29 Οκτ 2009

Ποιοι διαλύουν την Ορθοδοξία στην Αυστραλία; Εκκλησίες της Αυτοκέφαλης θα ενταχθούν στους Γ.Ο.Χ.


του Σ. Χατζημανώλη

Σε νέα φάση αναμένεται να εισέλθει το λεγόμενο "εκκλησιαστικό" της ομογένειας της Αυστραλίας, μετά την ετήσια γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ορθοδόξων Κοινοτήτων Αυστραλίας, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Αδελαΐδας.
Οι Κοινότητες-μέλη της Ομοσπονδίας αποφάσισαν, μεταξύ άλλων, ότι "οι εκκλησίες που ανήκουν στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία Αμερικής και Αυστραλίας, όπως αναγνωρίσουν σαν Εκκλησιαστική αρχή την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας των Γνήσιων Ορθοδόξων Xριστιανών της Ελλάδος, αφού πρώτα ακολουθήσουν τις νόμιμες καταστατικές διαδικασίες που διέπουν τις Κοινότητές μας".
Έως τώρα η λεγόμενη Αυτοκέφαλη Εκκλησία Αμερικής και Αυστραλίας δεν αναγνωρίζεται από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και χαρακτηρίζεται "σχισματική" από την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.
Η Ομοσπονδία Κοινοτήτων
προσπάθησε να ξεπεράσει το πρόβλημα αυτό με την ένταξη των εκκλησιών της στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας των Γνήσιων Ορθοδόξων Χριστιανών (Γ.Ο.Χ.) της Ελλάδας, κυρίως για να πετύχει την αναγνώριση των μυστηρίων που γίνονται στις εκκλησίες της από την ελληνική πολιτεία.
Πάντως, στις εκκλησίες της στην Αυστραλία δεν θα ακολουθείται το παλαιό ημερολόγιο, όπως γίνεται με τους Γ.Ο.Χ. στην Ελλάδα.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αντίδραση από την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.

πηγή: omogeneia.ana-mpa.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με τέτοιον αρχιεπίσκοπο που έχουν, δικαιολογούνται απόλυτα.
Αρχιεπίσκοπο που όπως κατάγγειλε σοφός θεολόγος των ημερών μας, έχει ξεστομίσει πληθώρα ασεβών και βλάσφημων δηλώσεων.

Ανώνυμος είπε...

Να μετανοήσει βαθιά ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και να αποσυρθεί στην έρημο μέχρι να φύγει απο αυτή την ζωή για να κλαύσει για τις θεολογικές και πνευματικές του αθλιότητες και για τον διωγμό και τις επιθέσεις του σε ευλογημένους σύγχρονους ομολογητές της Ορθοδοξίας όπως στον Θεολόγο Νικόλαο Σωτηρόπουλο!

Στην έρημο γρήγορα για να γλυτώσει η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και να σώσει και την ψυχή του διάγωντας τον υπόλοιπο βιο εν κλαυθμώ και κοπετώ!

Ένας πιστός

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρολογούν!! να η κατάντεια των ΓΟΧ και των δυστυχισμένων αγραμμάτων και αδεσπότων της λεγομένης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας Αμερικής και Αυστραλίας!

Απίστευτη η υποκρισία των ΓΟΧ! Mια ζωή έναντι του νέου ημερολογίου και τώρα αφήνουν εκκλησίες τους να λειτουργούν με το νέο;

Όπως φένεται οι κοινότητες θα ενταχθούν στην πιο μικρή παράταξη των ΓΟΧ Ελλάδος εφόσον η μεγαλήτερες και σοβαρότατες απ’ αυτές δεν θα τολμούσαν ποτέ την έγκρυση της χρησιμοποίησης του νέου ημερολογίου.

Μήπως οι κοινότητες θα πάνε με τους λεγόμενους ‘αυτοχειροτόνητους‘ παλιοημερολογίτες που δεν έχουν καν σχέσει με τις παλιοημερολογήτικες εκκλησίες των Φλωρινικών και Ματθαιϊκών, και που εκμεταλεύουν το Ελληνικό κράτος και τους Έλληνες;

Αυτό το σενάριο ήσως τεριάζει το προφιλ των λεγόμενων Ελληνικών Ορθοδόξων Κοινοτήτων της Αυστραλίας εφόσον η ιεραρχία και ο κλήρος τούς απαρτήζετε μόνο απο αυτοχειροτόνητους και καθηρημένους.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε, όπως διαπιστώνω και από τα γραφόμενά σου, δεν είσαι και πολύ μορφωμένος, καθ' ότι τα λάθη σου είναι πολύ σοβαρά. Έχω να σου πώ ότι οι Ματθαιικοί προέρχονται από τους Φλωρινικούς, μάλιστα οι Ματθαιικοί,κατάγονται από τον Ματθαίο Καρπαθάκη, ο οποίος σε κάποια στιγμή μόνος του χειροτονούσε επισκόπους και μητροπολίτες, πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με τους εκκλησιαστικούς κανόνες που χρειάζονται 3 ιεράρχες για την χειροτονόια Αρχιερέα! Αυτό όμως δεν έχει και τόσο σημασία! Όταν θα έρθουμε ενώπιον του Θεού δεν θα μας ρωτήσει για τις `13 μέρες ! Θα μας ρωτήσει για τα αμαρτήματά μας! Κύτα λοιπόν να σώσεις την ψυχή σου, άλλωστε και ο Ιερός Χρυσόστομος αναφέρει ότι δεν παίζει ρόλο πότε εορτάζουμε το Πάσχα, αλλά πως το εορτάζουμε, εάν δηλαδή το εορτάζουμε σύμφωνα με τους κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com