14 Απρ 2018

Διεθνές Οικουμενιστικό Συνέδριο για τον Αθηναγόρα (19 - 20 Απριλίου 2018)


ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Αθηναγόρας και Οικουμένη: 70 Χρόνια από την εκλογή του Πατριάρχη Αθηναγόρα στον Οικουμενικό Θρόνο και από την ίδρυση του Π.Σ.Ε.
19 - 20 Απριλίου 2018 - A’ Αμφιθέατρο Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ
Ανάμεσα στους προεδρεύοντες στο Οικουμενιστικό Συνέδριο και οι μητροπολίτες Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος και ο Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα τρίζουν τα κόκκαλα του π.Αυγουστίνου Καντιώτη για την παρουσία του μητροπολίτη Νέας Κρήνης!

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ επιεικέστατα αδιανόητη τη συμμετοχή του μητροπολίτη Ιουστίνου και μάλιστα με το ρόλο του προεδρεύοντος στο προσεχές οικουμενιστικό αυτό συνέδριο.
Ο κ.Ιουστίνος καλείται να μνησθή της στάσεως του μακαριστού συνονόματού του οσίου Ιουστίνου Πόποβιτς και του επίσης μακαριστού π.Αυγουστίνου Καντιώτη έναντι του κεκοιμημένου Αθηναγόρου αλλά και έναντι του ΠΣΕ. Άγιε Νέας Κρήνης, έστω και την υστάτη στιγμή ανακρούσατε πρύμνα προκειμένου να καταπαύση ο δεινός σκανδαλισμός του πιστού λαού!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Νέας Κρήνης τί δουλειά έχει εκεί;

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Νέας Κρήνης Ιουστίνος το καλύτερο είναι να ανακαλέσει την συμμετοχή του στο οικουμενιστικό συνέδριο.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα έπρεπε να σας κάνει καθόλου εντύπωση. Ο Νεάς Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος είναι Οικουμενιστής. Δεν τον ενδιαφέρει καθόλου ποια ήταν η ομολογιακή στάση του μεγάλου Καντιώτη. Ο κ. Ιουστίνος είναι άνθρωπος των δημοσίων σχέσεων. Θελει να τα έχει καλά με όλους.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά έμαθε ο π.Ιουστίνος κοντά στον π.Αυγουστίνο;
Ο γέροντάς του τι έχει να πει για αυτά τα πράγματα;

Ανώνυμος είπε...

Δεν το πιστεύουμε!
Δεν το περιμέναμε ποτέ αυτό απο τον αντιοικουμενιστή Νέα Κρήνης Ιουστίνο.

Ανώνυμος είπε...

Ας περιμένουμε να δούμε τί ακριβώς θα πει ο Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς σε περίπτωση που δεν ματαιώσει την συμμετοχή του.

Ανώνυμος είπε...

Μα καλά τί θέλει να ανακατεύεται με τα οικουμενιστικά συνέδρια ο π. Ιουστίνος;

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης π. Ιουστίνος ας ακυρώσει γρήγορα τη συμμετοχή του εκτός και αν είναι επικριτικός και μιλήσει αντιοικουμενιστικά.

Ανώνυμος είπε...

Αντι οι Μητροπολιται και η Ιεραρχια της Ελλαδος να καταδικασει την ψευτοσυνοδο της Κρητης
και την παναιρεσι του οικουμενισμου
για να επισυρει το ελαιος του Θεου,για την σκληρα δοκομαζομενη πατριδα μας ενοψι του επικειμενου πολεμου , με μεμονομενες εξαιρεσεις ,εξακολουθει να προκαλει την οργη του Θεου με την πνευματικη μοιχια που διαπρατει ερωτοτροποντας με τις αιρεσεις και την πανθρησκεια , οδηγοντας το ορθοδοξο ποιμνιο στην απωλεια της παναιρεσεως του οικουμενισμου.
Εκτος απο την οργη του Θεου προκαλει και την αγανακτηση και αποδοκιμασια του πιστου λαου για την προδοσια της πιστεως καθιστωντας τον εαυτο της αναξιοπιστο εναντι του ποιμνιου και ενοχο προδοσιας εναντι του Θεου,ενωπιον του Οποιου σιγουρα θα λογοδοτησει.

Ανώνυμος είπε...

Εχει γινει της μοδας τωρα τελευταια ,το ποιος θα πρωτοστατησει περισσοτερο στην αγαπολογια και τα οικουμενιστηκα ανοιγματα ,για να δειξουν στους αδελφους τους αιρετικους και στον μεγαλο αδελφο Παπα ,οτι δεν ειναι καθυστερημενοι αλλα προοδευτικοι ενω οι αν παραμεινουν παροδοσιακοι πιστοι στην ορθοδοξια αισθανοντε μειονεκτικοι εναντι ετεροδοξων και αλλοδοξων και για να μην χασουν και τα αργυρια του Ιουδα που τρεχουν πλουσιοπαραχα απο την τραπεζα του Αγιου Πνευματος του Παπα.

