4 Ιουν 2010

Μόνο ο επίσημος φωτογράφος και ο επίσημος κινηματογραφιστής θα καλύψουν τη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου και του Πάπα

Επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου στην Κύπρο 4 - 6/6/2010

Οι εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης οι οποίοι θα καλύψουν την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου στην Κύπρο πληροφορούνται για τα ακόλουθα.

Γενικές παρατηρήσεις:

· Όλοι οι Λειτουργοί των ΜΜΕ πρέπει να φέρουν απαραιτήτως την ειδική κάρτα διαπίστευσης που έχει εκδοθεί από το ΓΤΠ (PRESS Επίσκεψη Πάπα- Papal Visit 4-6/6/2010), ούτως ώστε να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στις διάφορες εκδηλώσεις.

· Επίσημος φωτογράφος όλων των εκδηλώσεων είναι το ΓΤΠ και επίσημος κινηματογραφιστής είναι το ΡΙΚ από το οποίο τα άλλα ΜΜΕ μπορούν να απευθύνονται για υλικό.

· Οι Λειτουργοί των ΜΜΕ παρακαλούνται όπως βρίσκονται σε κάθε εκδήλωση 1:30-2:00 ώρες πριν την έναρξή της. Μισή ώρα πριν την έναρξη κάθε εκδήλωσης δεν θα επιτρέπεται σε κανένα να εισέρχεται στο χώρο.

· Σε κάθε εκδήλωση οι μηχανές των φωτογράφων και των κινηματογραφιστών θα ελέγχονται.

· Δεν υπάρχει προκαθορισμένος χώρος στάθμευσης για κανέναν (ούτε δυνατότητα να ξεφορτωθεί ο εξοπλισμός τους κοντά στο σημείο των εκδηλώσεων), έτσι πρέπει να το λάβουν αυτό υπόψη κυρίως τα συνεργεία με βαρύ εξοπλισμό.

· Οι Λειτουργοί των ΜΜΕ δεν μπορούν να κυκλοφορούν μέσα στους χώρους των εκδηλώσεων.

· Παράκληση είναι όπως η ενδυμασία των Λειτουργών των ΜΜΕ είναι η κατάλληλη για τα εκκλησιαστικά δεδομένα.

Ειδικές παρατηρήσεις:

Παρασκευή 4/6/10:

· Αεροδρόμιο Πάφου – Άφιξη Πάπα 14:00

- Οι Λειτουργοί των ΜΜΕ οι οποίοι επιθυμούν να καλύψουν την άφιξη του Πάπα θα περάσουν από την αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου μαζί με τις αποσκευές και τον εξοπλισμό τους, όπου θα τους γίνει ο απαραίτητος έλεγχος και καθοδηγούμενοι από αρμόδιους Λειτουργούς του αεροδρομίου θα πάρουν τη θέση τους στον καθορισμένο χώρο στην αίθουσα καλωσορίσματος του Πάπα (θα υπάρχει ειδική σήμανση).

- Στον εξωτερικό χώρο/δίαυλο του αεροδρομίου θα παρευρίσκονται εκ μέρους των ΜΜΕ μόνο ο επίσημος φωτογράφος του ΓΤΠ και ο επίσημος κινηματογραφιστής.

- Στην αίθουσα καλωσορίσματος του Πάπα έχει ληφθεί πρόνοια για εξυπηρέτηση των δημοσιογράφων, σε περίπτωση που έχουν κασετόφωνα και θέλουν να ηχογραφήσουν τις δηλώσεις.

· Αγία Κυριακή Χρυσοπολίτισσα- Άφιξη Πάπα 15:15

- Στο χώρο γύρω από την Εκκλησία, αλλά εκτός του οριοθετημένου αρχαιολογικού χώρου, θα υπάρχουν προκαθορισμένοι χώροι για τους Λειτουργούς των ΜΜΕ (χωρίς εξέδρες).

