8 Ιαν 2010

Ζητά την απομάκρυνση των Θρησκευτικών Συμβόλων από τα σχολεία!

Κάποιοι γονείς (τρεις Έλληνες πολίτες και ένας αλλοδαπός), υπέγραψαν μία επιστολή/έκκληση προς τον Συνήγορο του Πολίτη (και δι’ αυτού προς το Υπουργείο Παιδείας) προκειμένου όπως αναφέρουν «να απομακρυνθούν όλα τα δημόσια εκτεθειμένα θρησκευτικά σύμβολα από το σχολείο,…. να μην υπάρχει οποιαδήποτε μορφή ομαδικής θρησκευτικής προσευχής σε αυτό και να σταματήσει η οποιαδήποτε μορφή εκκλησιασμού (ή άλλης ιερουργίας) κατά την ώρα του σχολείου». Ένας από τους γονείς είναι ο συγγραφέας και εκδότης Θανάσης Τριαρίδης.
Ο κ Τριαρίδης είχε πάρει μέρος και στην Παρουσίαση του «Μακεδονικού Αναγνωστικού», που πραγματοποιήθηκε στο Εργατο-υπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στις 13 Νοεμβρίου 2006.
Ο κ. Τριαρίδης κατά την παρουσίαση του βιβλίου είπε ότι είναι «ελληνόγλωσσος Σαλονικιός, Άεθνος, Άθεος και Άπατρις».(Από 1.05 κ.ε)
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ
Προσφεύγουν στο Συνήγορο του Πολίτη για την απομάκρυνση των Θρησκευτικών Συμβόλων

3 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Λαμπρά! Λαμπρότατα!! Αυτό κι εμείς περιμέναμε. "Να απομακρυνθούν όλα τα δημόσια εκτεθειμένα θρησκευτικά σύμβολα", ζητούν αυτοί. Κι εμείς θα ζητήσουμε να απομακρυνθεί κάθε τι το δημόσιο, που συμβολίζει την πολιτική.

Δεν θέλουμε το σύμβολο των ελεύθερων εκλογών, δηλ. την ψήφο. Δεν θέλουμε τον "ιερό ναό" της Δημοκρατίας, δηλ. το Κοινοβούλιο. Δεν θέλουμε τους συμβολίζοντας τη Δημοκρατία βουλευτές, δεν θέλουμε τον συμβολίζοντα την "κεφαλήν" πρόεδρο της Δημοκρατίας και το στράτευμα - σύμβολο προστασίας της εθνικής μας ακεραιότητας. Γενικά δεν θέλουμε τίποτα το Δημόσιο. Όλα να γίνουν ιδιωτικά, όπως θα γίνει σε λίγο η Θρησκεία. Ιδιωτική μας υπόθεση θα είναι το θρησκεύειν, ιδιωτική και το πολιτεύεσθαι.

Λοιπόν, καιρός να αρχίσουμε να μαζεύουμε υπογραφές. Και αν τυχόν μας πει κανείς: άλλο το σύμβολο του Εσταυρωμένου και άλλο το σύμβολο του βουλευτή, απαντούμε: Όσο ζωντανός είναι ο βουλευτής, άλλο τόσο ζωντανός είναι και ο Εσταυρωμένος. "Ζωήν και περισσόν ζωής" εμείς βλέπουμε στον Εσταυρωμένο. Ο βουλευτής σήμερα είναι και αύριο πάει για τη συμπαντική σκόνη. Ο Εσταυρωμένος ζει εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια και θα ζει πάντα. Αμήν

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

"Αεθνος, άπατρις και άθεος!"

Και όμως! Αγωνίζεται να επιβάλει τα πιστεύω του στον Ελληνικό λαό που στη συντριπιτκή πλειοψηφία του αγαπά την πατρίδα του, πιστεύει στο Θεό και είναι περήφανος για την Ελληνική καταγωγή του.

¨Εις οίους καιρούς τετήρηκεν ημάς ο καλός Θεός".

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΙΡΕΤΊΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΓΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ.

ΕΕ ΡΕ ΚΑΤΙ ΜΥΑΛΑ!!!
ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΟΠΤΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ ΑΥΤΟΝ ΟΤΙ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΘΕΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΥ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΤΑ ΞΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com