6 Νοε 2014

Οι τζιχαντιστές στρατολογούν ως και μέσα στα πανεπιστήμια στις Βρυξέλλες



OΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΟΥΝ ΩΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Η μαρτυρία μιας βελγίδας μητέρας είναι καταπέλτης και ηχηρό ράπισμα  κατά της στάσης των δυτικών στο συριακό.
“Αυτός άρχισε να προσεύχεται συχνότερα,φορούσε αλόκοτα ενδύματα και μιλούσε καθημερινά για την κατάσταση στη Συρία.Ενημερώσαμε την αστυνομία και μια μήνυση κατατέθηκε.Μια έρευνα άνοιξε αλλά ο γιος μας έφυγε ανενόχλητος…….” Στο Radio 1 μια φλαμανδή μάνα διηγείται υπό την κάλυψη της ανωνυμίας στην εκπομπή De Ochtend πως ο γιος της κατέληξε να πάει στη Συρία για να πολεμήσει το καθεστώς του Bachar el-Assad.

Το πιο εκπληκτικό απόσπασμα αυτής της μαρτυρίας αφορά τη μέθοδο και κυρίως τον τόπο όπου στρατολογήθηκε ο γιος της. Γιατί η μάνα διαβεβαιώνει ότι: “Εμείς δεν είμαστε εξτρερμιστές στο σπίτι.Ο γιος μου ριζοσπαστικοποιήθηκε από τις επαφές του στο VUB (το φλαμανδόφωνο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών ).”
Τo VUB δηλ. “Vrije Universiteit Brussel” είναι η φλαμανδική εκδοχή του ULB.
Πιο συγκεκριμένα οι επαφές άρχισαν σε μια από τις βιβλιοθήκες του πανεπιστημίου : “Μελετούσε στην βιβλιοθήκη του VUB και είναι εκεί που τον επικοινώνησαν.Όλος ο κόσμος μιλάει για το δρόμο,τα πάρκα αλλά είναι βέβαιο ότι υπάρχουν επαφές στο VUB. Από τη στιγμή που ο γιος μου άρχισε να μελετάει στην βιβλιοθήκη η συμπεριφορά του άλλαξε” καταγγέλει η μητέρα.
Από την πλευρά τους οι πανεπιστημιακές αρχές εκπλήσονται από τις αποκαλύψεις: “Πρόκειται για μια ιστορία που μας είναι εντελώς άγνωστη.Δεν ξέρουμε αν είναι αλήθεια.Δεν έχουμε τ΄όνομα οπότε δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν είναι ένας από τους φοιτητές μας.”(lalibre.be 4/11/14)
Από τις Βρυξέλλες έφυγαν ανενόχλητοι παρά τα δρακόντια μέτρα ασφαλείας του αεροδρομίου για να πολεμήσουν τον στρατό του Άσσαντ ανήλικοι 12χρονοι και 15χρονοι γιατί ξενίζει η φυγή ενός φοιτητή;
Στα πάρκα των Βρυξελλών οι μουσουλμάνοι στρώνουν χαλί και προσεύχονται,στα λεωφορεία και στα τραμ η πλειοψηφία των οδηγών είναι γενειοφόροι αραβογενείς στα πρότυπα των εξτρεμιστών. Οδηγός λεωφορείου στην αφετηρία εν ώρα υπηρεσίας είχε πάει στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου στην γαλαρία και έκανε τις γνωστές μετάνοιες σε μια ώρα τακτικής καθημερινής προσευχής.Οι Βρυξέλλες έχουν αναγνωρίσει συνταγματικά το Ισλάμ ως επίσημη θρησκεία από το 1974.Είναι διάτρητες από τζαμιά των σπηλαίων ή τζαμιά των γκαράζ που λειτουργούν παράνομα στο πίσω μέρος παντοπωλείων κλπ. Την Παρασκευή λεφούσια οδεύουν σε πολιτιστικά κέντρα που έχουν μετατραπεί σε τζαμιά και τσιλιαδόροι παρακολουθούν την πορεία των πιστών ακροβολισμένοι σε μπαλκόνια.Ελέγχουν ολόκληρα καρτιέ όπου παλαιότερα η αστυνομία έμπαινε μόνο με επιχειρήσεις που είχαν κωδικούς με ελικόπτερα και 150 άνδρες. Υπάρχουν ζώνες non droit που οι νεαροί μη αραβογενείς δεν δύνανται να διέλθουν χωρίς απώλειες.Στις Βρυξέλλες ταυτοποιήθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα από την τρομοκρατική της Μαδρίτης.Σημειώνονται συνεχώς διακοινοτικά επεισόδια με νεαρούς μεταξύ μαθητών κλπΗ μαντήλα έχει μπει στο βελγικό κοινοβούλιο εδώ και χρόνια από βουλευτίνες που την υπερασπίζονται.
Όταν όλα τα δυτικά μέσα με πρωτοπορία τα γαλλόφωνα δαιμονοποιούν τον Άσσαντ και όταν μόλις χθες ο Υπ. Εξ της Γαλλίας καλεί σε πόλεμο κατά του συριακού στρατού και του Άσσαντ δεν είναι καθόλου απίθανο που ένας ακόμη νεαρός μεταβαίνει στη Συρία για να πολεμήσει τον κακό δαίμονα Άσσαντ.Στρατολόγοι του είναι όλοι αυτοί που καθαγίασαν τον πόλεμο κατά μιας νόμιμης κρατικής οντότητας και των εκπροσώπων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com