1 Οκτ 2011

Συζητήσεις του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα με Ρωμαιοκαθολικούς για την επέτειο των 1700 ετών από το Διάταγμα των Μεδιολάνων το 2013


Μιλάνο 30 Σεπτεμβρίου 2011.  Συνάντηση του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, με τον Αρχιεπίσκοπο του Μιλάνου, Καρδινάλιο Angelo Scola, με την ευκαιρία των εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του Έτους Ρωσικού Πολιτισμού στην Ιταλία.
Καλωσορίζοντας τον επισκέπτη, ο Καρδινάλιος Scola αναφέρθηκε στη σημασία της  διαχριστιανικής συνεργασίας για την αντιμετώπιση των προσκλήσεων του  κοσμικού κράτους.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Μητροπολίτης Ιλαρίων  μίλησε για τη συνεργασία στον τομέα του πολιτισμού και για τη  συναυλία ρωσικής  εκκλησιαστικής μουσικής, που θα πραγματοποιηθεί στο Ρωμαιοκαθολικό ναό της Santa Maria delle Grazie  για το Έτος Ρωσικού πολιτισμού και γλώσσας στην Ιταλία.
Στη συνέχεια, μίλησαν  για την προετοιμασία των εορτασμών της επετείου για τα 1700 χρόνια από το Διάταγμα των Μεδιολάνων το 2013.  Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων είπε ότι οι επετειακές εκδηλώσεις δίνουν την ευκαιρία να προσελκύσουν την προσοχή της παγκόσμιας κοινής γνώμης και των πολιτικών ηγετών  στο πρόβλημα των διακρίσεων εις βάρος των Χριστιανών στον κόσμο.
Στο κλείσιμο της συνάντησης  αντάλλαξαν συμβολικά δώρα. Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων έδωσε στον Καρδινάλιος Angelo Skole ένα εγκόλπιο με διακοσμήσεις, που κατασκευάζονται στα εργαστήρια του Πατριαρχείου Μόσχας, και CD μουσικής με τις δημιουργίες του. Ο Καρδινάλιος Scola  χάρισε μια  εικονογραφημένη έκδοση της Θείας Λειτουργίας του Αγίου Αμβροσίου και μουσικά CD με ηχογραφήσεις που γίνονται στο κτίριο του Duomo. (Председатель Отдела внешних церковных связей встретился с архиепископом Миланским)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com