21 Αυγ 2015

Τι συμβαίνει στην Ι. Μητρόπολη Γρεβενών; Αυγουστιάτικη Πανσελήνος στο μνημείο της Ι. Μονής Τορνικίου

Ιερά Μονή της Κοίμησης της Θεοτόκου Τορνικίου
Αυγουστιάτικη Πανσελήνος στο μνημείο της Ι. Μονής Τορνικίου
Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και η Γενική Γραμματεία Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στο πλαίσιο... των προσπαθειών τους για την εξοικείωση του κοινού με την πολιτιστική μας κληρονομιά και δεδομένης της μεγάλης ανταπόκρισης που γνωρίζει ο θεσμός της Αυγουστιάτικης  Πανσελήνου  σε πανελλαδική κλίμακα, θα κρατήσει και φέτος ανοικτά περισσότερα μουσεία και  αρχαιολογικούς χώρους με παράλληλη διοργάνωση, σε ορισμένους από αυτούς, πολιτιστικών εκδηλώσεων, σε συνεργασία με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλους φορείς.
Το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Αυγούστου, 140 μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι σε ολόκληρη την Ελλάδα θα παραμείνουν ανοικτά, ενώ σε στους περισσότερους  από αυτούς θα πραγματοποιηθεί σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις, εκθέσεις, προβολές ταινιών,  παραστάσεις θεάτρου σκιών και ξεναγήσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
H   Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών  σε συνεργασία με τον Δήμο Δεσκάτης συμμετέχει  στη διοργάνωση και υποδέχεται το κοινό κάτω από το φως του φεγγαριού, την Κυριακή 30 Αυγούστου 2015  στο ξεχωριστό μνημείο της Ιεράς Μονής της Κοίμησης της Θεοτόκου Τορνικίου:
● ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ στο διώροφο καθολικό της μονής
Ώρα: 20:00 – 22:00
● ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "Σταύρος Κουγιουμτζής. Δέκα χρόνια μετά"
Μ. Χατζημανώλης, Κ. Τέντογλου,  Θ. Βλασιάδου, Γ. Γκιόζμπεκ, Μικτή χορωδία - Ορχήστρα " 'Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος" Θεσσαλονίκης.
Ώρα: 22:30
 Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
……………………………………………………………………………………….
Η Μικτή χορωδία - Ορχήστρα " 'Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος" Θεσσαλονίκης αποτελούν τμήματα του Πολιτιστικού Σωματείου «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος». Ιδρύθηκαν τον Οκτώβριο του 1991 από τον τότε προϊστάμενο του Ι. Ναού, παν. Αρχιμ. π. Δαβίδ Τζιουμάκα και νυν Μητροπολίτη Γρεβενών, τη μαέστρο Ιωσηφίνα Κατωφλίδου Σταμούλη και τον Χρυσόστομο Σταμούλη.
………………………………………………………………………..
Μάλιστα στις 26/07/2015 με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης από Εξαρτησιογόνες Ουσίες Νομού Γρεβενών "Ορίζοντες", διοργάνωσε συναυλία - αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή "Οι Ελεύθεροι κι ωραίοι" και με σύνθημα "γιατί ο Πολιτισμός και η Νεολαία μπορούν... ". 
Τις μελωδίες ερμήνευσαν οι καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής, όπως... ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Μανώλης Χατζημανώλης, η Στέλλα Παπαλάμπρου και οι Κωνστανίνα Τεντόγλου με τον Νίκο Ματθαίου. Έκτατη συμμετοχή είχε και η Μελίνα Κανά. Μαζί με την Χορωδία και Ορχήστρα Νέων "Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος" της ομώνυμης ενορίας της Θεσσαλονίκης και σε διεύθυνση του Χρυσόστομου Σταμούλη, που τυχαίνει και Πρόεδρος της Θεολογικής Σχολής στο Α.Π.Θ..
Δείτε βίντεο από την εκδήλωση αφιέρωμα που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών στον Σταύρο Κουγιουμτζή

38 σχόλια:

Ηλιάδης Σάββας είπε...

