29 Αυγ 2014

Χρήστος Σαλταούρας, Αναχώρησε για την αιωνιότητα ο αγωνιστής θεολόγος Νικόλαος Σωτηρόπουλος



ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αναχώρησε για την αιωνιότητα ο ζηλωτής Θεολόγος, ο ακάματος εργάτης του Ευαγγελίου, ο πύρινος κήρυκας του θείου λόγου, ο σφοδρός πολέμιος των αιρετικών, ο φόβος και ο τρόμος των Οικουμενιστών, ο δεινός ερμηνευτής της Αγίας Γραφής, το κόσμημα της Θεολογίας, ο ικανός συζητητής, ο πλούσιος συγγραφέας και άριστος  φιλόλογος,ο εμπνευστής ημών,ο Διδάσκαλος ημών. Το καύχημα και γαυρίαμα των Ορθοδόξων αγωνιστών της σύγχρονης εποχής.Αναχώρησε για την αιωνιότητα το πλέον πιστό τέκνο του Μακαριστού Αυγουστίνου Καντιώτη !

Τώρα μου έρχονται στο μυαλό τα λόγια του Νικόλαου Σωτηρόπουλου, όταν κάποτε  του ευχήθηκα μετά από μία από τις πολλές περιπέτειες της υγείας του «να είναι πάντα καλά». Τότε ο Νικόλαος Σωτηρόπουλος μου είπε : «ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ» !
Ο Σωτηρόπουλος αναχώρησε για την αιωνιότητα και η σύγχρονη Θεολογία είναι πλέον φτωχότερη ! Πολύ φτωχότερη ! Και αν η Θεολογία δεν θέλει να παραμείνει φτωχή, καλά θα κάνει να αξιοποιήσει το συγγραφικό έργο του μεταστάντος.
Ιδιαιτέρως πρέπει να προσεχθεί από τους Θεολογικούς κύκλους η μετάφραση της Καινής Διαθήκης που εκπόνησε ο Νικόλαος Σωτηρόπουλος και  το τετράτομο έργο του ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΔΥΣΚΟΛΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ καθώς και τα περίφημα Ο ΙΗΣΟΥΣ ΓΙΑΧΒΕ και  ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ ΓΙΑΧΒΕ .
Ο Σωτηρόπουλος κοιμήθηκε αλλά το έργο του λάμπει σαν χρυσός. Το έργο του εμπνέει νέους αγωνιστές της Ορθοδοξίας στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε.
Ο Σωτηρόπουλος υπήρξε Κραταιός πολέμιος των αιρετικών ιδίως των ψευδομαρτύρων του Ιεχωβά αλλά και του Προτεσταντισμού γενικά. Ενθυμούμαι κάποτε που μου είπε για το βιβλίο του ΑΝΤΙΧΙΛΙΑΣΤΙΚΟΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ ότι δεν ανατρέπει μόνο τον Χιλιασμό αλλά και τον Προτεσταντισμό γενικότερα.
Όλες τις αιρέσεις πολέμησε ο Σωτηρόπουλος. Πολέμησε και τον Παπισμό και επειδή δεν συμβιβάστηκε με την φιλοπαπική- ουνιτική στάση αναξίων Οικουμενιστών λυκοποιμένων διώχθηκε απεινώς !
Διδάσκαλε Νικόλαε Σωτηρόπουλε, ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Πρέσβευε υπέρ ημών των  ακροατών των κηρυγμάτων σου στον Δεσπότη Χριστό !
Αιωνία σου η μνήμη !
Δείτε σχετικά και:
Νικόλαος Σωτηρόπουλος, Ο περιβόητος αφορισμός μου http://aktines.blogspot.gr/2012/12/blog-post_3560.html

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σαν τον Ιωαννη τον Προδρομο κηρυξε την βασιλεια του Θεου ,το λογο του
Θεου μεσα σ εναν κοσμο της αμαρτιας,
της θρησκευτικης συγχισεως του οικουμενισμου και του συγκριτισμου,οπως ο Ιωαννης ελεγξε τον Ηρωδη,ετσι και ο Νικολαος Σωτηροπουλος ελεγξε με το ιδιο θαρος τον Πατριαρχη Βαρθολομαιο και τους οικουμενιστας ,ουκ εξεστει σε να προδιδης την πιστι του Χριστου ,την πιστι των αγιων Αποστολων και των Αγιων Πατερων,δεν δυνασε να μεταθετης ορια αιωνια και κηρυτε την μετανοια και στους εχθρους του,ψωνη βοοντος εν τη ερημω ,εις οτα μη ακουοντων.Και οπως ο Ηρωδης αποκεφαλησε τον Ιωαννη για να μην τον ελεγχη,ετσι και ο οικουμενικος Πατριαρχης και οι οικουμενισται αφορισαν τον κ.Νικολαο Σωτηροπουλο.
Γιαυτο αξιωθηκε να ταφη την Ημερα της εοτης της αποκεφαλησεως του Ιωαννη του Προδρομου,τιποτε δεν ειναι τυχαιο.
Οι οικουμενισται τον αφορησαν αδικως ,εμεις ευχομαστε να αγιαση και να καταισχυνθουν οι εχροι της πιστεως.
Ειμαστε βεβαιοι οτι ο Θεος ο δικαος τον δικαιωσε και τον αναπαυσε στη βασιλεια του.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον αρθρογράφο για τα καλά του λόγια στο πρόσωπο του απελθόντος. Ό,τι και να γράψει κανείς για τον αείμνηστο Σωτηρόπουλο είναι λίγο. Σπανίζουν άνθρωποι που να έχουν στις ημέρες μας την θεολογική κατάρτιση και την κατά Χριστόν βιοτή του Σωτηροπούλου. Είναι λαμπρό στολίδι της Εκκλησίας μας, σε αντίθεση με τους διοικούντες αυτήν, που οι περισσότεροι σε απογοητεύουν με την έλλειψη αγωνιστικής διάθεσης και απραξία τους.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com