Ανώνυμος είπε...

Η εμπάθεια προς τον μητροπολίτη Νέας Κρήνης Ιουστίνο ορισμένων δεν κρύβεται όπως και προς τον μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω ακούσει ποτέ τον μητροπολίτη Νέας Κρήνης Ιουστίνο να μιλάει οικουμενιστικά.
Δεν είναι καλό να περιμένουμε πρώτα να τον ακούσουμε τί θα πει και μετά να κρίνουμε;

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ Ο ΣΩΤΗΡ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
"Ὁ Διάλογος τῆς ἀγάπης τοῦ Ἀθηναγόρα ἦταν εὐτελισμὸς κάθε ἔννοιας διαλόγου. Ὁ ἴδιος ὁ ἐκλιπὼν Πατριάρχης τὸν εἶχε ὁρίσει ὡς ἑξῆς: «Πρῶτα νὰ ἑνωθοῦμε καὶ ἔπειτα νὰ συζητήσουμε τὶς δογματικές μας διαφορές». Καὶ συνέστησε: «Τὰ δόγματα ἂς τὰ κλείσῃ κάθε Ἐκκλησία εἰς τὰ θησαυροφυλάκιά της καὶ μὲ τὸ κάλυμμα αὐτὸ νὰ ἐκδώσωμεν τὸ κοινὸν νόμισμα τῆς ἀγάπης».
Ὁ Διάλογος τῆς ἀγάπης ἦταν παρωδία καὶ ἀπέτυχε παταγωδῶς. Μὲ τὸν θάνατο δὲ τοῦ ἐμπνευστῆ του Ἀθηναγόρα ἐτάφη μαζί του στὰ ἔγκατα τῆς γῆς".
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Το συγκεκριμένο «συνέδριο ανόμων και συναγωγή πονηρευομένων» αποκαλύπτει με ενάργεια το μέγεθος της στρεβλότητας και της διαστροφής των αξιολογικών κριτηρίων ενίων επισκόπων και πανεπιστημιακών «θεολόγων». Τιμούν και προβάλλουν ένα υπεροχικό εκκλησιαστικό πρόσωπο του οποίου η διαχριστιανική και διαθρησκειακή πρακτική είναι συνώνυμη με την προδοσία της Ορθοδοξίας. Πού κατάντησε η θεολογική σχολή Θεσσαλονίκης επί των ημερών του κ.Σκαλτσή! Να τιμά και προβάλλει κορυφαίους μειοδότες της πατρώας Πίστεως!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

«Ὁ Πατριάρχης Ἀθηναγόρας;
Αὐτὸς μὲ τὴν νεοπαπιστικὴν συμπεριφοράν του εἰς τοὺς λόγους καὶ εἰς τὰς πράξεις σκανδαλίζει ἐπὶ μίαν ἤδη δεκαετίαν τὰς ὀρθοδόξους συνειδήσεις, ἀρνούμενος τὴν μοναδικὴν καὶ πανσωστικὴν Ἀλήθειαν τῆς Πίστεως τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας, ἀναγνωρίζων τὰς Ρωμαϊκὰς καὶ ἄλλας αἱρέσεις ὡς ἰσοτίμους μὲ τὴν Ἀλήθειαν, ἀναγνωρίζων τὸν Ρωμαῖον Ἄκρον Ποντίφηκα μὲ ὅλην τὴν δαιμονικὴν ἀν τιεκκλησιαστικὴν ὑπερηφάνειάν του. Καὶ προετοιμάζει μὲ αὐτοκτονικὴν ταχύτητα καὶ ἐπιπολαιότητα, κατὰ τὸ παράδειγμα τοῦ Βατικανοῦ, αὐτὴν τὴν ἰδικήν του λεγομένην ‘‘Μεγάλην Πανορθόδοξον Σύνοδον’’... μὲ καθαρῶς σχολαστικο - προτεσταντικὴν θεματολογίαν... Τὸν τελευταῖον καιρὸν αὐτὸς ἔχει γίνει πηγὴ ἀναρχισμοῦ καὶ μηδενισμοῦ εἰς τὸν ὀρθόδοξον κόσμον. Οἱ Ἁγιορεῖται δικαίως τὸν ὀνομάζουν αἱρετικὸν καὶ ἀποστάτην εἰς τὰς ἐπιστολάς των, τὰς ἀπευθυνομένας πρὸς αὐτόν ἀνοικτῶς διὰ τοῦ Τύπου».
Αὐτὸς ὑπῆρξε κατὰ τὴν ἀμερόληπτη καὶ ἀκριβοδίκαιη κρίση τοῦ ἁγίου Ἰουστίνου ὁ Ἀθηναγόρας, ὁ σήμερα οἰκουμενιστικῶς ὑμνούμενος ὡς μεγάλος. Οἱ δικές του ἀπαράδεκτες κινήσεις μᾶς ἔχουν ὁδηγήσει στὸ φαινόμενο τῆς Πανθρησκείας σήμερα. Κι εἶναι γι᾿ αὐτὸν τὸν λόγο χρέος ἱερὸ ὅλων τῶν Ὀρθοδόξων νὰ μένουμε ἀνεπηρέαστοι ἀπὸ τὰ σύγχρονα οἰκουμενιστικὰ καὶ πανθρησκειακὰ παραληρήματα, προσκολλημένοι μέχρι θανάτου στὴν πίστη τῶν Πατέρων μας.”
Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς

