θα προσδιορίζουν την κατάργηση διοικητικών δομών, αλλά και οργανικών θέσεων, από όπου θα προκύψει το πλεονάζον προσωπικό. Εως τις 16 Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των φακέλων των υπαλλήλων με την καθοριστική συνδρομή του ΑΣΕΠ και έτσι θα προκύψει το προσωπικό που θα τεθεί σε κινητικότητα.
 Στις 31 Ιουλίου τα υπουργεία απέστειλαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά και στον γενικό γραμματέα Συντονισμού της κυβέρνησης Δημήτρη Βαρτζόπουλο τους κλάδους, τις ειδικότητες και τα τμήματα από τα οποία θα προκύψει το πλεονάζον προσωπικό. Με βάση τα σχέδια στελέχωσης των υπουργείων, οι γενικοί γραμματείς θα πρέπει να παρουσιάσουν τον λεπτομερή σχεδιασμό με τον οποίο θα προκύπτει ο αριθμός του προσωπικού ανά ειδικότητα και κλάδο που θα τεθεί σε κινητικότητα.
 Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στείλει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και έχει αποκαλύψει η «δημοκρατία», ανά υπουργείο η συμμετοχή είναι η εξής: Παιδείας: 1.500, Εσωτερικών: 3.000 (πρόκειται για τους δημοτικούς αστυνομικούς), Εθνικής Αμυνας: 500, Υγείας: 1.500, Δημόσιας Τάξης: 500, Εργασίας: 600, Οικονομικών: 400, Δικαιοσύνης: 50, Ναυτιλίας: 50, Πολιτισμού: 500, Υποδομών: 750, Αγροτικής Ανάπτυξης: 130, Εξωτερικών 20, Ανάπτυξης: 100, Τουρισμού: 100, Περιβάλλοντος: 100 και Μακεδονίας - Θράκης: 20.
 Υπενθυμίζεται ότι έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουν τεθεί σε κινητικότητα οι πρώτοι 12.500 υπάλληλοι, ενώ έως το τέλος του χρόνου άλλοι 12.500. Ηδη βρίσκονται σε καθεστώς κινητικότητας 4.289 υπάλληλοι (2.114 εκπαιδευτικοί του υπουργείου Παιδείας, 2.122 σχολικοί φύλακες του υπουργείου Εσωτερικών και 53 οδηγοί και τεχνικοί του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης).
 Διευκρίνιση
 Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες αυτών που εξαιρούνται της κινητικότητας πρέπει να σημειωθεί ότι όσοι έχουν οι ίδιοι αναπηρία 67% εξαιρούνται. Οσοι έχουν προστατευόμενα μέλη με 67% και το μέλος έχει φορολογητέο εισόδημα 12.000 ευρώ και πάνω δεν εξαιρούνται.
Νίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com