Δεν καταλαβαίνουμε. Η αυγουστιάτικη πανσέληνος έγινε θεσμός; Τι θεσμός και με ποιο περιεχόμενο. Το πολύ πολύ να πούμε "Τ` αυγουστιάτικο φεγγάρι μοιάζει με μαργαριτάρι", όπως λέει και ο λαός και να κάτσουμε να το χαζέψουμε κιόλας.
Δεν υπάρχουν θέματα από την παράδοσή μας φαίνεται για κάτι σοβαρό και ωφέλιμο και αρχίσαμε να θεσμοθετούμε "καινά" πράγματα, αλλά λίαν "κενά".
Όσον αφορά την Εκκλησία και μόνο το ότι οι εκδηλώσεις διοργανώνονται στο διήμερο 29-30 Αυγούστου και η 29η είναι η ημέρα της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου, δεν θα έπρεπε να συμμετάσχει. Δεν έχει σημασία ποια μέρα κάνει την εκδήλωση η Εκκλησία. Έχει σημασία ότι με τη συμμετοχή της εγκρίνει, εμμέσως πλην σαφώς, την όλη κίνηση του διημέρου. Έτσι επισκιάζεται η σημασία της εορτής.
Τι θα κάνουν δηλαδή ο κόσμος την ημέρα του Σαββάτου; Θα παρακολουθούν τις εκδηλώσεις πίνοντας νερό, τρώγοντας ψωμί και τιμώντας τη μνήμη της Αποκεφάλισης του "μείζονος εν γεννητοίς γυναικών" όπως ορίζει η Εκκλησία;
Και τι πειράζει, βρε παιδί μου;η έτοιμη ερώτηση.
Άμα δεν πειράζει, συνεχίστε τον κατήφορο και ύστερα αναρωτηθείτε, γιατί γίναμε έτσι. Και στην ακόμη παρακάτω συνέχεια αποδώστε την ευθύνη σε κάποιους άλλους με επιχειρήματα (πάντα υπάρχουν τα επιχειρήματα) και πάει λέγοντας...
Αν υπάρχει αντίλογος στα γραφόμενά μας, θα είναι... απλώς λόγια.

Ανώνυμος είπε...

Θεσμός η πανσέληνος του Αυγούστου ή ύβρις προς τον Θεό; Τι ανήκουστα πράγματα είναι αυτά, και μάλιστα με έναν Μητροπολίτη να συμμετέχει σε τέτοιους εορτασμούς! Λυπάμαι για την κατάντια μας και τον ξεπεσμό μας σαν έθνος και την αμετανοησία μας.
Εάν η οικονομική καταστροφή της χώρας μας δεν μας συνέτισε ακόμα και συνεχίζουμε την αποστασία από την Πίστη του Ιησού Χριστού τότε θα πρέπει να αναμένουμε και πρόσθετα δεινά και καταστροφές μήπως και τελικά ξυπνήσουμε και επανέλθουμε στην Ορθή Πίστη.

Ανώνυμος είπε...

Λύπη που ταχέως μετατρέπεται σε αγανάκτηση προκαλεί η ανάγνωση του σχετικού ρεπορτάζ σε όσους αντιτίθενται στην εισβολή του δαιμονικού-κοσμικού πνεύματος εντός του εκκλησιαστικού σώματος.
Έχουν την τραγική ψευδαίσθηση κάποιοι έκκλησιαστικοί ότι κατ αυτόν τον τρόπο δίδουν την Ορθόδοξη χριστιανική μαρτυρία εν μέσω του παραπαίοντος κόσμου;
Έχουν πληθυνθεί τα τελευταία χρόνια, σε βαθμό επικίνδυνο, επιεικέστατα άκριτες και τουλάχιστον επειπόλαιες "ερωτοτροπίες" μητροπόλεων, ενοριών και άλλων εκκλησιαστικών φορέων με πρόσωπα, σχήματα νοοτροπίες και τάσεις που δεν εκπέμπουν ευωδία Χριστού αλλά κοσμική δυσωδία επί μεγίστη πνευματική ζημία πολλών πιστών αλλά και επί καθιζήσει, στη συνείδηση των υγιώς φρονούντων, του κύρους πολλών εκκλησιαστικών αξιωματούχων.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Το "πολιτιστικό σωματείο" Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος καλύτερα να αλλάξει όνομα.
Δεν μπορεί να χρησιμοποιούν οι κύριοι του συλλόγου ένα όνομα με τόσο ειδικό βάρος όπως αυτό του μεγάλου οικουμενικού πατέρα και διδασκάλου και να τραγουδούν την ίδια στιγμή τραγούδια του...Κουγιουμτζή!!!
Αν ζούσε ο άγιος πρώτος θα διαμαρτυρόταν για την προσβολή που του γίνεται!

Ανώνυμος είπε...