Ανώνυμος είπε...

Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τον Ανώνυμο 1:59,που σχολίασε με τον λόγο του αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς. Ας τα ακούσουν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, (όχι οι οργανωτές-αυτοί τα γνωρίζουν πολύ καλά)για ποιον γίνεται το συνέδριο, ώστε να μην υπάρχει δικαιολογία περί αγνοίας.
Σ.Η.

Ανώνυμος είπε...

Άσε τα περί εμπάθειας 8:18 και προβληματίσου για το δρόμο που έχουν πάρει και οι δυο τους! Έχουν από χρόνια απομακρυνθή από το πνεύμα του μακαριστού τους γέροντα!

Ανώνυμος είπε...

Το καλύτερο είναι να ακυρώσει την συμμετοχή του στο συνέδριο ο σεβασμιώτατος Νέας Κρήνης Ιουστίνος Μπαρδάκας.

Ανώνυμος είπε...

Η εμπάθεια κάποιων φαίνεται απο μακρυά ανώνυμε 10:42 πμ και μην προσπαθείς να θολώσεις τα νερά.
Άσχετα για την πορεία που ακολουθούν, η εμπάθεια κάποιων βγάζει μάτι.
Βγάζουν τα απωθημένα τους μερικές και μερικοί και αυτό φαίνεται απο μακρυά.

Ανώνυμος είπε...

Ήθελα να ήξερα με ποιό σκεπτικό ο Νέας Κρήνης Ιουστίνος αποφάσισε να συμμετάσχει στο οικουμενιστικό συνέδριο. Δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια.

Ανώνυμος είπε...

Για των 7.39 .
Ορισμενοι διεστραμενοι ψυχικα αθωωνουν τον Ιουδα και καταδικαζουν τον Χριστο.
Μεσα στα διεστραμενα μυαλα των οικουμενιστων θεωρηται εμπαθεια ,η υπερασπισις της Αληθειας της πιστεως,εμπαθεις ειναικαι ολοι οι Αγιοι Πατερες των οικουμενικων συνοδων , συμφωνα με τους οικουμενιστας,διοτι κατεδικασαν τις αιρεσεις και τους αιρετικους.
Ας σηκωσουμε τον αθωο μανδυα των οικουμενιστων και ας δουμε με ποσι εμπαθεια αφορισαν εναν ανιδιωτελη ιεροκυρηκα του Ευαγγελιου τον Νικολαο Σωτηροπουλο που πολεμουσε αιρεσεις και κατ εξωχην την παναιρεσι του οικουμενισμου καιτην "εξιεπαινη "ενεργεια του οικουμενιστου αρχιμανδριτου της Στουτκαρδης ,ο οποιος εφτυσε στο προσωπο τον Νικολαο σωτηροπουλο οταν κυρηται εναντιον του οικουμενισμου στη Γερμανια.
Και προσφατα τη δειωξι Ιερεων ,Ιερομοναχων και μοναχων με απειλη καθαιρεσεωςαπο Μητροπολιτες.
Εχετε κσι στομα και μιλατε,αλλα απο προδοτες της πιστεως τι να περιμενει κανεις.

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβες 11:10 π.μ. Δεν λέμε εμπαθείς όσους υπερασπίζονται την Αλήθεια αλλά όσους κατηγορούν με εμπάθεια τους μητροπολίτες Φλωρίνης και Καλαμαριάς για άλλους λόγους.
Αν δεν καταλαβαίνεις άστο καλύτερα και μην τα μπλέκεις όλα μαζί.

Ανώνυμος είπε...

Μοιράστηκαν φυλλάδια έξω από την αίθουσα κατά του Αθηναγόρα. Αντέδρασαν και κάτι ψέλλισαν οι Κωνσταντίνου, Γιάγκου και Πασχαλίδης. Γύρω στα 50 άτομα ήταν στην αίθουσα του συνεδρίου. Τραγική αποτυχία των οικουμενιστών.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com