28 Ιουλ 2017

Υπόθεση παιδικής κακοποίησης σε κοινότητα μαρτύρων του Ιεχωβά ταράζει την βρετανική κοινωνία

CHILD SEXUAL ABUSE
Μια υπόθεση παιδεραστίας ταλανίζει την εκκλησία Μαρτύρων Ιεχωβά του Μάντσεστερ εδώ και 3 χρόνια, όταν το 2014 η τοπική Επιτροπή Ανθρωπιστικών Υποθέσεων έφερε στο φως καταγγελίες για παιδική σεξουαλική κακοποίηση από υψηλά ιστάμενο στέλεχος της κοινότητας σε βάρος ανηλίκων Μαρτύρων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του βρετανικού Guardian, πέρα από την ίδια τη σεξουαλική κακοποίηση των ανηλίκων, σκάνδαλο για την τοπική κοινωνία αποτελεί και ο τρόπος που η Εκκλησία χειρίστηκε το ζήτημα καθώς, όπως αναφέρει στις καταγγελίες της η Επιτροπή Ανθρωπιστικών Υποθέσεων, τα θύματα του καταδικασμένου στο παρελθόν παιδόφιλου, Jonathan Rose, υποχρεώθηκαν να τον αντιμετωπίσουν κατά πρόσωπο και να απαντήσουν ενώπιόν του σε ερωτήσεις σχετικά με την κακοποίησή τους (μάλιστα, μερικές εξ αυτών τις έθεσε ο ίδιος), ενώ ένα από τα ανήλικα θύματα χαρακτηρίστηκε εκδικητικά «ταραχοποιό στοιχείο» και κατηγορήθηκε ότι χρηματίστηκε για να προβεί στις καταγγελίες.
Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται το 2014 όταν η Επιτροπή Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του Manchester, έπειτα από αναφορές ότι νεαρές γυναίκες που είχαν κακοποιηθεί στο παρελθόν από τον Rose, έναν ηλικιωμένο ο οποίος φυλακίστηκε για σεξουαλική παιδική κακοποίηση το 2013, αναγκάστηκαν να τον αντιμετωπίσουν ξανά όταν επέστρεψε στην κοινότητα των Μαρτύρων μετά την αποφυλάκισή του, κατέθεσε επίσημη ερώτηση στην Εκκλησία του Ιεχωβά του Μάντσεστερ. Επιπλέον, η Επιτροπή ξεκίνησε έρευνα για το ρόλο που διαδραματίζει η Watch Tower Bible and Tract Society of Great Britain (WTBTS), η φιλανθρωπική οργάνωση που επιβλέπει τις Εκκλησίες των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Ηνωμένο Βασίλειο και πιστεύεται από τους ανακριτές ότι έχει άμεση σχέση με τον τρόπο που χειρίζονται τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης εντός της κοινότητας.
Η WTBTS δήλωσε ότι δεν ήταν σε γνώση της οι καταγγελίες σχετικά με τον Rose, όμως οι ανακριτές διαπίστωσαν πως η οργάνωση δεν παρείχε ολοκληρωμένες και ακριβείς απαντήσεις. Έπειτα από τη δράση της Επιτροπής Ανθρωπιστικών Υποθέσεων και τις καταγγελίες για τον Rose, ο ηλικιωμένος εξοστρακίστηκε από την Εκκλησία των Μαρτύρων του Ιεχωβά του Μάντσεστερ. Η γυναίκα που αναφέρεται ως «πρόσωπο Β» στην έκθεση της Επιτροπής, δήλωσε στο βρετανικό Guardian: «Θέλω η κοινότητα να αφαιρέσει εκείνους τους πρεσβύτερους που μου έκαναν ό,τι μου έκαναν τότε και το κάλυψαν και το ξανάκαναν όταν ο Rose κατηγορήθηκε από άλλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com