18 Σεπ 2009

Μήνυμα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας για την εορτή του Ραμαζανίου


Μεταφέρουμε απόσπασμα από μήνυμα του Προκαθημένου της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αφρικανική Ηπειρο, Μακαριώτατου Πατριάρχη Θεόδωρου Β΄, με την ευκαιρία της εορτής του Ραμαζανίου από το πρακτορείο amen.gr:

{…} «O ένας και αληθινός Θεός της αγάπης, της ειρήνης και της δικαιοσύνης να συνεχίζει να σκέπει καί να προστατεύει τον ευγενή και φιλοπρόοδο Λαό της Νειλοχώρας Αιγύπτου» {…}

==== ==== ==== ====== ===
ΣΧΟΛΙΟ ΑΚΤΙΝΩΝ

Δεν έχουμε τον ίδιο Θεό με τους μη Χριστιανούς. Σύμφωνα με την Ορθόδοξη πίστη δεν μπορούμε να χωρίσουμε τον Πατέρα από τον Υιό όταν ο Ιησούς Χριστός διαβεβαιώνει ότι «Εγώ και ο Πατέρας ένα είμαστε» (Ιω. 10:30).
Και ο απόστολος και ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος, επιβεβαιώνει : «Αυτός που αρνείται τον Υιό, αυτός δεν έχει ούτε τον Πατέρα» (Α’ Ιω. 2:23).
Γνωρίζουμε τον Πατέρα, μέσω του Υιού: «Αυτός που έχει δει εμένα, έχει δει τον Πατέρα· κανείς δεν έρχεται προς τον Πατέρα, παρά μόνο μέσω εμού» (Ιω. 14:6,9).
Ο Θεός μας είναι ένας Θεός ενσαρκωμένος, τον οποίο «έχουμε δει με τα μάτια μας κι έχουμε αγγίξει με τα χέρια μας» (Α’ Ιω. 1:1).

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ!
Άλλωστε είχε δείξει το ποιόν του και τους στόχους του αμα της εκλογής του...

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ.

ΕΛΕΝΗ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com