22 Οκτ 2024

Ακόμη μια πρόκληση στην καρδιά της Μακεδονίας και το «ευχαριστούμε την Τουρκική μειονότητα που έδωσε το παρόν»

Ακόμη μια πρόκληση στην καρδιά της Μακεδονίας και το «ευχαριστούμε την Τουρκική μειονότητα που έδωσε το παρόν»

Το δελτίο  τύπου της ΚΙΕΦ αποκαλεί την Εμινέ Χουσεΐν Παλαζλι ως θρησκευτικό λειτουργό της..…. μουφτίας Ξάνθης.

Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος

Γράφει ο Τσιρανίδης Χρήστος

Ακόμη μια πρόκληση στην καρδιά της Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη σε κεντρικό ξενοδοχείο, από την ενωμένη μακεδονική διασπορά UMD Washington D.C USA, την ΚΙΕΦ (μουσουλμανική μειονότητα) και την ΑΜΚΕ «krste misirkov» (αυτοαποκαλούμενοι μακεδονική μειονότητα) με διευθυντή τον γνωστό Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Τσαρκνιά.

Συγκεκριμένα, διοργανώθηκε το 2ο φόρουμ για τα ανθρώπινα δικαιώματα από την ΕΝΩΜΕΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ και την ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ της ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΒ, το Σάββατο 19/10/2024 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης με πάρα πολλούς ομιλητές με θέμα τα προβλήματα των Μακεδόνων, Τούρκων, Βλάχων/αραμανι και Εβραίων, των οποίων οι οικογένειες που έχουν ρίζες στην περιοχή της Μακεδονίας έχουν υποστεί «εκτοπισμό».

Το UMD ηγείται μιας κρίσιμης πρωτοβουλίας στην Ελλάδα συνδιοργανώνοντας το 2ο Thessaloniki Human Rights Forum στις 19 Οκτωβρίου 2024, σε συνεργασία με τον NPO Krste Misirkov, με στόχο «την αντιμετώπιση των… προκλήσεων που αντιμετωπίζει η μακεδονική μειονότητα και άλλες κοινότητες». Βασιζόμενοι στην επιτυχία του περασμένου έτους, επιδιώκουν να συγκεντρώσουν 9.300 δολάρια για να διευκολύνουν τις συζητήσεις με οργανώσεις της Ε.Ε. και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθιστώντας την Ελλάδα υπόλογη στα διεθνή πρότυπα.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με δείπνο την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου σε ταβέρνα στα Λαδάδικα με την συμμετοχή 25 ατόμων περίπου.

Την επόμενη το πρωί στις 9:30 ξεκίνησε το 2ο φόρουμ με την συμμετοχή περίπου 40 ατόμων το πολύ, αλλά και με την απουσία πολλών Ελλήνων αυτοαποκαλουμενων Μακεδόνων που είχαν δώσει το παρόν στο 1ο φόρουμ που έγινε στις 21/10/2023 στον ίδιο χώρο.

Ακολούθησε μια ταινία ντοκυμαντέρ με ιστορίες για τα παιδιά πρόσφυγες του 1948 από την «αιγαιατική Μακεδονία».

Και αμέσως μετά ξεκίνησε το 2ο μέρος των εργασιών με διάφορους ομιλητές.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από αυτό το φόρουμ και δεν επεμβαίνει η ελληνική δικαιοσύνη είναι:

1- Πώς επίσημες οργανώσεις, από το Facebook μιλάνε για «μακεδονική και τουρκική μειονότητα»; Όπου είναι ξεκάθαρο ότι στην χώρα μας υπάρχει μόνο μουσουλμανική μειονότητα .
2- Πώς επίκουρος καθηγητής από την σχολή πολιτικών επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με γνώσεις την πολιτική στα σύγχρονα Βαλκάνια, έμμισθος από το ελληνικό δημόσιο ανέχεται τουρκική και μακεδονική μειονότητα και δεν ξέρουμε και τις απόψεις του;

3- Πώς συνεργάζονται οι αυτοαποκαλούμενοι Μακεδόνες, (της επανάστασης του Ίλιντεν 1903 κατά των Οθωμανών Τούρκων) με τους Τούρκους μουσουλμάνους;

4- Πώς ο ευρωπαϊκός οργανισμός FUEN (ομοσπονδιακή ένωση ευρωπαϊκών εθνοτήτων, εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μειονοτήτων με περισσότερες από 100 οργανώσεις μέλη σε 38 χώρες, ομπρέλα για αυτόχθων, εθνικών μειονοτήτων) συμμετέχει με μέλος της στους ομιλητές; Και τι λέει;

5- Πώς μερικά άτομα (από τους παρόντες οι Έλληνες αυτοαποκαλούμενοι Μακεδόνες ήταν πολύ λίγοι, ίσως δέκα άτομα) μπορούν και διοργανώνουν τέτοιες εκδηλώσεις, προσβάλλοντας την χώρα στο εξωτερικό;

6- Ενδιαφέρον έχει και ποιος πλήρωσε το πανάκριβο ξενοδοχείο, τα γεύματα και ενδεχομένως τα εισιτήρια και τις διαμονές.

