9 Αυγ 2020

Τέλος οι λιτανείες αλλά και το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης: η Πανδημική «χωροφυλακή» ξαναχτυπά!

 Τέλος οι λιτανείες αλλά και το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης: η Πανδημική «χωροφυλακή» ξαναχτυπά!

Τέλος οι λιτανείες αλλά και το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης: η Πανδημική «χωροφυλακή» ξαναχτυπά!

Ελευθέριος Ανδρώνης

Σοκ, δέος και φίμωση κάθε αντίθετης άποψης.

Αυτή είναι η «χρυσή» συνταγή της πολιτικής και επιστημονικής εξουσίας, που διαχειρίζεται την πανδημική κρίση της χώρας μας.

Σοκ και δέος από τους γνωστούς (πλέον) τηλε – λοιμωξιολόγους που κυριολεκτικά έχουν πιάσει μόνιμο στασίδι στα δελτία ειδήσεων και προπαγανδίζουν συστηματικά την ακραία κινδυνολογία.

Ενώ δείχνουν με το δάχτυλο τα επόμενα μέτρα που θα πρέπει να πάρει η κυβέρνηση (ή ίσως η κυβέρνηση να δείχνει με το δάχτυλο ποια μέτρα θα πρέπει να αναγγείλουν οι εν λόγω λοιμωξιολόγοι στους τηλεθεατές) χωρίς να λαμβάνουν υπόψη δεκάδες άλλους καταξιωμένους επιστήμονες οι οποίοι έχουν εντελώς αντίθετες απόψεις, αλλά το υπάρχον σύστημα συνεχίζει να τους αγνοεί επιδεικτικά.

Κάποιος είπε πολύ πετυχημένα πως αν δεν υπήρχε η τηλεόραση και το διαδίκτυο, ελάχιστοι από εμάς θα είχαμε καταλάβει την ύπαρξη αυτής της πανδημίας.

Όχι πως δεν υπάρχει ιός, μετάδοση, θύματα, και κάποιο ποσοστό κινδύνου από τον Covid. Όλα αυτά ασφαλώς υπάρχουν και χρήζουν μεγάλης προσοχής. Αλλά σίγουρα δημιουργείται μεγαλύτερο πρόβλημα στις κοινωνίες από τον πανικό και την κινδυνολογία που καλλιεργείται στα media, παρά από τις συνέπειες του ίδιου του ιού.

Του συγκεκριμένου ιού.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Νίκος Σύψας, είναι σίγουρα ένας από τους πρωτεργάτες της υγειονομικής τρομολαγνείας που προωθείται από τα κανάλια.

Ο κύριος Σύψας μαζί με τον κύριο Μόσιαλο, δεν διστάζουν να προτείνουν κατά καιρούς περιοριστικά μέτρα που προσβάλουν τις θρησκευτικές ελευθερίες κυρίως των χριστιανών. Θέλουν να μετατρέψουν τις εκκλησίες σε κάτι που ταιριάζει με τις απόψεις τους για το τι είναι μια εκκλησία. Δηλαδή μια απρόσωπη δημόσια φιλανθρωπική υπηρεσία, όπου οι «υπάλληλοι» της – δηλαδή οι ιερείς – θα παίζουν τον ρόλο του χωροφύλακα για να εξασφαλίσουν πως θα τηρούνται όλα τα μέτρα προφύλαξης.

Αυτό επιθυμούν.

Αυτό επιθυμεί και η κυβέρνηση. Αυτό έδειξε με τις κινήσεις της κατά τη περίοδο του καθολικού lockdown.

Το τελευταίο «χτύπημα» ήταν η πρόταση του κυρίου Σύψα, να απαγορευτούν οι λιτανείες τον Δεκαπενταύγουστο. Κάτι που ασφαλώς εισακούστηκε από την κυβέρνηση και έτσι αποφασίστηκε σήμερα οριστικά και αμετάκλητα από τον κύριο Χαρδαλιά!

