25 Δεκ 2009

Μαργκό Κέσμαν - Η Λουθηρανή «Πάπισσα της Γερμανίας» και οι Οικουμενιστές


Επιθυμώ « πάρα πολύ να ενισχύσω τον οικουμενισμό » είχε δηλώσει η κυρία Κέσμαν αμέσως μετα την εκλογή της. Ο Πατριάρχης Ρωσίας Κύριλλος, αρνήθηκε να τη συναντήσει ως ομότιμό του, στο πλαίσιο του θεσμικού διαλόγου Ορθοδόξων-Λουθηρανών. Κι εκείνη αντεπιτέθηκε αμφισβητώντας «τη χρησιμότητα του πατριαρχικού θεσμού».
Κάποιοι άλλοι όμως συναντήθηκαν μαζί της. Στη φωτογραφία η Κέσμαν με τον παπικό αρχιεπίσκοπο Ρόμπερτ Τσόλιτς. Πίσω διακρίνεται ο Ορθόδοξος Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του :«EΘΝΟΥΣ» 24/122009 την κ. Κέσμαν, [έζωσαν τα φίδια μόλις έμαθε ότι το νέο της παρατσούκλι στη Γερμανία είναι «διασταύρωση Μητέρας Τερέζας και Ντέμι Μουρ».
«Ποια είναι αυτή... η Ντέμι Μουρ;» αναρωτήθηκε. «Μη φοβάσαι μαμά, για κομπλιμέντο στο λένε!» την καθησύχασαν οι... κόρες της.
Η πρώτη Διαμαρτυρόμενη Αρχιεπίσκοπος της Γερμανίας, Μαργκό Κέσμαν, 51 χρόνων, δεν είναι ακριβώς το πρότυπο ιεράρχη που είχαν στο μυαλό τους οι Πατέρες της Εκκλησίας. Χωρισμένη με τέσσερα παιδιά, δημοφιλής συγγραφέας και θαμώνας talk show, δίκαια κατείχε τον τίτλο της «ποπ επισκόπου» στο Ανόβερο.
Οι Λουθηρανοί μητροπολίτες έκαναν υπέρβαση τον Οκτώβριο, εκλέγοντάς την αρχηγό τους για 6 χρόνια. Αν πάντως σκόπευαν να ξαναφέρουν την Εκκλησία στο κέντρο της επικαιρότητας, τότε πέτυχαν διάνα. Στα γερμανικά ΜΜΕ, η «πάπισσα της Γερμανίας» παίζει ψηλά.
Διαβα­­στε­­ρό τίτλο έδωσε και στην πρώτη της συνέντευξη σε έντυπο του εξωτερικού, στο ιταλικό Panorama: «Είμαι γυναίκα, όχι αγία» (σ.σ. Θου Κύριε, χριστουγεννιάτικα...).
Ο πατριάρχης Κύριλλος της Ρωσίας αρνήθηκε να τη συναντήσει ως ομότιμό του, στο πλαίσιο του θεσμικού διαλόγου Ορθοδόξων-Λουθηρανών. Κι εκείνη αντεπιτέθηκε αμφισβητώντας «τη χρησιμότητα του πατριαρχικού θεσμού».
Ως φιλελεύθερο πνεύμα διαφωνεί με την απαγόρευση των μιναρέδων στην Ελβετία. Παραδέχεται όμως, μετά λύπης, ότι το ίδιο θα ψήφιζαν και οι Γερμανοί αν τους δινόταν η ευκαιρία].
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ:
-
Η Λουθηρανή «ποπ επίσκοπος» και ο οικουμενισμός
-Γερμανία:Μία 50χρονη, διαζευγμένη μητέρα τεσσάρων παιδιών, αναλαμβάνει επικεφαλής της Γερμανικής Προτεσταντικής "Εκκλησίας".
-Η Λουθηρανή «ποπ επίσκοπος» επιθυμεί « πάρα πολύ να ενισχύσει τον οικουμενισμό »

1 σχόλιο:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Κυριε ελέησον χριστουγεννιάτικα!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com