Οι κινηματογραφιστές και οι φωτογράφοι θα βρίσκονται απέναντι από την Εκκλησία (δυτικά της Εκκλησίας) και οι δημοσιογράφοι θα βρίσκονται νότια του χώρου. Σημειώνεται ότι απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο και ότι θα υπάρχει ειδική σήμανση που θα διαχωρίζει τους δημοσιογράφους από τον υπόλοιπο κόσμο. Επίσης, θα υπάρχει ειδική σήμανση/διαχωρισμός των χώρων των δημοσιογράφων (ΜΜΕ Βατικανού- Κυπριακά και ξένα ΜΜΕ)

- Λόγω της ιδιομορφίας του χώρου, οι κινηματογραφιστές δεν θα έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν ήχο, τον οποίο όμως μπορούν να πάρουν από το ΡΙΚ.

Σάββατο 5/6/10:

· Προεδρικό Μέγαρο- Άφιξη Πάπα 09:10

- Οι Λειτουργοί των ΜΜΕ, στο σύνολό τους μπορούν να καλύψουν μόνο την άφιξη και την αναχώρηση του Πάπα από το Προεδρικό.

Σημείο τοποθέτησής τους κατά την άφιξη είναι ο χώρος δίπλα από την αίθουσα ενημέρωσης των δημοσιογράφων (εκτός του Προεδρικού Μεγάρου) και κατά την αναχώρηση είναι ο χώρος πρασίνου απέναντι από την κύρια είσοδο του Προεδρικού.

- Οι δραστηριότητες στο εσωτερικό του Προεδρικού Μεγάρου (κατ’ ιδίαν συνάντηση Προέδρου–Πάπα, ανταλλαγή δώρων, υπογραφή Πάπα στο βιβλίο επισκεπτών, συνάντηση γνωριμίας των δύο με τις επίσημες αντιπροσωπείες τους) καθώς επίσης η εκδήλωση στην εσωτερική αυλή (ομιλίες Προέδρου-Πάπα, καλλιτεχνικό πρόγραμμα), καλύπτονται μόνο από τον επίσημο φωτογράφο και στον επίσημο κινηματογραφιστή.

· Σχολείο Αγίου Μάρωνα/ Ανθούπολη- Άφιξη Πάπα 10:45

- Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο του σχολείου (ορθογώνιο σχήμα) και έχουν δοθεί 5.000 προσκλήσεις. Στις στενές πλευρές του γηπέδου θα στηθούν από τη μια (που εφάπτεται της μιας πλευράς του σχολείου) η εξέδρα στην οποία θα βρίσκεται ο Πάπας και ακριβώς στην απέναντι πλευρά θα στηθούν άλλες 3 εξέδρες: Η κεντρική θα χρησιμοποιηθεί για τις χορωδίες και αριστερά και δεξιά θα χρησιμοποιηθούν από τους Λειτουργούς των ΜΜΕ (η μια για ΜΜΕ Βατικανού και η άλλη για Κυπριακά και Ξένα ΜΜΕ, συνολικής χωρητικότητας 100 περίπου ατόμων).

· Αρχιεπισκοπή- Άφιξη Πάπα 12:15

- Οι Λειτουργοί των ΜΜΕ, στο σύνολό τους μπορούν να καλύψουν μόνο την άφιξη και την αναχώρηση του Πάπα από το προαύλιο της Αρχιεπισκοπής.

- Σημείο τοποθέτησής τους είναι ο χώρος αριστερά στην αυλή της Αρχιεπισκοπής (από την καγκελόπορτα αριστερά και μέχρι εκεί που ήταν ο μεγάλος Ανδριάντας του Μακαρίου). Έχει ζητηθεί να ετοιμαστεί εξέδρα (τουλάχιστον για τους κινηματογραφιστές- φωτογράφους), πράγμα που θα προσπαθήσουν να υλοποιήσουν.

- Οι δραστηριότητες στο εσωτερικό της Αρχιεπισκοπής (κατ’ ιδίαν συνάντηση Αρχιεπισκόπου–Πάπα, συνάντηση στο Μέγα Συνοδικό, ανταλλαγή δώρων), η επίσκεψη στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη και στο Βυζαντινό Μουσείο, καλύπτονται μόνο από τον επίσημο φωτογράφο και τον επίσημο κινηματογραφιστή.