Εκεί βρήκε να εντοπίσει την πηγή του επερχόμενου κακού ο κύριος Σύψας. Στις λιτανείες. Όπως ακριβώς και το δίδυμο Τσιόδρας – Χαρδαλιάς είχαν απαγορεύσει την περιφορά του επιταφίου, αλλά λίγο καιρό μετά δεν βρήκαν κανένα πρόβλημα στην «περιφορά» Μπακογιαννικών παρατρεχάμενων, γύρω από το σιντριβάνι της Ομόνοιας!

Τώρα το νέο πρόβλημα τους είναι οι λιτανείες!

Όσο καιρό όμως η κυβέρνηση άνοιγε τα σύνορα διάπλατα για όλους τους «πανδημιόπληκτους» τουρίστες του κόσμου (πλην μερικών χωρών, για τα μάτια του κόσμου) , ο κύριος Σύψας δεν φάνηκε να ανησυχεί ιδιαίτερα γι’ αυτό. Δεν τον είδαμε να παίρνει θέση επ’ αυτού, σε κανένα τηλε-στασίδι.

Όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει την πληρότητα των καραβιών, για να αυξηθούν τα έσοδα και από εκεί, δεν είδαμε κανέναν κύριο Σύψα να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και να διαφωνεί με την απόφαση αυτή.

Όταν η κυβέρνηση άφηνε για παραπάνω από έναν μήνα τα ΜΜΜ χωρίς συχνότερα δρομολόγια και άφηνε τους οδηγούς να πάνε για διακοπές, ο κύριος Σύψας ηγόραζε αγρόν λοιμωξιολογικόν…

Όλα αυτά και άλλα πολλά δεν στάθηκαν αρκετά για να θορυβήσουν την επιστημονική εγρήγορση του κύριου Σύψα, αλλά μόνο οι λιτανείες και οι γάμοι ήταν οι σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι της λοιμωξιολογικής «χωροφυλακής»!

Όπως και παλαιότερα ο κύριος Μόσιαλος είχε επικεντρωθεί στον τρόπο μετάληψης της Θείας Κοινωνίας, όμως αρκετούς μήνες μετά οι ανησυχίες του διαψεύστηκαν πανηγυρικά, αφού δεν παρατηρήθηκε κανένα κρούσμα από τις δεκάδες χιλιάδες κόσμου που κοινώνησε από το τέλος του lockdown έως και σήμερα!

Παρόλα αυτά φαίνεται πως δεν διδάχθηκαν τίποτα από αυτό. Επιμένουν να προτείνουν μέτρα διακατεχόμενα από μεροληψία και εχθρική διάθεση προς τους Χριστιανούς, τα οποία προσβάλλουν και το θρησκευτικό τους συναίσθημα αλλά και την κοινή λογική!

Η λοιμωξιολογική «χωροφυλακή» δε, δείχνει πως βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία με τη «χωροφυλακή σκέψης» και έκφρασης του λόγου, κατευθυνόμενη από τις νεοχουντικές εμμονές του κύριου Χρυσοχοΐδη!

Αφού πρώτα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη φρόντισε να καταστήσει πλήρως ελεγχόμενες και ημιπαράνομες τις λαϊκές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στους δρόμους, τώρα ανακοίνωσε πως θα παραπέμπονται στη δικαιοσύνη οι αναρτήσεις του διαδικτύου που υποτίθεται πως διαδίδουν θεωρίες συνωμοσίας!

Τέλος η ελευθερία έκφρασης στους δρόμους, τέλος η ελευθερία έκφρασης και στο internet!

Φαίνεται πως η δράση γνωστών ιστοσελίδων που έπαιζαν τον ρόλο των διαδικτυακών αστυφυλάκων, δεν ήταν αρκετή (αφού η… αντικειμενικότητα τους έμπαζε από παντού) και έτσι επιστρατεύτηκε το ίδιο το υπουργείο!

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε: «Θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα ώστε να μην απειληθεί η δημόσια υγεία από παραπληροφόρηση ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Ο κορονοϊός δεν προσφέρεται για εκκλήσεις ανυπακοής ή για σενάρια συνωμοσίας».

