26 Νοε 2011

Σερβία- Ηθοποιοί σε εξώφυλλο σχολικού βιβλίου


Σε εξώφυλλο βιβλίου της β’ γυμνασίου στη Σερβία, ο Ν. Κέιτζ

Στο εξώφυλλο του βιβλίου της β’ γυμνασίου της Βιολογίας στη Σερβία, φιγουράρει ο Νίκολας Κέιτζ, καθώς το υπουργείο Παιδείας της χώρας επέλεξε να βάλει μία φωτογραφία της ταινίας του 1987, των αδελφών Κοέν, «Raising Arizona» (ελλ. Τίτλος: «Αριζόνα Τζούνιορ»).
Στην ταινία πρωταγωνιστούσε ο ιταλικής καταγωγής Αμερικανός ηθοποιός και ομολογουμένως η φωτογραφία του τότε με του σήμερα δεν έχει καμία σχέση, όπως καμία σχέση και η υπόθεση της ταινίας με τη βιολογία.
Όσον αφορά την υπόθεση της ταινίας, πρόκειται για μια ξεκαρδιστική κωμωδία, όπου ο κακοποιός «Χάι» Μακντόνο, παντρεύεται την τολμηρή αστυνομικό Εντουίνα και στήνουν το «σπιτικό» τους σε ένα πάρκινγκ για τροχόσπιτα. Η Εντουίνα ωστόσο δεν μπορεί να αποκτήσει παιδιά και έτσι αποφασίζουν να απαγάγουν ένα από τα διάσημα πεντάδυμα Αριζόνα - αποτέλεσμα της γονιμότητας θεραπείας της συζύγου του πολυεκατομμυριούχου Νάθαν Αριζόνα.
Ο Αριζόνα στέλνει εναντίον των απαγωγέων τον άγγελο- τιμωρό Λέναρντ Σμολς, με αποτέλεσμα απολαυστικές καταδιώξεις, απειλητικά λυκόσκυλα και αποκαλυπτικές μάχες στο δρόμο. Καθώς παρατηρεί η Εντουίνα σε μια ιδιαίτερα αγωνιώδη στιγμή:
«Οικογενειακή ζωή λέγεται αυτό;», η σάτιρα είναι καυστική, ανατρέποντας καθετί που η Αμερική διατηρεί ιερό.
Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com