16 Μαΐ 2011

Το Σερβικό Εθνικό Συμβούλιο Βορείου Κοσσυφοπεδίου, ζήτησε από την Ιερά Σύνοδο την αποκατάσταση του επισκόπου Ράσκας και Πριζρένης Αρτέμιου

(FoNet)
(FoNet)

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - Οι εργασίες της τακτικής συνεδρίας για το μήνα Μάιο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (SPC) ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα 16/05/2011. Η ημερήσια διάταξη είναι ακόμα άγνωστος, αλλά σύμφωνα με παλαιότερες ανακοινώσεις, οι επίσκοποι θα εκλέξουν δύο νέα μέλη της Συνόδου, και θα δημιουργήσουν νέες Επισκοπές . (SPC Synod starts regular May session)

Η Σύνοδος θα συζητήσει το θέμα του επισκόπου Ράσκας και Πριζρένης Αρτέμιου ο οποίος παρά την καθαίρεση του εξακολουθεί να αρνείται να δεχθεί την απόφαση . Ο Πατριάρχης Ειρηναίος έχει πει ότι «αν ο πρώην επίσκοπος δεν μετανοιώσει, η Σύνοδος θα συζητήσει τον αφορισμό του, κατά τη σύνοδο του Μαΐου, καθώς και εκείνη των οπαδών του». Το Σερβικό Εθνικό Συμβούλιο Βορείου Κοσσυφοπεδίου, με παρέμβασή του ζήτησε πρόσφατα από την Ιερά Σύνοδο την αποκατάσταση του Αρτέμιου στη θέση του επισκόπου Ράσκας και Πριζρένης. Προσφέρθηκε μάλιστα να μεσολαβήσει στις συνομιλίες με την Εκκλησία. Για την επίσκεψη του Πάπα ο Πατριάρχης Ειρηναίος είχε πεί ότι «η Σύνοδος θα μπορούσε επίσης να συζητήσει την πιθανή επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ στη Σερβία, στα πλαίσια του εορτασμού των 1700 ετών από το Διάταγμα των Μεδιολάνων.Η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων συνεδριάζει δύο φορές το χρόνο την άνοιξη και το φθινόπωρο.

1 σχόλιο:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Βόρειο Κοσυφοπέδφιο, όπως λέμε Βόρεια Κύπρος και όπως θα λέμε σε λίγο, Βόρεια Μακεδονία.

Η διεθνής σπείρα του εγκλήματος και της νέας αποικιοκρατίας πάλι σε δράση.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com