7 Δεκ 2017

Βασίλειος Κερμενιώτης, Απροκάλυπτη οικουμενιστική προπαγάνδα σε τηλεοπτικό σταθμό με …τις «ευλογίες» της Ι.Μ. Φλωρίνης!

Αποτέλεσμα εικόνας για Βασίλειος Κερμενιώτης, Απροκάλυπτη οικουμενιστική προπαγάνδα σε τηλεοπτικό σταθμό με …τις «ευλογίες» της Ι.Μ. Φλωρίνης!

Απροκάλυπτη οικουμενιστική προπαγάνδα σε τηλεοπτικό σταθμό με …τις «ευλογίες» της Ι.Μ. Φλωρίνης! Οι μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδος οφείλουν να επιληφθούν του θέματος.
Τα τελευταία χρόνια ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος, έδωσε ευλογία σε έναν ιερέα του να παρουσιάζει την εκπομπή «Λόγια αγάπης» στον τηλεοπτικό σταθμό FLASH TV, της Δυτικής Μακεδονίας. Αυτό μάς είχε χαροποιήσει γιατί θεωρήσαμε ότι μια τέτοια εκπομπή θα συνέβαλλε στην πνευματική οικοδομή του πληρώματος της Εκκλησίας. Πριν μερικούς μήνες, όμως, ο κληρικός αυτός έκανε τρεις (3) φρικτές εκπομπές στις οποίες προπαγανδίστηκε, ξεδιάντροπα, η παναίρεση του Οικουμενισμού!

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπερβάλλει ο κ. Κερμενιώτης ότι η Μητρόπολη Φλωρίνης έγινε δημόσιος κήρυκας αιρέσεων!
Τα λάθη του κληρικού είναι δίκαιο να μην τα καταλογίζει στη Μητρόπολη Φλωρίνης αλλά στον ίδιο τον κληρικό που κάνει τα λάθη.

Ανώνυμος είπε...

