26 Ιουλ 2011

Ιρλανδία - Το Βατικανό ανακάλεσε τον πρεσβευτή του

ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ του πρεσβευτή του στην Ιρλανδία ζήτησε το Βατικανό, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην ασυνήθιστη επίθεση που εξαπέλυσε πριν λίγες ημέρες το Κοινοβούλιο της χώρας κατά της Αγίας Έδρας για την υπόθεση παιδεραστίας στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας. Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Βατικανού δήλωσε ότι ο αρχιεπίσκοπος Τζουζέπε Λεάντσα κλήθηκε να επιστρέψει στην Αγία Έδρα. Στις 20 Ιουνίου το Κοινοβούλιο της Ιρλανδίας υπερψήφισε κείμενο στο οποίο το Βατικανό κατηγορείται για «υπονόμευση των θεσμών προστασίας της παιδικής ηλικίας», αλλά και για «ελιτισμό και ναρκισσισμό» στις ηγετικές του τάξεις. Επίσης, οι Ιρλανδοί βουλευτές κατηγόρησαν την Αγία Έδρα ότι υποβάθμισε τις υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς για να προστατεύσει την εικόνα της Καθολικής Εκκλησίας.

Το αυστηρό κείμενο του Κοινοβουλίου της Ιρλανδίας, μίας χώρας στην οποία ο καθολικισμός κατέχει κεντρική θέση, αντικατοπτρίζει τη στροφή της ιρλανδικής οργής από τους εγχώριους ιερείς στην ηγεσία της Καθολικής Εκκλησίας για την αντιμετώπιση του σκανδάλου. Η μεταστροφή αυτή οφείλεται εν μέρει και σε έγγραφο του Βατικανού προς την Εκκλησία της Ιρλανδίας του 1997, που ήρθε στο φως κατά τη διάρκεια έρευνας για την υπόθεση που έγινε με εντολή της κυβέρνησης.
Κατά την έρευνα φάνηκε επίσης ότι πρώην επίσκοπος είχε αναφέρει ψευδώς στις ιρλανδικές Αρχές πως παρέπεμπε όλες τις κατηγορίες για κακοποίηση στην αστυνομία. Η ίδια η Αγία Έδρα καταδίκασε τις εγκληματικές συμπεριφορές που περιγράφονται στο πόρισμα της έρευνας που έφτασε στην ιρλανδική Βουλή, αρνήθηκε όμως πως ενθάρρυνε τους ιερείς να αγνοήσουν το θεσμικό πλαίσιο της χώρας για την προστασία των παιδιών.

«Φιλελεύθερος»26/07/2011

Δείτε και:

-Σκληρή επίθεση από την Ιρλανδία προς το Βατικανό για την παιδεραστία

1 σχόλιο:

Αντιοικουμενιστής είπε...

Εύγε στο κοινοβούλιο της Ιρλανδίας που επιτέλους βρήκε το σθένος να ομολογήσει την αλήθεια και να ξεσκεπάσει την άρρωστη παθογένεια του παπικού κλήρου! Αλλά για παρατηρείστε αγαπητοί μου αδελφοί μόλις λίγο φιλελευθεροποιήθηκε το Ιρλανδικό κοινοβούλιο από τον Βατικάνειο βρόγχο, αμέσως το Βατικανό ανακάλεσε τον πρεσβευτή του! Όπερ σημαίνει ότι όταν μια χώρα υπογράφει κονκορδάτο με το Βατικανό, δηλώνει και απόλυτη υποτέλεια σε αυτό και δεν έχει δικαίωμα να εκφράζει αντίθετη άποψη από το Βατικανό! Σε αντίθετη περίπτωση ανακαλείται ο πρεσβευτής! Αυτά για τους εγχωρίους ηλιθίους που σαλιαρίζουν με το Βατικανό και διαρρηγνύουν σε κάθε ευκαιρία τα ιμάτια τους για ποιο λόγο η ελληνική πολιτεία δεν αποδίδει (δήθεν) νομική υπόσταση στην παπική κοινότητα που εδρεύει εν Ελλάδι...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com