31 Οκτ 2010

Ελευθεροτυπία:«Το υπουργείο αναγκάστηκε να δηλώσει ότι η ιστορία παραμένει υποχρεωτικό μάθημα, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει και για τα θρησκευτικά»

……Ο νέος τύπος λυκείου πυροδότησε ήδη σειρά αντιδράσεων, που είχαν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση της ειδικής γραμματέως Θάλειας Δραγώνα, η οποία ηγήθηκε της επιτροπής που εισηγήθηκε την αφαίρεση της ιστορίας από τα υποχρεωτικά μαθήματα.

Το υπουργείο αναγκάστηκε να δηλώσει ότι η ιστορία παραμένει υποχρεωτικό μάθημα, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει και για τα θρησκευτικά. «Ανοιγμα νέου μετώπου με την Εκκλησία» είπε στην «Κ.Ε.» στέλεχος του υπουργείου, «θα είναι καταστροφικό, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο». Αντιδράσεις όμως υπάρχουν και για τα σχέδια να είναι προαιρετικά και τα μαθήματα της πληροφορικής, της βιολογίας και της φυσικής. Ετσι, προς το παρόν φαίνεται να «παγώνουν» οι αλλαγές και η ανακοίνωση των τελικών προτάσεων παραπέμπεται στην καλύτερη περίπτωση τέλος Νοεμβρίου-αρχές Δεκεμβρίου.

Οι καθηγητές όμως δεν φαίνονται πρόθυμοι να συνδράμουν για να υλοποιηθούν οι αλλαγές, όταν ανακοινωθούν. Πολλοί απ' αυτούς γυρνούν δύο και τρία σχολεία καθημερινά για να καλύψουν τα κενά, τη στιγμή που το υπουργείο παρά τα όσα έχει υποσχεθεί έχει αποσπάσει χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε υπηρεσίες εκτός διδασκαλίας. Καθηγητές και δάσκαλοι ήδη προετοιμάζουν κινητοποιήσεις στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με αιχμή το νέο μισθολόγιο, καθώς οι μισθοί των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα είναι μειωμένοι από 20% έως 30% σε σχέση με τους αντίστοιχους στην Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ.

«Ελευθεροτυπία»31/10/2010 – Μαρία Παπουτσάκη

2 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"«Ανοιγμα νέου μετώπου με την Εκκλησία» είπε στην «Κ.Ε.» στέλεχος του υπουργείου, «θα είναι καταστροφικό, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο»."

Αν οι άμβωνες είχαν με μια φωνή, με ένα στόμα, αναγγείλλει στο "χριστεπώνυμον πλήρωμα" : ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ (του Διαβόλου), όχι μόνον αυτοί, αλλά κανείς στο μέλλον δεν θα τολμούσε να εμπαίζει τόσο απροκάλυπτα τον ελληνικό λαό. Ποτέ δεν θα τολμούσε να εξαργυρώσει με "αργύρια προδοσίας" ό,τι με την πίστη μας, με ιδώτα και αίμα, αποκτήσαμε.

Δεν το έκανε ποτέ, δεν θα το κάνει ούτε τώρα, νομίζοντας ότι "υγιείς δυνάμεις" θα αναδειχθούν μέσα από αυτή την κραιπάλη ανταλλαγής ιδιοτελών συμφερόντων και ελεεινών σκοπιμοτήτων.

Όποιος "υγιώς σκεπτόμενος" ανακατεύεται με αυτά τα (...), τα πίτουρα , τον τρώνε οι κότες - και οι βρώμες (για να μη λερώσω και τη γραφή μου).

Ανώνυμος είπε...

O κ.Κυπριανός έχει απόλυτο δίκαιο.

Αναστάσιος

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com