30 Σεπ 2009

Νέοι Προφήτες....


Ακούστε πατώντας εδώ τη διακαναλική συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα (στο 00:24:59).

Δημοσιογράφος ρωτά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα:

Δημοσιογράφος: Γ. Σιδέρης: Κύριε Πρόεδρε, εγώ θα αποστώ της επικαιρότητας. Λίγο καιρό πριν όταν ένας ανόητος Αστυνομικός έσκισε μια απλή φωτοτυπία σελίδας κορανίου από έναν λαθρομετανάστη βγάλατε λάβρες ανακοινώσεις, ζητώντας από την Αστυνομία ή την Πολιτεία να ζητήσει συγνώμη, γιατί έθιξε το θρησκευτικό του συναίσθημα.
Ελάχιστες μέρες αργότερα, σε μια από τις ομιλίες των ευρωεκλογών δηλώσατε υπερήφανος επειδή δια μιας Βουλευτού σας καταπατήσατε το άβατο του Αγίου Όρους. Για πέστε μου, γιατί είναι αριστερό να σέβεστε τη μεσαιωνική θρησκοληψία του κάθε λαθρομετανάστη και να μην σέβεστε την παράδοση ή έστω την θρησκοληψία των συμπατριωτών σας;
Ευχαριστώ.

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Κύριε Σιδέρη, πάντα τα ερωτήματά σας έχουν ενδιαφέρον γιατί είναι εκτός επικαιρότητας.
Θα σας πω λοιπόν το εξής, δεν υπάρχει μεσαιωνική θρησκοληψία, υπάρχουν απόλυτα σεβαστές θρησκείες για όλους τους πολίτες. Όλοι οι πολίτες, ανεξάρτητα το που πιστεύουν και σε τι πιστεύουν οφείλουμε να είναι σεβαστές οι απόψεις και οι πεποιθήσεις τους. Ως εκ τούτου το ίδιο σεβόμαστε και έναν μετανάστη που ασπάζεται το κοράνι, το ίδιο σεβόμαστε κι έναν Έλληνα που ασπάζεται τη θρησκεία του, το ίδιο σεβόμαστε όλους.
Άρα λοιπόν να μη συνδέουμε γεγονότα. Δηλώσαμε εμείς υπερήφανοι όχι γιατί κάναμε καμιά επαναστατική πράξη που μπήκε η Λίτσα Αμμανατίδου Βουλευτίνα της Β΄ Θεσσαλονίκης και πάτησε λίγα μέτρα από το άβατο του Αγίου Όρους, αλλά διότι αν θέλετε με αυτόν τον ακτιβισμό που ήταν οριακός ακτιβισμός, αναδείξαμε ένα τεράστιο ζήτημα γύρω από το οποίο υπήρχε μια ιερή σιωπή.
Ξέρετε ποιο; Το θέμα της Μονής Βατοπεδίου. Τεράστιο ζήτημα το Βατοπέδι, που απασχόλησε αργότερα κι ήμασταν προφητικοί. Απασχόλησε αργότερα ολόκληρη την πολιτική ζωή τουλάχιστον για ένα εξάμηνο και παραπάνω να σας θυμίσω. Από τη ΔΕΘ πέρυσι μέχρι ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα όλοι μιλάγαμε κι αυτό το μέγα σκάνδαλο.
Όταν εμείς το αναδεικνύαμε λοιπόν κανείς δεν ασχολείτο μαζί μας. Ερωτήσεις ο Γιάννης Δραγασάκης στη Βουλή, αναδείκνυε διαρκώς το σκάνδαλο, ιερή σιωπή. Ιερή σιωπή και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ουδείς ασχολείτο με το θέμα αυτό.
Αναγκάστηκε η Λίτσα Αμμανατίδου να κάνει αυτή την οριακή πράξη ακτιβισμού και δηλώσαμε υπερήφανοι όχι για την πράξη αυτή καθαυτή, αλλά διότι εμείς ήμασταν οι πρώτοι που προσπαθήσαμε με οριακό τρόπο πολλές φορές να αναδείξουμε ένα μέγα σκάνδαλο, ένα μέγα θέμα.
Αργότερα όταν αποφάσισαν κάποιοι καναλάρχες να το αναδείξουν, δεν ήταν ανάγκη αυτοί να μπουν στο άβατο του Αγίου Όρους, το αναδείξανε κι έγινε κεντρικό θέμα.
Τώρα, για να γυρίσω στο αρχικό θέμα του ερωτήματός σας, εμείς πιστεύουμε ότι είναι πολύ σοβαρό ζήτημα το ζήτημα των μεταναστών που ζουν στη χώρα μας, το ζήτημα των χιλιάδων αυτών ανθρώπων που έρχονται από χώρες όπου η κατάσταση είναι τραγική από εμπόλεμες ζώνες πολλές φορές για να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή, για να διεκδικήσουν ζωή στην τελική ανάλυση και ξέρουμε τις άθλιες συνθήκες που συναντάνε αυτοί οι άνθρωποι και στη χώρα μας, τις άθλιες συνθήκες που πρέπει να αλλάξουν.
Το τελευταίο πράγμα λοιπόν που θα μπορούσαμε να κάνουμε σε αυτούς τους ανθρώπους, είναι να τους τσαλαπατήσουμε τόσο βάναυσα και την αξιοπρέπειά τους, σε ό,τι κι αν αυτοί πιστεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com