-http://iaath.gr/index.php/2010-05-27-14-09-30/105-2010-10-05-21-17-11/2123--------q---q
Η αρχιεπισκοπή Αθηνών τιμά τον Ελύτη που εκφράσθηκε απαίσια για το χριστιανισμό.
-http://dipe.lak.sch.gr/latestnews/programma_xatzidakio_festival.pdf
Η μητρόπολη Ξάνθης συνδιοργανώτρια με το δήμο και άλλους φορείς σε εκδηλώσεις προς τιμήν του Χατζηδάκι που έγραψε το αισχρούργημα "Παίδες επί Κολονώ" (πιθανώς να μη γνώριζε ο μητροπολίτης για το παραπάνω αισχρούργημα).
-Συναυλία με μουσικά όργανα και τραγουδιστές κοσμικών τραγουδιών μέσα στο ναό του αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών
-http://ioniantv.gr/sinavlia-se-kataniktiki-atmosfera-zakinthos-n-panagias-faneromenis
Συναυλία με βιολιά κ.ο.κ. σε ιερό ναό της Ζακύνθου.
-https://www.youtube.com/watch?v=qPc6M_Rfi_k
Ο σύλλογος "άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος" αποδίδει ερωτικά τραγούδια του Κουγιουμτζή.
ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΑΔΕΛΦΙΑ; ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟΣΗ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗ;

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Γρεβενών που συνεργάζεται "πολιτιστικά" με τον "πολύ" Σταμούλη δε γνωρίζει τα "κατορθώματα" του τελευταίου με την ιδιότητα του καθηγητή της "θεολογικής" του ΑΠΘ;

Ανώνυμος είπε...

Ο οικουμενισμός και η εκκοσμίκευση είναι οι δύο μεγαλύτερες πληγές στο σώμα της Εκκλησίας.

Ανώνυμος είπε...

α)Aπό πότε το να τραγουδούν ή να ακούν οι χριστιανοί μη θρησκευτική μουσική και μάλιστα ποιοτική είναι εκκοσμίκευση; Και να πω πως η συναυλία θα γίνει σε Ναό, αντίθετα θα γίνει σε πρώην Ναό που τώρα είναι μνημείο. Αντί να σκεφτείτε πως τέτοιες εκδηλώσεις είναι αφορμή να επισκέπτεται ο κόσμος Μνημεία, εσείς διαμαρτύρεστε. Ερώτηση: ο Δήμος Θεσσαλονίκης αξιοποιεί με πολιτιστικές εκδηλώσεις την Ροτόντα. Και αυτό εκκοσμίκευση είναι;

β)12:01 "Το "πολιτιστικό σωματείο" Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος καλύτερα να αλλάξει όνομα.
Δεν μπορεί να χρησιμοποιούν οι κύριοι του συλλόγου ένα όνομα με τόσο ειδικό βάρος όπως αυτό του μεγάλου οικουμενικού πατέρα και διδασκάλου και να τραγουδούν την ίδια στιγμή τραγούδια του...Κουγιουμτζή!!!" Και τι πρέπει να περιέχει το ρεπερτόριο μιας χορωδίας Ιερού Ναού που φέρει το όνομα του Χρυσοστόμου; Μόνο βυζαντινούς ύμνους ή μήπως σαχλά χριστιανικά τραγούδια για τον Χριστούλη προτεσταντικής προέλευσης;

γ)1:49 "Ο σύλλογος "άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος" αποδίδει ερωτικά τραγούδια του Κουγιουμτζή." Ενώ στα δημοτικά, δεν έχουμε ερωτικά τραγούδια; Για παράδειγμα το "Μήλο μου κόκκινο", όχι μόνο είναι ερωτικό τραγούδι, αλλά λέγοντάς μήλο δεν εννοεί το φρούτο, αλλά ένα σημείο του γυναικείου σώματος που μοιάζει με το εν λόγω φρούτο. Μπορείτε μήπως να μαντέψετε ποιο;
Δεν μου λέτε το το Άσμα Ασμάτων Το χετε διαβάσει; Ερωτικό ποίημα και είναι βιβλίο της Βίβλού; A ναι ξέχασα... Ο νυμφίος είναι ο Χρίστος και η Κόρη η Εκκλησία....

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 7:47 μελέτα τι λέγει ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος για την κοσμικού τύπου διασκέδαση και "ψυχαγωγία" καθώς και τη Χριστοήθεια του αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτη.
Θα διαπιστώσεις πόσο οι σύγχρονοι χριστιανοί έχουμε διαβρωθεί απ το κοσμικό πνεύμα.
Επίσης μελετώντας τους βίους των αγίων δε βλέπει κανείς να επιδίδονται σε κοσμική διασκέδαση οι ίδιοι ούτε να τη συνιστούν σε άλλους αφού γνώριζαν ότι η τελευταία αποτελεί το θάνατο της ψυχής.

