30 Ιαν 2021

Εφαρμογή νόμων κατά το δοκούν… αποφασιστικότητα και βούληση δείχνουν μόνο να… πατάξουν τα φαινόμενα θρησκευτικής λατρείας (τα οποία ουσιαστικά τελούν υπό απαγόρευση εδώ και έναν χρόνο).

Εφαρμογή νόμων κατά το δοκούν…

Η κυβέρνηση εφαρμόζει μεροληπτικά τους νόμους, και αυτό προκαλεί τους πολίτες και στέλνει -και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό- το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μια κανονικότατη μπανανία, όπου η νομιμότητα είναι ένα πρόσχημα και χρησιμοποιείται ανάλογα με τα κέφια και τα συμφέροντα της «ελίτ».

Το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, που έγινε χθες, ήταν μία από τις πολλές αποδείξεις ότι στα σοβαρά και τα μεγάλα ζητήματα η τάχα «αποτελεσματική» κυβέρνηση δεν κατορθώνει τίποτε άλλο, παρά μεγαλοπρεπή μπάχαλα.

Ο συνωστισμός, σε μια Αθήνα όπου καταγράφονται αυξημένα κρούσματα Covid-19, ήταν εμφανέστατος και δεν αποκλείεται αυτό σε λίγες ημέρες να αποτυπωθεί και στον αριθμό των νοσούντων από την πανδημία.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο πολιτικός προϊστάμενός του, ο πρωθυπουργός, μόνο με τους χριστιανούς δείχνουν αποφασιστικότητα και βούληση να… πατάξουν τα φαινόμενα θρησκευτικής λατρείας (τα οποία ουσιαστικά τελούν υπό απαγόρευση εδώ και έναν χρόνο).

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στέλνει δίχως δεύτερη σκέψη περιπολικά σε ιερούς ναούς για να λειτουργήσουν ως φόβητρα στους πιστούς και να τους αποτρέψουν από το να αποπειραθούν να… προσευχηθούν και να μεταλάβουν τη θεία κοινωνία. Από την άλλη πλευρά, ο κ. Χρυσοχοΐδης, που διυλίζει τον κώνωπα μερικών δεκάδων πιστών, οι οποίοι βρίσκονται σε απόσταση μεταξύ τους εντός των ιερών ναών, καταπίνει την κάμηλο των μαζικών διαδηλώσεων, συλλαλητηρίων και συγκεντρώσεων της Αριστεράς. Πιθανότατα θεωρεί ότι δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί ούτε σε επιχειρησιακό ούτε σε πολιτικό επίπεδο τέτοιου είδους προκλήσεις και επιλέγει την ασφαλή -για εκείνον, αλλά όχι για τους πολίτες- οδό: Επιλέγει να αγνοήσει την πραγματικότητα, μέχρι αυτή να εξομαλυνθεί!

Τέτοιου είδους νοοτροπίες και πολιτικές συμπεριφορές μπορεί να χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, ο οποίος φέρει την ευθύνη για τη λειτουργία της, αλλά δεν αρμόζουν στον λαό και στη χώρα. Η περιβόητη… κανονικότητα σημαίνει καθολική εφαρμογή των νόμων και όχι όποτε καπνίσει στον υπουργό ή όποτε το θεωρήσει ο πρωθυπουργός εύκολο και βολικό…

dimokratianews,29|01|2021

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και μετά τους πείραξαν τα λίγα άτομα που είχαν πάει στον Επιτάφιο και τα τιμώρησαν σκληρά!

Υποκρισία! ΝΤΡΟΠΗ!

Χ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com