7- Πώς ορθόδοξος χριστιανός ιερέας παροτρύνει πολίτες να ψηφίσουν το κόμμα ΚΙΕΦ για τις ευρωεκλογές του 2024 που ως γνωστόν είναι μουσουλμάνοι πολίτες.

8- Άραγε τελικά πόσοι δήλωσαν συμμετοχή μέσω ΖΟΟΜ, η συμετοχή ξεκινά με αγορά εισιτηρίων από ένα μικρό ποσό έως όσο θέλει ο καθένας δωρητής να δώσει για τον αγώνα τους.

Άρα, πόσα χρήματα μαζεύτηκαν; Ποιος τα παίρνει και σε ποια χώρα φορολογούνται;

9- Ενδιαφέρον έχει και η ευχαριστήρια επιστολή της ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΒ για τη συμμετοχή της ΚΙΕΦ όσον αφορά την ομιλία της Εμινέ Χουσεΐν Παλαζλι, θρησκευτικό λειτουργό του εκλεγμένου μουφτή του «Skeche». Ενώ το δελτίο τύπου της ΚΙΕΦ αποκαλεί την Εμινέ Χουσεΐν Παλαζλι ως θρησκευτικό λειτουργό της..…. μουφτίας Ξάνθης. Δηλαδή, μια μικρή αλλά σημαντική για την χώρα μας λεπτομέρεια παραποίησης στο ίδιο ευχαριστήριο δελτίο τύπου.

Συμπεράσματα:

Δεν υπήρχε παρουσία από το «Ουράνιο Τόξο», αλλά ούτε και από το κέντρο μακεδονικής γλώσσας της Φλώρινας που ακυρώθηκε από το εφετείο Κοζάνης πριν από ένα μήνα περίπου.

Η συμμετοχή στο φόρουμ ήταν πολύ μικρή όσον αφορά τους πολίτες που υποτίθεται ότι διώκονται, άλλωστε αυτό φάνηκε και από τις ευρωεκλογές του 2024 με την συμμετοχή της Ευγενίας Νατσουλίδου στο κόμμα ΚΙΕΦ όπου οι άνθρωποι που την ψήφισαν δεν ήταν από την κεντρική Μακεδονία, μάλλον της γύρισαν την πλάτη Πέλλα πήρε 47 από τους 90 ψήφους (κάτοικος Έδεσσας). Φλώρινα 31 από τους 53, Ημαθία εννιά από τους 51, αντιθέτως από Ροδόπη πήρε 670 από τις 14,448 και Ξάνθη που πήρε 592 ψήφους από 11.300.

Με λίγα λόγια η αυτοαποκαλούμενη Μακεδόνισσα δεν πήρε ψήφους από την Μακεδονία αλλά από την Θράκη του κόμματος ΚΙΕΦ…

Επίσης για ακόμα μια φορά μεγάλη συμμετοχή του ΚΙΕΦ, όπως και πέρυσι, περίπου στα… επτά άτομα.

Όσον αφορά την συμμετοχή άλλων πολιτών, σε αίτημα δικηγόρου μέσω email να συμμετέχει στο φόρουμ, δεν του απάντησαν ποτέ, επίσης δεν καλέσανε άλλους πολιτιστικούς μακεδονικούς συλλόγους να ακούσουν και τις απόψεις τους, αν και αυτοί λένε πως είναι υπέρ των… δικαιωμάτων των πολιτών και δημοκρατικά ακούνε τους πάντες.

Με λίγα λόγια, περίεργος ο ρόλος τους.

Ο Τσιρανίδης Χρήστος είναι εκπρόσωπος του αναμενόμενου υπό σύσταση σωματείου του κέντρου μακεδονικής γλώσσας με διακριτό τίτλο, Κέντρον Μακεδονικής Γλώσσης Εν Ελλάδι (εννοώντας τα αρχαία ελληνικά).

sportime.gr 21 Οκτ 2024 δελτίο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com