Ανώνυμος είπε...

Όσο για το Άσμα Ασμάτων το οποίο κάποιοι κύκλοι , νεοορθόδοξοι ως επί το πλείστον (δεν εννοώ το σχολιαστή των 7:47)"χρησιμοποιούν" για να τεκμηριώσουν αγιογραφικά τη σαρκολατρεία τους, ας διαβάσουν οι ενδιαφερόμενοι το παρακάτω κείμενο του αγίου Νικοδήμου:
http://users.uoa.gr/~nektar/orthodoxy/tributes/osios_nikodhmos_agioreiths/ermhneia_eis_to_asma_asmatwn.htm
Πρόκειται για σαφώς αλληγορικό βιβλίο και όχι για όχημα προώθησης σαρκολατρικών ιδεοληψιών.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ 7:47 ΤΑ ΑΜΝΗΣΤΕΥΟΥΜΕ; ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΚΟΚΚΙΝΙΖΕΙΣ ΟΤΑΝ ΤΑ ΑΚΟΥΣ! ΘΥΜΑΣΑΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΕΛΕΕΙΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΕ Η ΣΑΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΝΟΣ ΛΥΚΕΙΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕ Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΟΤΑΝ ΣΑΝ ΛΥΚΟΙ ΕΠΕΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠ ΤΟΝ ΕΣΜΟ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ;

Ανώνυμος είπε...

Οι ψυχαγωγικες απασχολησεις των πιστων σε πανηγυρια,σε εορτες με παραδοσιακους χορους, για τους πιστους ειναι μια ξεκουραση για τον πιστο κατα την πτωχη μου αποψη. Βλεπουμε στα πανηγυρια ολοι συμμετεχουν!Πουλουν πραματια οι μοναχοι,κατεβαινουν απο τα βουνα κ βγαζουν τα προς τω ζειν πουλωντας σταυρουδακια κ κομβοσχοινια κ ακουγοντας κ αυτοι τραγουδια θελοντας κ μη >
Ο κοσμος ομως δεν γνωριζει καποια πραγματα,δεν γνωριζει δηλαδη πως η ζωη του πιστου εχει υποχρεωσεις,ευθυνες,,και πως τα ενδειαφεροντα τους θα πρεπει να περιοριστουν και η ζωη τους δεν μπορει να μοιαζει με τη ζωη ενος απιστου ,πως εκκοσμικευση θα πει κατα τον αγιο Κυριλλο,αλλοτριωση χριστιανικης πολιτειας που με την συνηθεια χανει κ το χριστιανικο ηθος,χανει το στοχο δηλαδη και μπορει να ξεφυγει με τις καταλληλες παρεες κ στο ηθος.Υπαρχουν φυσικα κ παραδοσιακα τραγουδια που εκφραζουν οχι το χριστιανικο ηθος! ! Αν θελεις να βλεπεις πονηρα τα παντα ,ολα τα εχεις κακοποιησει!..
....Μεχρι ομως ο κοσμος να μαθει ποια πρεπει να ειναι η καθημερινηαλλα και η κοινωνικη του συμπεριφορα,θα τρωγει στα πανηγυρια ,θα συμμετεχει σε συναυλιες,και θα λαμβανει μερος σε χορους ποντιακους,νησιωτικους κλπ,φθανει,να ειναι σωστος και εκει που θα παει,κυριος και οχι μπεκροπατερας και γλεντοκοπος ,ουτε να βαρα το ντεφι για να χορεψει η αρκουδα.Αλλα να ειναι συνετος και αυτος και τα τεκνα του.Οι λεπτομερειες της ζωης βεβαιως ειναι αλλες και με αυτες θα πρεπει να καταγινεται ετσι ωστε,οι ψυχαγωγικες απασχολησεις ναμη τον φθειρουν πλεονκαι μαλιστα να τον απωθουν εξαιτιας μιας αλλης τρυφης,αυτης Του Θεου! Αυτο ,δεν μπορει να το καταλαβει ο απλος πιστος,εαν δεν το μαθει ,και δεν του δωθει εξ ανωθεν!
Οι συναυλιες ομως αυτες που κυλιδωνουν τους Ι.Χωρους και τις μετατρεπουν σε παλκοσενικο και σε χωρους ψυχαγωγιας,ειναι απαραδεκτες !Απαραδεκτες!
Απο τις συναυλιες βεβαιως εισπαττονται χρηματα για μια υποθεση.Εμαθα για καποιο κοριτσι που υπαρχει αναγκη,δεν ξερω! Απο που να υπαρξει εισροη χρηματων ;απο τη συναβλια! Και οχι μονον ! Φετως οι ενοριες διοργανωσαν να πανε στο θεατρο που παιζοταν το θεατρικο εργο ''Σμυρνη μου αγαπημενη''. Τα χρηματα ,θα πηγαιναν για καποιες αναγκες της εκκλησιας! Μια ιστορικη αναφορα για τους γεροντους που δεν εχουν τη διαθεση να κατσουν να διαβασουν ιστορια αυτη την ωρα,αλλα και που με αυτη την μετοχη συμμετεχουν σε καποιο εργο της εκκλησιας! Αλλος λεει,πληρωνω αλλα δεν παω! Προτιμω τον οικο μου! Αρκει λοιπον ,εκει που θα παω να ειμαι συνετος .Οπως,οταν παω μιαν εκδρομη με την εκκλησια!
Το ζητουμενο ειναι να εισαι κατω απο τη Χαρη και τοτε ολα αλλαζουν!
Πρεπει λιγο να καταλαβουμε πως ο κοσμικος βαδιζει τη μεση οδο ,μη το ξεχναμε διοτι αν τεντωσεις το σχοινι σε καποιον που δεν μπορει να το δεχθη,θα κανει τα αντιθετα! Υπαρχει ορισμενος καιρος για τον καθενα ξεχωριστα.Αλλο αυτο και αλλο το οτι ξεφυγε η εκκλησια στην εκκοσμικευση σε βαθμο που να ξεπεσει και στην πλανη . Χρειαζεται και το μετρο ,οταν ομως ειναι καθαρο και το δογμα.Ο Θεος κανει τα θαυματα! Οταν καποτε μιλησα σε καποιον για τον Χριστο μου ειπε ''Ο Θεος ολο ου κ ου ειναι,πανε να διαβασεις πηδαλιον να δεις εκει,ουτε να αναπνευσεις; ''

