24 Νοε 2020

Μεγάλος καημός των Γερμανών για την Αγία Κοινωνία στην Ελλάδα!

«Η προσβολή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου από τον κορονοϊό είναι επισήμως η πρώτη ελληνορθόδοξου ιερωμένου», γράφει σε ανταπόκριση από την Αθήνα η Frankfurter Rundschau με τίτλο «Η υποκρισία δεν προστατεύει». H γερμανική εφημερίδα παρατηρεί: «Πρόκειται για τραγική ειρωνεία. Διότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών είναι η φωνή τη σύνεσης. Από το Μάρτιο προειδοποιούσε τους πιστούς να επιδείξουν “πνεύμα ευθύνης” και να εφαρμόζουν τις συστάσεις του υπουργείου Υγείας. Όμως η στάση της εκκλησίας είναι αντιφατική. Παρά την πανδημία κοινωνεί τους πιστούς όπως πάντα.

Δεκάδες ή και εκατοντάδες άνθρωποι με το ίδιο κουτάλι. Μια γιορτή για τον κορονοϊό. Η Ιερά Σύνοδος ωστόσο επιμένει ότι η θεία κοινωνία “ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών” και ότι αποτελεί “τρανή φανέρωση της αγάπης”. Με τη στάση του εν καιρώ πανδημίας ο κλήρος έχει απολέσει επιρροή κυρίως μεταξύ των νέων», συνεχίζει η εφημερίδα ης Φρανκφούρτης και σημειώνει: «Δημοσκόπηση του Μαΐου δείχνει ότι μόνο το 5% των ερωτηθέντων απάντησε ότι εμπιστεύεται την εκκλησία στη διαχείριση της πανδημίας “πολύ” ή “απολύτως”.

Το 67% απάντησε ότι δεν την εμπιστεύεται “καθόλου”. Λόγω της εκτόξευσης κρουσμάτων στη χώρα υπάρχουν πλέον αυτοκριτικές φωνές μέσα στους κόλπους της εκκλησίας. Το Σαββατοκύριακο ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος επέκρινε σε επιστολή του ιερείς, οι οποίοι αρνούνται να συμμορφωθούν υπογραμμίζοντας ότι: “Πιστέψαμε ότι ήμασταν υπεράνθρωποι και αποκρύψαμε την ασθένειά μας, αντί να παραδεχθούμε τα λάθη μας. Αυτό θα μας οδηγήσει στο τάφο.” Δεν είναι ντροπή για έναν ιερέα να παραδεχθεί ότι μπορεί να μολυνθεί από τον ιό, συνεχίζει ο Μητροπολίτης και κλείνει την επιστολή με τη προειδοποίηση ότι “o εγωισμός σκοτώνει”.

ΠΗΓΗ: DW

defence-point

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ή να αναπαράγουμε (έστω και με αρνητικό τρόπο) τα ξεράσματα των νέων γκαιμπελίσκων, των σιωνιστοκατευθυνόμενων (δηλαδή δαιμονοκατευθυνόμενων) γερμανικών Μ.Μ.Ε. κατά των Μυστηρίων της Ορθοδόξου Πίστεως μας !!

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΜΑΚΕΛΑΡΗΔΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.
ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ -ΕΣΤΩ-ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΚΑ Η ΦΡΑΣΗ "ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ"; ΔΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ; ΔΥΣΚΟΛΟ...

Ανώνυμος είπε...

Οι απόψεις των αρνητών της πίστης και των πολεμίων του Τριαδικού Θεού είναι γνωστές από αιώνες και δεν υπάρχει λόγος να αναφέρονται και εδώ. Επιπλέον, ο αρθογράφος λησμόνησε να υπογράψει και αναφέρεται μόνον η πηγή.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως δεν συνιστά αποχή από τη Θεία Κοινωνία. Ο συντάκτης του άρθρου απομονώνει μια πρόταση από τα λεγόμενά του (σαν να λέι: Η Αγία Γραφή λέει: "Οὐκ ἔστι Θεός". Η Αγία Γραφή όμως λέει: "Εἶπεν ἄφρων ἐν καρδία αὐτοῦ. οὐκ ἔστι Θεός"). Αν ήταν ακριβή όσα φοβάται ο συντάκτης του άρθρου, όλοι οι κληρικοί στην Ελλάδα θα έπρεπε να είχαν κολλήσει κορωνοϊό.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com