29 Μαΐ 2013

Τα 3+1 σενάρια για το αντιρατσιστικό!

Νέες τριβές για το αντιρατσιστικό - ΝΔ: Η Ελλάδα έχει νομικό πλαίσιο από το '79

Τα 3+1 σενάρια για το αντιρατσιστικό!
Το ενδοκυβερνητικό «μπρα ντε φερ», το πιθανό θρίλερ μιας ψηφοφορίας στη Βουλή ή οι πρόωρες εκλογές!
Ποια είναι τα σενάρια που «παίζουν» μετά την εμπλοκή στον αντιρατσιστικό νόμο και ποιο από αυτό μπορεί να προκαλέσει τη μεγάλη ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό;
 Σενάριο πρώτο: Οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης να κάνουν πίσω ύστερα από ενδεχόμενη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και να μην επιμείνουν στο νομοσχέδιο Ρουπακιώτη αλλά σε τροποποίηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου, όπως προτείνει το Μαξίμου. Κάτι τέτοιο βέβαια για άλλη μια φορά θα άφηνε εκτεθειμένο το «δίδυμο» και θα τους δημιουργούσε πολλαπλά προβλήματα τόσο στο εσωτερικό τους όσο και στην εναπομείνασα εκλογική τους βάση, που σύμφωνα με τις μετρήσεις φυλλορροεί.

 Σενάριο δεύτερο: Ο πρωθυπουργός την τελευταία στιγμή κάνει πίσω αποδεχόμενος το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη. Κάτι τέτοιο φαντάζει αδύνατο, μια και τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και η συντριπτική πλειοψηφία της Ν.Δ. λένε «όχι» και αυτή τη φορά το εννοούν απόλυτα.
Σενάριο τρίτο: Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜ.ΑΡ. επιμένουν στην κατάθεση του νομοσχεδίου και πάνε στη Βουλή ζητώντας την ψήφο των βουλευτών επί της πρότασης νόμου τους. Σε αυτή την περίπτωση το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜ.ΑΡ. συγκεντρώνουν 28 και 14 ψήφους αντίστοιχα. Σε αυτούς μπορούν να προστεθούν οι 71 του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι από τους ανεξάρτητους, που συνολικά είναι 14.
 Και πάλι όμως δεν φτάνουν για να περάσει η πρότασή τους, καθώς ΝΔ - ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή δεν πρόκειται να το ψηφίσουν, ενώ παραμένει ακόμη άγνωστο τι θα πράξει το κόμμα Καμμένου, που επισήμως κρατά τα χαρτιά του κλειστά, αν και αρκετά από τα στελέχη του τείνουν προς το «όχι».
Εδώ θα υπάρξουν προβλήματα, αν κάποιοι μεμονωμένοι βουλευτές διαφοροποιηθούν και δεν ψηφίσουν σύμφωνα με την κομματική γραμμή. Σε μια τέτοια περίπτωση, εάν υπάρξουν διαγραφές, για άλλη μία φορά, θα υπάρξουν εσωκομματικές αναταράξεις που θα προκαλέσουν πονοκέφαλο σε πολλούς.
 Σενάριο τέταρτο: Ο πρωθυπουργός, με αφορμή τη στάση των δύο «μικρών» κυβερνητικών εταίρων, να ρίξει το χαρτί των εκλογών εδώ και τώρα. Με αυτόν τον τρόπο να κάνει ο κ. Σαμαράς τη φυγή προς τα εμπρός, σε μια στιγμή που δημοσκοπικά είναι μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που του διασφαλίζει τόσο τη λίστα όσο και το μπόνους του πρώτου κόμματος. Σε αυτό το σενάριο θα διαμορφωθεί μια νέα πραγματικότητα που θα ανατρέψει τους μέχρι τώρα υπολογισμούς.

 Νίκος Ελευθερόγλου - Δημοκρατία, 29/05/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com