Τα εργα της φιλανθρωπιας χρειαζονται διακριση,ετσι ωστε να μην υποβαθμιζεται η πιστη,οποτε και το κοσμικο φρονημα αλλαζει κατευθυνση,εφοσον ομως παραμενει καθαρο κ ακεραιο το δογμα!
Αυτη ειναι η αποψη μου.

Παναγιώτης Νούνης (Panagiotis Nounis) είπε...

Ὁ Σταμοῦλης εἶναι συμπαθητικός Καθηγητής, δυστυχῶς ὅμως, οἱ κακοδοξίες του πλέον δέν μποροῦν νά κρυφτοῦν.

Τά "ἐπιχειρήματα" τοῦ πιό πάνω ἀνωνυμου εἶναι ὄντως φαυλεπίφαυλα, μιᾶς καί δέν ἔχει τό θάρρος τῆς γνώμης του νά ὑπογράφει ὅσα γράφει.

Δυστυχῶς ὁ ἀγαπητός καθηγητής μου, ὁ κ. Σταμοῦλης, συνηγορεί καί διακηρύττει, ὑπέρ τοῦ κατά διαόλου ἔρωτα τῶν Νεονικολαϊτῶν τοῦ Γιανναρισμοῦ, κατηγορώντας μάλιστα "ἐπιστημονικά" τόν ὅσιο Γέρων Θεόκλητο Διονυσιάτη στό γνωστόν ἀκαδημαικό ἐγχειρίδιο του: "ἜΡΩΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ"

Δυστυχῶς ὁ Σταμοῦλης καί ἡ ΚΑΙΡΟΣκοπίζουσα παρέα του μέ τόν θαλασσόλυκο κ. Ἀνδρέα Ἀργυρόπουλο κ.ἄ. εἶναι πρωτοπαλλίκαρα-τσιράκια τοῦ Χρῆστου Γιανναρά καί τοῦ Γεώργιου Μαρτζέλου, τουτέστιν Οἰκουμενιστές καί Νεοβαρλααμίτες μέ Φαναριώτικη σφραγῖδα...!

Διαβάστε μερικές κριτικές μας κατά τῶν γραπτῶν τοῦ κ. Σταμοῦλη: http://apologitikaa.blogspot.com/2015/01/blog-post.html?showComment=1440327431806#c4143185041237673533

Ανώνυμος είπε...