Ο Υπουργός φαίνεται να είναι εξαιρετικά ανήσυχος για να μη χαλάσει αυτή η πανδημιοκρατική μανέστρα της κυβέρνησης, αλλά δυστυχώς δεν είχε δείξει την ίδια ανησυχία όταν του έφεραν να διαβάσει τους όρους ενός μνημονίου που θα υποθήκευε το μέλλον της Ελλάδας για πολλές γενιές. Έχει διάθεση να ανιχνεύσει όλα τα fake news, αλλά δεν είχε διάθεση να μάθει σε τι κείμενο έδωσε την θετική ψήφο του, όταν επρόκειτο να ξεπουλήσει την Ελλάδα στους δανειστές…

Σοκ, δέος και φίμωση της αντίθετης γνώμης λοιπόν, από κάθε λογής Σύψες, Μόσιαλους και Χρυσοχοΐδηδες που οραματίζονται ένα Οργουελικό μέλλον με έναν ελληνισμό ισοπεδωμένο από απολυταρχικούς περιορισμούς που θα εφαρμόζονται στο όνομα της Επιστήμης, της Δημόσιας Υγείας και της Δημοκρατίας, αλλά ελάχιστη σχέση θα έχουν με αυτές τις αξίες.

Αυτό είναι το σκηνικό που στήνεται γύρω από μια κοινωνία που έχει ήδη περάσει 10 σκληρά χρόνια σε μια μνημονιακή προκρούστεια κλίνη.

Σε έναν τέτοιο θίασο πάντα θα φταίνε οι λιτανείες, οι «θεωρίες συνωμοσίας», η χαλάρωση, οι αντίθετες απόψεις, οι επιτάφιοι, οι πορείες διαμαρτυρίας, τα εκκλησιάσματα, οι ανυπάκουοι πολίτες, οι αρνητές της μάσκας, οι γάμοι και οι βαπτίσεις, οι καμπάνες και τα μεγάφωνα.

Οτιδήποτε άλλο παρά οι κύριοι… κύριοι… υπεύθυνοι…

sportime,07/08/2020

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή!!!!!!!!!!!!!!
Αίσχος!!!!!!!!!!!!!!

Μαρία είπε...

Ἀποδείχθηκε περίτρανα, αὐτό πού γράψαμε ἐδῶ καί μῆνες πρίν περί μάσκας πρίν ὅλο αὐτό καθιερωθεῖ κι ἐπιβληθεῖ διά (ἀ)νόμων!

Πρῶτον:
ὅτι πρόκειται ἐμμέσως πλήν σαφῶς περί ὑποσυνείδητης πανανθρώπινης τρομοκράτησης, χειραγώγησης καί φίμωτρου καί οὐσιαστικά περί "προστασίας" τῆς ἀντίχριστης ἐλίτ ἀπό τό νά ἐκφράζεται ἡ ἐλεγχόμενη "μάζα" τῶν λαῶν ἐλεύθερα καί δικαίως ἀντιδραστικά στά παράλογα,

δεύτερον:
ὅτι πρόκειται περί ἐμπαιγμοῦ τοῦ ἀνθρωπίνου προσώπου καί εἰκόνος τοῦ Θεοῦ ἡ ὀποία ἐπι τῆς οὐσίας ἀλλοιώνεται καί περιγελᾶται μέ τήν μάσκα κατάφατσα,

τρίτον:
ὅτι πρόκειται περί ὑποκρισίας καί βλασφημίας τοῦ Θεοῦ, τῶν Μυστηρίων Του καί τῆς Ἐκκλησίας Του διαμέσου τῆς γελοιοποίησης τοῦ δημιουργήματός Του καί διαμέσου τῶν "ἀπολυμάνσεων" καί τῆς "κάθαρσης" τῆς ἀκτίστου χάριτος τοῦ Θεοῦ πού ἐνοικεῖ στούς Ἱερούς Ναούς Του (θοῦ Κύριε φυλακή τῷ στόματί μου...)