Τα όσα φρικαλέα και ανήκουστα,διά τεκμηρίων, καταγγέλει στην εκκλησιαστική παρεμβολή ο πεπαρρησιασμένος ομολογητής της Ορθοδοξίας κ.Βασίλειος Κερμενιώτης, αναφορικώς προς την εισήλαση του οθνείου οικουμενιστικού πνεύματος στο πάλαι ποτέ προπύργιο του αντιοικουμενισμού, τη μητρόπολη Φλωρίνης τουτέστιν, εγείρει ευλόγους προβληματισμούς τόσο για το ορθόδοξο του φρονήματος ενίων κληρικών και λαικών της εν λόγω μητροπόλεως όσο, και κυρίως, για το γεγονός ότι τέτοιου είδους εκφυλιστικά φαινόμενα εθεωρείτο αδιανόητο να λάβουν χώρα επί των ημερών του μακαριστού π.Αυγουστίνου, χωρίς να παταχθούν εν τη γενέσει τους!
Ο υποφαινόμενος υπήρξα αυτήκοος και αυτόπτης μάρτυς της εν πληθούση Εκκλησία φραστικής καταδίκης του οικουμενισμού και των οικουμενιστών από την πλευρά του νυν μητροπολίτου Φλωρίνης στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παντελεήμονος Φλωρίνης, ανήμερα Κυριακή της Ορθοδοξίας, προ ετών. Αναγνώσθηκαν, μάλιστα, και τα αναθέματα κατά των αιρετικών, τα οποία κάποιοι άλλοι "εξυπνάκηδες" και ψευτο-προοδευτικοί και politically correct μητροπολίτες αποφεύγουν να αναγνώσουν...Άλλά, τι χρείαν έχομεν μαρτύρων, όταν ο επίσκοπος της Φλωρίνης έχει εκφρασθεί εναντίον της ψευδοσυνόδου του Κολυμπαρίου προ της συγκλήσεώς της διαβλέπων τη σαθρότητα των βάσεων επί των οποίων αυτή εφύη και εδράσθηκε και προβαλών άρνηση συμμετοχής του σε αυτή με τη βάσιμη αιτιολογία ότι τυχόν συμμετοχή από μέρους του στις εργασίες της θα τον μετέβαλλε σε είδος τι "γλάστρας"...
Για αυτό το λόγο θεωρώ αδιανόητο το γεγονός, εκπομπές των οποίων την επιμέλεια έχουν κληρικοί της μητροπόλεως Φλωρίνης να έχουν, παραδόξως;;; αποβή βήματα προβολής και διακηρύξεως οικουμενιστικών ιδεοληψιών. Υφίστανται βάσιμες, εν προκειμένω, υποψίες ότι οι λεγάμενοι ενεργούν άνευ γνώσεως και εγκρίσεως του μητροπολίτου. Όταν, όμως, εχουν προηγηθεί, εδώ και αρκετά έτη, "ερωτοτροπίες" υπεροχικών εκκλησιαστικών προσώπων της εν λόγω μητροπόλεως με τον κατ εξοχήν ενσαρκωτή και πραγματοποιό του οικουμενισμού, πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο, τον οποίο υποδέχονται με τιμές, κάποια πράγματα που θα ακολουθήσουν δεν πρέπει να μας καταλαμβάνουν εξ απίνης και ο νοών νοείτω...
Οι "κακιές γλώσσες" ισχυρίζονται ότι το επίσημο περιοδικό της μητροπόλεως Φλωρίνης "ΣΑΛΠΙΓΞ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ" πρόβαλλε την ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου!!! Αν είναι δυνατόν! Μία "ΣΑΛΠΙΓΞ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ" να προβάλλει την προδοσία της Ορθοδοξίας την οποία προ της συγκλήσεώς της καυτηρίασε ο αντιοικουμενιστής επίσκοπος Φλωρίνης!
Οι "κακιές", επίσης, γλώσσες αναφέρονται σε πρόσωπα επιφανών κληρικών της μητροπόλεως που "αμνηστεύουν" τη ληστρική "σύνοδο" της Κρήτης, και μάλλον ξέρουν τι λένε...
Αλλά δεν απέλιπεν πάσα ελπίς! Έστω και τώρα ο μητροπολίτης Φλωρίνης καλείται να αποπλύνη το άγος των συγκεκριμένων εκτρωματικών φαινομένων και να ανακαλέση στην τάξη τους νεωτεριστές θεράποντες του οικουμενισμού, θρασείς και αναισχύντους κληρικούς και λαικούς, με τους οποίους προφανέστατα διαφωνεί και των οποίων το φρόνημα και την πρακτική καταδικάζει. Αρκετό σκανδαλισμό έχουν προκαλέσει οι προαναφερθέντες μητραλοίες. Σεβασμιώτατε Φλωρίνης, πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας! Οι κάθε λογής θολοκουλτουριάρηδες συγκρητιστές ιερείς και θεολόγοι (ο Θεός να τους κάνει) αν δεν αναθεωρήσουν τις ολέθριες απόψεις, θέσεις και αντιλήψεις τους, είναι γνωστό τι επιφυλάσσουν για την περίπτωσή τους οι θείοι και ιεροί κανόνες. Αρκετά με δαύτους!
Η μητρόπολη που ανέδειξε και κλέισε ένας Αυγουστίνος δεν προώρισται να μετατραπεί σε εξάρτημα του οικουμενισμού και να ομοιωθή προς την αξιοθρήνητη (από πλευράς διαποιμάνσεως) μητρόπολη Δημητριάδος! Η Ύβρις πρέπει να παταχθή εν τη γενέσει της!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Τί φταίει ο μητροπολίτης και η Μητρόπολη για τις πράξεις ενός κληρικού;
Ο μητροπολίτης και Μητρόπολη δεν μπορεί να είναι υπεύθυνοι για όλες πράξεις όλων των κληρικών της Μητρόπολης! Έλεος!