Κάθε Αύγουστο μας ζαλίζουν δήμοι, κοινότητες, σύλλογοι κ.τ.ο. με "πολιτιστικές" εκδηλώσεις! Άραγε αυτές εξυψώνουν και εξευγενίζουν τον άνθρωπο ή τον ναρκώνουν και τον διαφθείρουν;

Ανώνυμος είπε...

Προς 10:57: δεν ήταν του Αμυνταίου αλλά του Αγρινίου ο λεβέντης λυκειάρχης. Αυτό βέβαια δεν αλλάζει την ουσία.

Ανώνυμος είπε...

"Μόνο βυζαντινούς ύμνους ή μήπως σαχλά χριστιανικά τραγούδια για τον Χριστούλη προτεσταντικής προέλευσης;"
Από πού κι ως πού είναι σαχλά τα χριστιανικά τραγούδια που γαλούχησαν γενεές γενεών;
Επειδή το λες εσύ;
Ωφελήθηκαν και ωφελούνται όσοι τα τραγούδησαν και τα τραγουδούν γιατί αυτά ανεβάζουν τον άνθρωπο και τον εξευγενίζουν και δε θωπεύουν τα παθάκια μας όπως τα κοσμικά τραγούδια που σε καθηλώνουν στη γη.
Αλλά δυστυχώς ακόμη και εκκλησιαστικοί σταθμοί έχουν εκκοσμικευθεί και μας φλόμωσαν στα κοσμικοτράγουδα!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ ΠΟΥ ΕΟΡΤΑΖΕ ΧΘΕΣ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ποια σχέση είχαν ή έχουν όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες που κατά καιρούς τιμούν κάποιοιες μητροπόλεις και ενορίες με το Χριστό και το Ευαγγέλιό του; Τι ύμνησαν και τι πρόβαλλαν με το έργο τους; Μύριζαν καθόλου λιβάνι;

Ανώνυμος είπε...

Και να ταν μόνο αυτά βρε παιδιά;
Τι είναι αυτά που συμβαίνουν με κάποια θρησκευτικά blogs που δημοσιεύουν αισχρά ποιήματα κοσμικών που κάνουν και αυτόν τον ηλεκτρονικό χάρτη να κοκκινίζει από ντροπή;
Η αναρτούν βρώμικα κοσμικά τραγούδια;

Ανώνυμος είπε...

Και το 4ε άρχισε να μεταδίδει κοσμικά ερωτικά τραγούδια. Δυστυχώς!

Ανώνυμος είπε...

Δε γνωρίζει κανείς τι συμβαίνει με το 4Ε. Μήπως κάποιοι επίσκοποι άρχισαν να ασκούν καταθλιπτική πίεση στο κανάλι κι αυτό άρχισε να κοσμικοποιείται; Μήπως από τότε που η διοικούσα Εκκλησία άρχισε να σχετίζεται με το κανάλι άρχισε ταυτόχρονα και να κινδυνεύει η αυτοτέλεια του καναλιού;

Ανώνυμος είπε...

http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2015/08/blog-post_26.html
O σχολιαστής 7:47 24/8 κατέφυγε στο γνωστό "ιδιωτικό" ιστολόγιο με τα καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα προκειμένου να ισχυρισθεί ότι "έχουν πολύ πλάκα" υα σχόλια όσων διαφωνούν με τις απόψεις του. Δεν απάντησε στους σχολιαστές που κατέκριναν τις θέσεις του αλλά άρχισε να "πυροβολεί" από άλλο ιστολόγιο!

Ανώνυμος είπε...

"Δεν απάντησε στους σχολιαστές που κατέκριναν τις θέσεις του αλλά άρχισε να "πυροβολεί" από άλλο ιστολόγιο!" Αν και λίγο καθυστερημένα απαντώ τώρα: οι Πατέρες απαγορεύουν τον ειδωλολατρικό τρόπο διασκέδασης που οδηγεί στην πορνεία. Άλλο πράγμα το να πηγαίνεις και να γίνεσαι τύφλα από το μεθύσι και να χορεύεις προκλητικούς χορούς στα μπουζούκια, στα σκυλάδικα και στα κλαμπ που αποτελούν τρόπους διασκέδασης και άλλο το να ψυχαγωγείσαι ακούγοντας ποιοτική μουσική. Άλλο πράγμα η διασκέδαση και άλλο πράγμα η ψυχαγωγία. Όταν ο Νικόδημος ο Αγιορείτης στην Χριστοηθεία απαγορεύει τον χορό και τον τραγούδι, αρχίζει και περιγράφει τον άσωτο τρόπο διασκέδασης που συνδυάζει μουσική, χορό, ποτό και όργια.