καί τέταρτον:
ὅτι πρόκειται περί μείωσης τοῦ πληθυσμοῦ. Ἄν δέν πεθάνεις ἀπό τόν βιολογικό πόλεμο κι ἀπό τόν ἰό, νά πεθάνεις ἀπό τήν ἐλλιπή ὀξυγόνωση ἐξαιτίας τῆς πολύωρης χρήσης μάσκας ἤ ἀπό μικροβίωση ἤ σόκ τοῦ ἀναπνευστικοῦ συστήματος, ἤ ἀπό καρδιά λόγῳ δύσπνοιας καί ἄπνοιας, ἤ ἀπό ὁποιαδήποτε ἄλλη μόλυνση καί λοίμωξη καραδοκεῖ ἐξαιτίας τῆς ἀποδυναμώσεως τοῦ ἀνοσιοποιητικοῦ συστήματος πού πέφτει καί τεμπελιάζει καθησυχαζόμενο σέ μάσκες, πανοπλίες, σκάφανδρα καί σέ ὅ,τι ἄλλο νεοεποχίτικο καλούπι θέλουν νά μᾶς παραχώσουν.

Γκουρβελος Παναγιωτης είπε...

Εξαιρετικό άρθρο! Θερμά συγχαρητήρια, κ. Ανδρώνη

Μαρία είπε...

(συνέχεια)
συμπληρωματικά μέ αὐτά πού γράφει καί ὁ ἀρθρογράφος καί μέ ἄλλα τόσα πού ἔχουν ἤδη εἰπωθεῖ κατά καιρούς,
τελικό συμπέρασμα:

αὐτοί πού βγάζουν νόμους νά μήν μιλᾶμε, νά μήν γράφουμε καί νά μήν διαδηλώνουμε μέ τά ἐπιχειρήματά μας, βάσει τῶν συνταγματικῶν μας δικαιωμάτων καί τῆς κοινῆς λογικῆς τοῦ ἐλευθέρως ἐκφράζεσθαι ἀποδεικνύουν περίτρανα πώς οἱ κατ' αὐτούς "θεωρίες συνωμοσίας" εἶναι ἀληθινές κι ἑπομένως φοβοῦνται νά ἀκούγονται ὤστε νά μήν ἀφυπνίζουν καί προπάντων νά μήν ὁδηγήσουν σέ ξεσηκωμό λαῶν ἐναντίον τους ἔξω ἀπό τά Κοινοβούλια καί σέ ἀπείθεια, ἄρα ἀκύρωση τῶν ἀντίχριστων κι ἀντεθνικῶν σχεδίων τους!

Ἄν κάποιες "θεωρίες" εἶναι ψεύτικες ἤ βλακώδεις δέν ἀσχολεῖται κανείς μαζί τους σέ τέτοιο βαθμό ὥστε νά φιμώνουν τήν ἀξιοπρεπή καί ἐμπεριστατωμένη ἄποψη τῶν λαῶν μέ νόμους ἀλαλίας, πρόστιμα, ἀπειλές καί ποινές φυλάκισης γιά νά ἀκούγεται κι ἐπιβάλλεται δικτατορικά μόνο μία ἄποψη, ἡ δική τους!

Μόνοι τους οἱ πολιτικοί μας τελικῶς ἐκτίθενται καί φανερώνουν ἔντρομοι ποιοί συνωμοτοῦν εἰς βάρος ποιῶν! Τρέμουν μή χαλάσουν τά σχέδιά τους.
Ἀλλά κάνουν κι ἕνα ἄλλο σοβαρότερο λάθος.
Λογαριάζουν χωρίς τόν ξενοδόχο, δηλαδή τόν Θεό, πού τελικά Αὐτός θά χαλάσει τά σχέδιά τους, ὅσα φίμωτρα καί φόβητρα κι ἄν ἐπιβάλλουν!

Μαράν ἀθᾶ!

Ανώνυμος είπε...

Οι μάσκες έπεσαν!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com