27 Σεπ 2009

Περιπαίζουν το μυστήριο της εξομολογήσεως


Η εφημερίδα «Το Βήμα» 27/09/2009 γράφει για τα διαφημιστικά τρέιλερ που γύρισε για τις ανάγκες κάποιας τηλεοπτικής εκπομπής ο πατήρ Τιμόθεος Κιλίφης.
«Oύτε ένας δεν μου τηλεφώνησε για να με επικρίνει» δήλωσε ο πατήρ Τιμόθεος Κιλίφης σε εβδομαδιαίο περιοδικό, αναφερόμενος στο διαφημιστικό τρέιλερ που γύρισε όχι για τις ανάγκες της Εκκλησίας, αλλά για τις ανάγκες του Αlter……..
Ο ιερέας Τιμόθεος Κιλίφης δέχθηκε, για τις ανάγκες διαφημιστικού τρέιλερ, να εξομολογήσει μπροστά στην κάμερα, στη Μονή Πεντέλης, τη Νίκη Κάρτσωνα επειδή παλαιότερα είχε «απιστήσει» στον Νίκο Παπαδάκη εγκαταλείποντας την εκπομπή που παρουσίαζαν μαζί.
«Το έκανα για να προσελκύσω περισσότερη νεολαία στην Εκκλησία, για να φέρω κοντά μας τον σύγχρονο άνθρωπο» δικαιολογήθηκε ο ίδιος.
Το αν ο σύγχρονος άνθρωπος ήρθε κοντά τους θα φανεί από τις θεαματικότητες της εκπομπής της Κάρτσωνα.
Όσο για τον αριθμό των νεολαίων που αποφάσισαν να εκκλησιαστούν μετά την προβολή του σποτ, έχει κανένας αμφιβολία ότι είναι από μηδαμινός ως ανύπαρκτος; Τσάμπα η θυσία του ιερέα στον βωμό της τηλεθέασης!
==== ===
Μεγάλο λάθος του π. Τιμοθέου και θα πρέπει η Ιερά Σύνοδος να πάρει θέση.
Αν τα διάφορα τηλεοπτικά κανάλια θέλουν το καλό της Εκκλησίας άς εντάξουν στο πρόγραμμά τους εκπομπές ορθοδόξου περιεχομένου.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τί μεγάλα αίσχη είναι αυτά; Τί διακωμώδηση των ιερών Μυστηρίων της Εκκλησίας;

Αλλά θα μου πείτε ο π.Κιλίφης είναι!
Πράγματι! Δεν περιμέναμε αισχύνη απο τον κληρικό αυτό που υποστήριξε τον Ζακύνθου στην περιβόητη υπόθεση Penthouse πριν μια δεκαετία, ενώ θα έπρεπε να είχε καθαιρεθεί και μόνο γι' αυτό ο διαβόητος Ζακύνθου!
Απο τον κληρικό που χωρίς καμία αισχύνη έφθασε στο απροσμέτρητο χάλι να θεωρεί καύχημα της Ελλάδος τον βρωμερό αντίχριστο Καζαντζάκη!
Απο τέτοιους κληρικούς αδίστακτους δεν περιμένουμε κάτι καλύτερο!...

Ο πιστός λαός ας τους αποδοκιμάζει συνεχώς και να μην έχει καμιά σχέση μαζί τους για να μην γίνεται συμμέτοχος των μεγάλων ανομιών τους! Αλλά και των τιμωριών που θα επακολουθήσουν για τις ανομίες τους, σύμφωνα με τον πνευματικό νόμο όπως θα έλεγε ο μακαριστός Γέρων Παΐσιος!

Ένας πιστός

Ανώνυμος είπε...

π. Τιμόθεε δυστυχώς "δεινόν τό γῆρας, οὐ γάρ ἔρχεται μόνον"

Γιώργος Βλάχος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τους προλαλήσαντες! Και μάλιστα ο εμπαιγμός του Μυστηρίου αποτελεί σκάνδαλο μεγαλύτερο απ΄όλα τα υπόλοιπα!
Ως προς το άρθρο του "Βήματος" τώρα: Οι κύριοι δημοσιογράφοι ξεκινώντας απ' το ΜΕΓΑ ατόπημα του πατρός Κιλίφη καταλήγουν να μας λένε ότι η Εκκλησία πρέπει να "το βουλώσει" και οι παπάδες να κλειστούν μες στους ναούς και να μην εκφέρουν άποψη για τίποτα!
Αυτό και αν είναι (κουτο)πονηριά!

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ συμφωνώ με τους προγράψαντες. Όπως και να το κάνουμε έτσι έχουν τα πράγματα. Δυστυχώς.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com