Νίκος Γκούνας
Φοιτητής Θεολογίας Α.Π.Θ και δηλωμένος σταμουλικός

Ανώνυμος είπε...

Άλλο πράγμα να διοργανώνει μια τέτοια εκδήλωση ένας λαικός και άλλο πράγμα μια Ι. Μητρόπολη.
Δεν είναι δουλειά των Ι. Μητροπόλεων και των εκκλησιαστικών χορωδιών (και μάλιστα με την επωνυμία του Αγίου Ιωαν. Χρυσοστόμου) να διοργανώνουν συναυλίες με ερωτικά τραγούδια.
Το σκεπτικό σου είναι ίδιο με τις αντιλήψεις νεορθόδοξου Μητροπολίτη (γειτονικής Μητρόπολης με τα Γρεβενά) που μόλις πήγε στη Μητρόπολή του έφτιαξε καφενείο για τους νέους όπως έλεγε. Αποτέλεσμα να παραιτηθεί σε λίγο με πρόσχημα ότι πεθαίνει και ότι έχει προβλήματα υγείας.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Το να θέλει ένας φοιτητής να καταφέρει να πάρει πτυχίο δεν σημαίνει ότι πρέπει να δηλώνει όπως ΕΣΥ ΣΤΑΜΟΥΛΙΚΟΣ!!!
ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ.
ΝΙΚ.

Ανώνυμος είπε...

Όπως εσείς δηλώνετε σιασικοί και τσελεγκιδικοί, εγώ δηλώνω σταμουλικός.
Ν.Γ.

Ανώνυμος είπε...

"Δεν είναι δουλειά των Ι. Μητροπόλεων και των εκκλησιαστικών χορωδιών (και μάλιστα με την επωνυμία του Αγίου Ιωαν. Χρυσοστόμου) να διοργανώνουν συναυλίες με ερωτικά τραγούδια." Και ξαναρωτάω τι πρέπει να περιλαμβάνει το ρεπερτόριο μιας εκκλησιαστικής χορωδίας;

Ανώνυμος είπε...

http://www.ogdoo.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=7176&Itemid=39
Καλλιτεχνικές "δημιουργίες" απ τον πρόεδρο του τμήματος Θεολογίας (;) Χρυσόστομο Σταμούλη!
Είπατε τίποτε;
Τι να πούμε δε και για το εξώφυλλο!
Ταλαίπωρη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης πώς σε κατάντησαν οι Καιρίτες!

Ανώνυμος είπε...

"Ακολούθησε στη συνέχεια η εισήγηση του καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, Χρυσόστομου Σταμούλη, με θέμα «Ώστε το του Έρωτος Όνομα μη Φοβηθώμεν». Με αποσπάσματα από τα έργα του Νίτσε, του Λειβαδίτη, του Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, του Ιγνατίου και του Ιωάννη της Κλίμακος φανερώθηκε ότι ο έρωτας εσφαλμένα δαιμονοποιήθηκε και έγινε ο μεγαλύτερος εχθρός του Χριστιανισμού εξαιτίας της ταύτισης του με τη σεξουαλικότητα και τον ηδονισμό. Έτσι εξελίχθηκε σε ένα από τα σύγχρονα αδιέξοδα της Ορθοδοξίας. Ο κ. Σταμούλης έδειξε ότι η αντιμετώπιση του μυστηρίου του έρωτα τόσο από τη μεριά της θεολογίας, όσο και από τη μεριά της Εκκλησίας, αποτέλεσε στο παρελθόν, αποτελεί και σήμερα, την αχίλλειο πτέρνα της Ορθοδοξίας, που μετά μανίας στοχεύουν -στις περισσότερες περιπτώσεις όχι αδίκως-, τα βέλη που βγαίνουν από τη φαρέτρα του σύγχρονου πολιτισμού. Ασκητικές τάσεις εντός της Ορθοδοξίας υποτίμησαν την ερωτικότητα και την ανθρώπινη σεξουαλικότητα, αν και στην πατερική γραμματεία παρατηρούνται και εξαιρέσεις. Στην εισήγησή του αυτή ο κ. Σταμούλης μέσα από βιβλικές και πατερικές πηγές κατάφερε να καταδείξει το μυστικό σφάλμα, την απώλεια δηλαδή εκείνης της αλήθειας, που συνίσταται στην κατανόηση, πως ο έρωτας είτε θείος, είτε αγγελικός, είτε ανθρώπινος, είτε ψυχικός, είτε φυσικός, ταυτιζόμενος σαφώς με την αγάπη, αποτελεί τον κατ’εξοχήν τρόπο υπάρξεως μιας κοινότητας, που αντλεί την ύπαρξή της από τον σταυρωμένο έρωτα∙ τον Χριστό".
Σσσσσ!!!! "Σιγησάτω πάσα σαρξ βροτεία"! Ο κ.Χρυσόστομος Σταμούλης ερωτολογεί! Αναπτύσσει το θέμα του έρωτα! Τώρα το τι λέει, "θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου"!

