25 Φεβ 2011

Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος: «Ο Πατριάρχης Ειρηναίος… δεν έχει πλήρη συνείδηση ότι είναι Πατριάρχης Σερβίας»

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων "Romfea " ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος (Ράντοβιτς) αναφέρει για τον Πατριάρχη Σερβίας και την επίσκεψη του Πάπα στη Σερβία «Ο Πατριάρχης Ειρηναίος είναι ένας άνθρωπος σεμνός, πράος, απλός και ελληνομαθής.

Από την ταπείνωση του νομίζω ότι ακόμα δεν έχει πλήρη συνείδηση ότι είναι Πατριάρχης Σερβίας, και μερικές φορές από απλότητα λέει και πράγματα που έλεγε ως Επίσκοπος.

Πριν λίγες ημέρες κάτι είπε εκεί για τους εορτασμούς των 1.700 χρόνων από το διάταγμα των Μεδιολάνων (χαμογελάει), είπε ότι επιθυμεί να προσκαλέσει όλους τους Προκαθήμενους με επικεφαλής τον Οικουμενικό Πατριάρχη, αλλά να προσκαλέσει και τον Ποντίφικα.

Αυτό όμως ήταν μια δική του σκέψη, δεν είναι απόφαση της Ιεράς Συνόδου και το πήρανε όλοι τώρα και λένε, ότι ο νέος Πατριάρχης της Σερβίας είναι φιλοπαπικός….

Στο κάτω – κάτω δεν πέρασε ο Πάπας από την Αθήνα, δεν πέρασε τώρα από την Κύπρο, τι έγινε που πέρασε; Άλλο πράγμα είναι να περάσει κάποιος και να τον συναντήσεις, και άλλο πράγμα είναι να ασπάζεσαι την πίστη του και την διδασκαλία του.

Ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός δεν μίλησε με τον Πάπα στην Φλωρεντία; Δεν τον ονόμασε Άγιε Πάτερ, στα χέρια σου βρίσκεται η μοίρα της Εκκλησίας; Αλλά όταν είδε ότι δεν γίνεται τίποτα δεν υπέγραψε, και ο Πάπας είπε ουδέν πράξαμεν».

-Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος για τον Επίσκοπο Ράσκας Αρτέμιο και τον Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίο

1 σχόλιο:

Αντιοικουμενιστής είπε...

"Ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός δεν μίλησε με τον Πάπα στην Φλωρεντία; Δεν τον ονόμασε Άγιε Πάτερ, στα χέρια σου βρίσκεται η μοίρα της Εκκλησίας; Αλλά όταν είδε ότι δεν γίνεται τίποτα δεν υπέγραψε, και ο Πάπας είπε ουδέν πράξαμεν."
Εύγε! Η διαφορά σου και των ομοϊδεατών σου είναι ότι όλοι εσείς και "άγιε πατέρα" θα τον προσφωνήσετε και θα υπογράψετε όλοι! Καληνύχτα "άγιε" Μαυροβουνίου...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com