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά και φταίει ο μητροπολίτης και η μητρόπολη. Ο Κερμενιώτης είχε προειδοποιήσει από καιρό το μητροπολίτη γι αυτά τα πράγματα. Ο επίσκοπος και οι συνεργάτες του πρέπει να επαγρυπνούν και να μην επιτρέπουν τέτοια φαινόμενα.
Τουλάχιστον θα βάλει τους ενόχους στη θέση τους έστω και τώρα;

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΡΜΕΝΙΩΤΗΣ είπε...

"Έλεος!" με τη δική σου την "αφέλεια" ανώνυμε "8 Δεκεμβρίου 2017 - 2:29 μ.μ."!
Φυσικά και έχει τεράστια ευθύνη ο μητροπολίτης:
1ον Δεν επραξε τίποτα όταν ο κληρικός έκανε την πρώτη αντίχριστη εκπομπή! Αδιαφόρισε πλήρως με τις διαμαρτυρίες μας!
2ον Δεν επραξε τίποτα όταν ο ιερέας έκανε και την δεύτερη αντίχριστη εκπομπή! Πάλι εμείς είχαμε διαμαρτυρηθεί τότε.
3ον Τέλος, δεν επραξε τίποτα όταν ο κληρικός έκανε και την τρίτη απαράδεκτη εκπομπή.

Τον παπά αυτόν δεν τον άγγιξε καθόλου. Τον άφησε να κάνει και νέο κύκλο εκπομπών, σαν να μη συνέβη τίποτα! Έλεος!

Ανώνυμος είπε...

οι μητροπολίτες είναι υπεύθυνοι για την μνημόνευση τους από όλους τους κληρικούς και τιμωρίες σε όσους τύχει να μην μνημονεύουν;
αν κάποιος παπάς δεν μιλά ορθόδοξα και παίρνει στο λαιμό του πιστούς σιγά το πράμα...; Εδώ που τα λέμε υπάρχουν μητροπολίτες που δε μιλούν ορθόδοξα και απαιτούν μνημόνευση στον παπά που λέει ότι να ναι θα κολλήσουμε;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Βασίλειε Κερμενιώτη,

Καλά τα γράφετε, αλλά και σεις είσθε φοβερά μονομερής και επιλεκτικός στην κριτική σας. Κατηγορείτε τον νυν Φλωρίνης κ. Θεόκλητο για εξοργιστική και σκανδαλώδη ανοχή απέναντι στην περίπτωση του π. Αθανασίου Κ. και υποστηρίζετε ότι απ’ αυτό και μόνο δικαιολογούνται οι κληρικοί της Μητροπόλεως Φλωρίνης να διακόψουν το μνημόσυνό του. Και αυτό διότι, όπως γράφετε, με την ανοχή του είναι «σαν να αποδέχεται τα όσα αιρετικά και βλάσφημα προβλήθηκαν σ’ εκείνες τις εκπομπές».

Σύμφωνα με την παραπάνω λογική σας, έπρεπε να διακοπεί και το μνημόσυνο του πρώην Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτη, διότι έδειξε εξοργιστική και σκανδαλώδη ανοχή σε πνευματικά του τέκνα, κληρικούς και λαϊκούς της Μητροπόλεώς του, αλλά και εκτός αυτής, που συμμάχησαν με θερμούς και παθιασμένους συνεργάτες και υποστηρικτές του αιρετικού Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Στυλιανού και πολέμησαν τους αντιαιρετικούς αγώνες του Νικολάου Σωτηροπούλου κατά του βλάσφημου κ. Στυλιανού. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο Αυγουστίνος Καντιώτης τους είχε κάνει στενούς και έμπιστους συνεργάτες του. Φθάσαμε στο σημείο να βλέπουμε και να ακούουμε τον Αυγουστίνο Καντιώτη να δέχεται, να φιλοξενεί, να φιλοφρονεί υποστηρικτές του κακοδόξου Αυστραλίας κ. Στυλιανού και θαυμαστές του αντίχριστου Καζαντζάκη, και να εκφράζεται με απαξιωτικό τρόπο σε βάρος του γνησιοτέρου πνευματικού του τέκνου, του Νικολάου Σωτηροπούλου.