Ανώνυμος είπε...

Απ όλα έχει η νεοορθόδοξη σούπα του κ.Χρυσόστομου Σταμούλη! Νίτσε, Λειβαδίτη, άγιο Ιωάννη της κλίμακος, Διονύσιο τον αρεοπαγίτη, Ιγνάτιο.
Κατακαημένη "θεολογική" σχολή του ΑΠΘ! Τι σου μελλε να πάθεις!
Μην ξεχνάμε και ποιος εξελέγη πρόσφατα κοσμήτορας της ταλαίπωρης αυτής σχολής! Ο γνωστός και μη εξαιρετέος κ.Μιλτιάδης Κωνσταντίνου. Φοβερή ''ξυνωρίς''!

"Έτσι εξελίχθηκε σε ένα από τα σύγχρονα αδιέξοδα της Ορθοδοξίας".
Αυτή την περισπούδαστη ανοησία παρήγαγε η γραφίδα του κου Χρυσόστομου Σταμούλη αναφερόμενη στον έρωτα (είναι γνωστή η εμμανής ενασχόληση κάποιων κύκλων με αυτό το θέμα. Γιατί άραγε;;;;).
Η Ορθοδοξία δεν έχει αδιέξοδα κε Σταμούλη. Η Ορθοδοξία είναι η ίδια διέξοδος απ την πλάνη και τη φθορά της αμαρτίας. Αδιέξοδο έχει το σάπιο σκεπτικό σας με αποτέλεσμα να μπουρδολογείτε προκαλώντας θυμηδία!

Ανώνυμος είπε...

Ποιος απ τους σχολιαστές δήλωσε "σιασικός και τσελεγγιδικός"; Πού είδες κάτι τέτοιο Ν.Γ.; Τι αυθαίρετος ισχυρισμός είναι αυτός;

Ανώνυμος είπε...

Οι καθηγητές Σιάσος και Τσελεγγίδης προέβησαν σε συνταρακτικές αποκαλύψεις για τον τρόπο με τον οποίο λήφθηκε η κατάπτυστη απόφαση που προάγει την "πολιτιστική" εισβολή του αντίχριστου Ισλάμ στο ΑΠΘ. Ο Χ.Σταμούλης και οι ομόφρονες και ομότροποί του ακόμη "απαντούν"...

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=shmiSirG1cI
"Θαυμάστε" το τραγούδι, δημιούργημα του προέδρου του τμήματος Θεολογίας του ΑΠΑΘ. του τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ!

Ανώνυμος είπε...

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
https://www.youtube.com/watch?v=tIZXmOQaNk0
Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Τι το κακό έχουν το τραγούδι;

Ανώνυμος είπε...

"Οι καθηγητές Σιάσος και Τσελεγγίδης προέβησαν σε συνταρακτικές αποκαλύψεις για τον τρόπο με τον οποίο λήφθηκε η κατάπτυστη απόφαση που προάγει την "πολιτιστική" εισβολή του αντίχριστου Ισλάμ στο ΑΠΘ." Σιγά τις αποκαλύψεις...

Ανώνυμος είπε...

Ο Φοιτητής Θεολογίας Α.Π.Θ και δηλωμένος σταμουλικός, Νίκος Γκούνας(τι κάνει κάποιος για να πάρει το πτυχίο του!!!!!!!!!) γράφει: “Και ξαναρωτάω τι πρέπει να περιλαμβάνει το ρεπερτόριο μιας εκκλησιαστικής χορωδίας;”
Tο ρεπερτόριο μιας εκκλησιαστικής χορωδίας πρέπει να περιλαμβάνει αυτό που αναφέρει το όναμά της, αλλιώς δεν θα είναι εκκλησιαστική χορωδία αλλά Η ΧΟΡΩΔΙΑ- ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΑΛΕΠΟΡΟΥ
Νικ.

Ανώνυμος είπε...

"Σιγά τις αποκαλύψεις"! Τσούζουν, τσούζουν; Και τσιγαρίζουν μήπως;

Ανώνυμος είπε...

http://thriskeftika.blogspot.gr/2013/01/blog-post_6607.html

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com