18 Μαρ 2010

Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος, «Το Κοσσυφοπέδιο ήταν από ανεκάθεν Σερβικό»

Ο Σέρβος Πατριάρχης, κ. Ειρηναίος, δήλωσε ότι το κύμα βιαιοπραγιών των Αλβανών σε βάρος των Σέρβων, που ξέσπασε στις 17 Μαρτίου, σαν σήμερα, πριν έξι χρόνια, αποτελεί μέρα των τρομερών δεινοπαθημάτων, ίσως και των μεγαλύτερων δεινοπαθημάτων του σερβικού λαού στο χώρο του Κοσσυφοπεδίου, και τόνισε ότι οι Σέρβοι δε μπορούν ποτέ να απαρνηθούν του Κοσσυφοπεδίου. «Παρακαλάμε τον Κύριο να θυμηθεί τις ψυχές των θυμάτων που έπεσαν κατά την τρομερή αυτή ημερομηνία», - δήλωσε ο Πατριάρχης, μετά την τέλεση Θείας Λειτουργίας και του μνημόσυνου που έγινε στον Καθεδρικό Ναό του Βελιγραδίου, με την ευκαιρία της επισήμανσης της 6ης επετείου του κύματος βιαιοπραγιών των Αλβανών σε βάρος των Σέρβων πολιτών και των ορθόδοξων ιερών ναών στο χώρο του Κοσσυφοπεδίου. «Το Κοσσυφοπέδιο ήταν από ανεκάθεν δικό μας», υπογράμμισε o Πατριάρχης Ειρηναίος, υπενθυμίζοντας την ιστορία της υπάρξης του σερβικού λαού στη νότια αυτή σερβική επαρχία, διάρκειας μερικών αιώνων, την ύπαρξη σερβικών ιερών ναών και νεκροταφείων σαν μαρτυρίες, τις οποίες οι Σέρβοι δεν μπορούν να ξεχάσουν και να τις απαρνηθούν, όπως είπε.
Επιπλέον, ο Σέρβος Πατριάρχης τόνισε ότι οι ιεροί ναοί της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο χώρο του Κοσσυφοπεδίου είναι κατεδαφισμένοι, όμως και ότι θα έρθει ο καιρός κατά τον οποίον θα ανακαινιστούν.
Στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας ήταν παρόντες ο Σέρβος υπουργός Θρησκευμάτων, κ. Bogoljub Šijaković καi σειρά κρατικών λειτουργών, καθώς και πολυάριθμοι πιστοί.
Υπενθυμίζουμε ότι στο κύμα βιαιοπραγιών των Αλβανών εξτρεμιστών, που ξέσπασε στις 17 Μαρτίου του 2004, θάνατο βρήκαν 19 άτομα και κατεδαφίστηκαν και πυρπολήθηκαν 35 σερβικές εκκλησίες και μοναστήρια.
Πηγή:glassrbije.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com