Δεν μπορώ να δεχθώ τη δικαιολογία, κ. Κερμενιώτη, ότι σεις ο τόσο ερευνητικός δεν έχετε ακούσει τις καταγγελίες του αειμνήστου Σωτηροπούλου για τον άγριο διωγμό που υπέστη από πνευματικά τέκνα του Αυγουστίνου Καντιώτη. Κατά τη διάρκεια αυτού του ανελέητου διωγμού ρώτησε να μάθεις με ποιους συμπαρατάχθηκε ο επίσκοπος Αυγουστίνος, με τον αγωνιστή της Πίστεως Σωτηρόπουλο ή με τους μειοδότες της Πίστεως και εχθρούς του; Δεν αποκαλύπτω περισσότερα, αλλά σώζονται όλα τα ντοκουμέντα της ντροπής. Ενδιαφέρσου, κ. Κερμενιώτη, και κάνε τον κόπο να μάθεις ολόκληρη την αλήθεια και να μην κρίνεις με δύο μέτρα και σταθμά. Τα έκτροπα που έγιναν επί Αυγουστίνου Καντιώτη είναι εξίσου σοβαρά, αν όχι σοβαρότερα, με όσα συντελούνται τον τελευταίο καιρό στη Φλώρινα επί Θεοκλήτου.

Αντιοικουμενιστής είπε...

Συμφωνώ απολύτως με το σχόλιον του "ανωνύμου 8 Δεκεμβρίου 2017 - 2:29 μ.μ.". Εις τι πταίει ο Μέγας Αυγουστίνος Καντιώτης εάν εξέτρεφε εις την αγκάλην του έναν κρυφόν οικουμενιστήν, ος και τελικώς τον διαδέχτηκε, αξίως ή αναξίως; Ας το κρίνουν οι γιγνώσκοντες... Αδελφοί, φεύγετε των οικουμενιστών, των φιλοοικουμενιστών, των κρυφοοικουμενιστών και των κολυμπαριστών ως τις φεύγη εκ του όφεως, γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΡΜΕΝΙΩΤΗΣ είπε...

Κύριε ανώνυμε "8 Δεκεμβρίου 2017 - 9:04 μ.μ.", αν θέλεις να κάνεις τέτοιου είδους καταγγελίες να τις κάνεις με το ονοματάκι σου και όχι κρυπτόμενος πίσω από το "φουστάνι" της ανωνυμίας.
Μην μπερδεύεσαι και ανακατεύεις άσχετα και ανόμοια πράγματα. Με το κ. Νίκο Σωτηρόπουλο είχα στενή φιλική σχέση, (παρά τη μεγάλη διαφορά της ηλικίας) μέχρι και το θάνατό του και γνωρίζω πράγματα και καταστάσεις. Είχαμε συχνή τηλεφωνική επικοινωνία και όταν ήταν στην Αθήνα και όταν έμενε στην αδελφή του στην Πάτρα λόγω τον προβλημάτων υγείας.
Εδώ έχουμε να κάνουμε με σοβαρότατα θέματα που αφορούν την Πίστη μας. Δεν είναι σωστό λόγω ανθρώπινων λαθών και προσωπικών εμπαθειών να συνηγορούμε σ' αυτούς που πραγματικά προδώσαν τον Πατέρα Αυγουστίνο και την Ορθοδοξία.

Ανώνυμος είπε...

Από πού κι ως πού είναι μονομερής και επιλεκτικός στην κριτική του ο κ.Κερμενιώτης;
Το θέμα μας είναι η εισβολή του οικουμενιστικού πνεύματος στη μητρόπολη Φλωρίνης.
Δεν έθιξε κάποιο άλλο θέμα ούτως ώστε να δικαιολογείται η μομφή του ανωνύμου σχολιαστή εναντίον του.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com