(Η επίσκεψη του Πάπα θα ακολουθήσει τη πιο κάτω σειρά: υποδοχή στην αυλή της Αρχιεπισκοπής, είσοδος στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου, επίσκεψη στο Άγαλμα Μακαρίου Γ΄ στην αυλή της Αρχιεπισκοπής, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη, στο Βυζαντινό Μουσείο, στο διαμέρισμα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ, ανταλλαγή δώρων στο Μέγα Συνοδικό)

· Εκκλησία Τιμίου Σταυρού/ Πύλη Πάφου- Άφιξη Πάπα 17:15

- Οι δραστηριότητες στο εσωτερικό της Εκκλησίας καλύπτονται μόνο από τον επίσημο φωτογράφο και τον επίσημο κινηματογραφιστή.

- Οι Λειτουργοί των ΜΜΕ που επιθυμούν να παρευρεθούν, μπορούν να βρίσκονται στο δρόμο, ο οποίος θα είναι κλειστός για τη διέλευση αυτοκινήτων.

Κυριακή 6/6/10:

· Αθλητικό Κέντρο Ελευθερία- Άφιξη Πάπα 09:15- Χώρος τοποθέτησης όλων των Λειτουργών των ΜΜΕ είναι οι ανατολικές κερκίδες του Ελευθερία, με το όνομα Κερκίδες Καρπασίας, οι οποίες είναι απέναντι από την εξέδρα που θα βρίσκεται ο Πάπας. Οι θέσεις των ΜΜΕ θα αρχίζουν από τη βάση των κερκίδων (κάτω διάζωμα) και θα φτάνουν μέχρι και 7 σειρές πάνω από το μεσαίο κιγκλίδωμα (πάνω διάζωμα). Στην αρχή και το τέλος της κάθε σειράς θα τοποθετηθούν αυτοκόλλητα με την ένδειξη PRESS.

Στη βάση των κερκίδων απέναντι-δεξιά (όπως θα βλέπει ο Πάπας) θα τοποθετήσει τον εξοπλισμό της για απευθείας μετάδοση η EBU/RAI και απέναντι-αριστερά (όπως θα βλέπει ο Πάπας) το ΡΙΚ.

Εισήγησή μας προς τους Λειτουργούς των ΜΜΕ είναι όπως στο πλατύσκαλο που χωρίζει το κάτω από το πάνω διάζωμα και πίσω από το μεσαίο κιγκλίδωμα τοποθετηθούν οι κινηματογραφιστές και οι φωτογράφοι για να έχουν καλύτερη οπτική επαφή με την εκδήλωση.

- Η είσοδος των Λειτουργών των ΜΜΕ στο Ελευθερία θα γίνει από τις εισόδους βόρεια και νότια του αθλητικού κέντρου.

· Αεροδρόμιο Λάρνακας (VIP παλαιού αεροδρομίου) – Άφιξη Πάπα 17:45

- Οι δραστηριότητες στον εσωτερικό χώρο του αεροδρομίου (κατ’ ιδίαν συνάντηση Προέδρου – Πάπα και ομιλίες) καλύπτονται μόνο από τον επίσημο φωτογράφο και τον επίσημο κινηματογραφιστή.

-Οι υπόλοιπες δραστηριότητες στον εξωτερικό χώρο του αεροδρομίου καλύπτονται από όλους τους Λειτουργούς των ΜΜΕ.

2 σχόλια:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Δεν πρόσεξα αναφορά του ποιος θα καλύψει φωτιγραφικά τους συνδαιτυμόνας του δίεπνου στην Αρχιεπισκοπή για να ξέρουμε ποιος ευλόγησε τον άρτον και τον οίνον αλλά και τους αστακούς και τα καβούρια που θα παρατεθούν και να μάθουμε ποιοι θα συμπροσευχηθούν με τον αιρεσιάρχη

Επώνυμος είπε...

κύρ Παναγιώτη πάντως ευτυχώς δεν θα είμαι εγώ διότι έχω τραυματική εμπειρία απο τον Πάφου Γεώργιο ,όταν τον τράβηξα φοτογραφίες που τα έκανε γης μαδιάμ στο θρυλικό εκκλησάκι της πάφου.Ας καλύψει κανείς άλλος αλλά προσοχή βάλτε προστατευτικά διότι ο Πάφου είναι καρατίστας.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com