9 Μαΐ 2015

Αναμένονται βουλευτικές προτάσεις στην Κύπρο για το θέμα εκτρώσεων. (Νομοθετική νομιμοποίηση της έκτρωσης πριν τον τρίτο μήνα της κύησης



ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ
(Νομοθετική νομιμοποίηση της έκτρωσης πριν τον τρίτο μήνα της κύησης)
Ένα πολύ σοβαρό θέμα αναμένεται να συζητηθεί στην Κυπριακή Βουλή.  Βουλευτικά χέρια ετοιμάζουν νόμο, για να επιτρέπεται η έκτρωση πριν τον τρίτο μήνα της κύησης.  Γίνεται λόγος,  όσο κι αν τούτο θα φανεί σε κάποιους περίεργο για να ‘’νομιμοποιηθεί’’ η έκτρωση για το κυοφορούμενο έμβρυο κάτω των τριών μηνών στην Κύπρο.  Αυτό δεν αποτελεί κυβερνητική ενέργεια, αλλά θα το δούμε σύντομα ως προτεινόμενο νόμο στη βουλή.  (Ετοιμάζεται σχετικός νόμος).

Αυτά φυσικά δεν είναι εικασίες.  Ο χρόνος θα αποδείξει την αλήθεια. Δεν αποτελεί γέννημα νοσηρότητας.  Απλά η λεπτότητα του θέματος δεν επιτρέπει άλλες αναφορές.   Έρχεται αλλοτρόπως η κακοδοξία του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού, ότι  άλλο είναι το ζων και άλλο είναι το έμψυχο, καθώς και κακόδοξη παρερμηνεία του. 
 Γιατί βουλευτές προβαίνουν σε ενέργειες που έρχονται σε αντίθεση με ότι διδάσκει η Εκκλησία μας;  Αυτά  πιστεύει η Εκκλησία μας στο θέμα των αμβλώσεων :
«Εκμεμορφωμένου και ανεξεικονίστου παρ’ημίν ουκ έστιν» Άγιος Βασίλειος.
«Ομοϋπόστατα εισίν, ότε δύο φύσεις εν μια υποστάσει ενωθώσι και μίαν  σχώσιν υπόστασιν σύνθετον και εν πρόσωπον, ως ψυχή και σώμα» Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός ‘’Κεφάλαια φιλοσοφικά’’. 
«Άμα το σώμα και  η ψυχή» Άγιος  Γρηγόριος Νύσσης.
O Άγιος  Γρηγόριος Νύσσης στο σύγγραμμά του «Εξήγησις του Άσματος των Ασμάτων», Λόγος Ζ΄.  Σαφώς δεν προηγείται το σώμα της ψυχής, αλλ’ η ψυχή γίνεται «ομοχρόνως» με το σώμα. 
Ούτε γαρ σώμα προ της ψυχής αφίστατο, ούτε ψυχή προ του σώματος» αναφέρει ο Άγιος Αναστάσιος ο Σιναΐτης, P.G. 89,724. 
«Την ψυχήν ούτε γαρ προυφίσταται του σώματος, ούτε μεθυφίσταται.  Αλλ’ άμα τη τούτου γενέσει κτίζεται και αυτή»  Άγιος Ιωάννης ο  Σιναΐτης (Κλίμαξ, Λόγος Κστ΄). 
 «Η μέντοι ψυχή συνέχουσα το σώμα, ω και συνεκτίσθη, πανταχού του σώματος εστίν…» Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς  στα Εκατόν Πεντήκοντα Κεφάλαια (Συγγράμματα Τόμος Ε΄)
 Γιατί βουλευτές προβαίνουν σε νομοθετήματα που αντιβαίνουν στη διδασκαλία της Εκκλησίας μας;  Για μερικές ορχιδέες στον Ακάμα κάποιοι ‘’ουρλιάζουν’’ και εδώ που πρόκειται για την ίδια την ανθρώπινη ζωή αδιαφορούν;  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com