9 Ιαν 2019

Λυκούργος Νάνης, Σύντομο σχόλιο για τη στάση της Ελλαδικής Εκκλησίας απέναντι στο Ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα



ΣΥΝΤΟΜΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ
Αναφορικώς προς το ζήτημα της Ουκρανίας το οποίο παρουσιάζει την Ορθόδοξη Εκκλησία ως θεραπαινίδα των διεθνών γεωπολιτικών σχεδιασμών και επιδιώξεων θα μπορούσε να λεχθή ότι διακρίνεται εύκολα μία διάθεση ατολμίας αναφορικά με το σεβασμό της ιεροκανονικής τάξεως από την πλευρά της ηγεσίας της Ελλαδικής Εκκλησίας. Λίαν ορθώς μέχρι στιγμής ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών δεν έχει μνημονεύσει του ονόματος του σχισματικού ΨΕΥΔΕΠΙΣΚΟΠΟΥ Επιφανίου, του και εκλεκτού των Αμερικανών και του εκκλησιαστικού τους παραρτήματος στην Κωνσταντινούπολη, δηλαδή του ΕΣΒΕΣΜΕΝΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ, αλλά είναι φανερό ότι δεν αρκεί μονάχα αυτό. Στεντορεία τη φωνή θα πρέπει να καταδικασθεί και στιγματισθεί διά δριμυτάτου συνοδικού ανακοινωθέντος το εκκλησιαστικό εν Ουκρανία πραξικόπημα και ο εμπνευστής και πραγματοποιός του, ο καθαιρετέος Βαρθολομαίος Αρχοντώνης τουτέστιν! Ο κύριος μοχλός της ανωμαλίας που δεν δίστασε να μεταδώσει τα άχραντα μυστήρια στον Ποροσένκο!!!
Και να διακοπεί πάραυτα η εκκλησιαστική κοινωνία με το πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως κατά τη θεμελιώδη κανονική αρχή «ο κοινωνών ακοινωνήτω ακοινώνητος εστί»!Επίσης παρουσιάζεται μία άριστη ευκαιρία για οριστική υπαγωγή των λεγόμενων «Νέων Χωρών» στη ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΗ ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, τερματιζομένου, τοιουτοτρόπως του νόθου και εκτρωματικού σημερινού εκκλησιαστικού καθεστώτος, εξονονομασθέντος ως «κανονικού αίσχους» υπό κεκοιμημένου καθηγητού του Κανονικού Δικαίου της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ.
Υ.Γ. 1:Θεωρείται αυτονόητο ότι θα πρέπει να ζητηθούν εγγράφως υπό της ΔΙΣ εξηγήσεις από τους μητροπολίτες εκείνους της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας που μνημόνευσαν του ονόματος του ψευδεπισκόπου Επιφανίου προτού τεθούν υπό κατηγορίαν ως αντικανονικότατα μνημονευσάντων σχισματικού επισκόπου.
Υ.Γ.2: Το πιο κάτω, κατάπτυστο άρθρο του μητροπολίτη Προικονήσου Ιωσήφ τυγχάνει άκρως αποκαλυπτικό του Φαναριώτικού "ήθους" http://fanarion.blogspot.com/2019/01/blog-post_8.htmlεν προκειμένω! "Απολαύστε" τον! 

1 σχόλιο:

π. Ἐμμανουήλ Χατζηδάκης είπε...

Ὅπως πάντα, πολὺ σωστά, Γιατρέ. Λίγα ἀλλὰ σταράτα. Ἡ Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἐλλάδος πρέπει νὰ δράσει ἀποφασιστικὰ καὶ νὰ ἀπελευθερωθεῖ ἀπὸ τὴ δυναστεία τοῦ τάχα “πρώτου ἄνευ ἴσων”.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com