3 Απρ 2011

Πρωτοπρ. Πολύκαρπος Γρ. Τύμπας, «Μεγάλη η αλήθεια και υπερισχύει!»

orthodoxia_ellinismos

«Μεγάλη η αλήθεια και υπερισχύει!»

Του πρωτ. Πολυκ. Γρ. Τύμπα

Αφορμή για το σημερινό μας άρθρο παίρνουμε από ένα σχόλιο «επί των γεγονότων» του περιοδικού «Ζωή» (24-3-2011). «Περισσότερο από εκατόν ενενήντα χρόνια Έλληνες και ξένοι σοβαροί ιστορικοί τονίζουν, ότι η εθνεγερσία του 1821 «εκηρύχθη, διεξήχθη και επερατώθη» κάτω από την πνοή της Πίστεως στον Παντοδύναμο Κύριο και της αγάπης προς την Πατρίδα. Είναι τόσα τα τεκμήρια που το βεβαιώνουν. Η ζωή και το μαρτύριο των πρωταγωνιστών και αγωνιστών του Εικοσιένα, τα έγγραφά τους, οι απέριττες επιστολές τους τα απομνημονεύματά τους διαλαλούν αυτό που τόσο επιγραμματικά υποστηρίζει ο θρυλικός στρατηγός Μακρυγιάννης: «Οι αγωνιστές βάσταξαν την θρησκεία τους τόσους αιώνες με τους Τούρκους και τους κάναν τόσα μαρτύρια και την βάσταξαν^ και λευτέρωσαν και την πατρίδα τους αυτοί να με την θρησκεία τους, όπου ήταν πεντακόσιοι Τούρκοι εις τον αριθμό και αυτοί να ένας και χωρίς τα αναγκαία του πολέμου και την μάθηση οι περισσότεροι^ και τ’ άρματά τους δεμένα με σκοινιά. Και η πίστη εις τον Θεό λευτέρωσαν την πατρίδα». Αλλά αν οι λόγοι παρορμούν, τα παραδείγματα εμπνέουν. Και είναι πλήθος τα γεγονότα που διακηρύττουν την πίστη των προγόνων μας και την αγάπη τους στην Πατρίδα».

Τα τελευταία αυτά χρόνια «πολλοί» είναι εκείνοι που, μάλλον εν γνώσει τους, διαστρεβλώνουν τα ιστορικά γεγονότα και προσπαθούν – πλην ματαίως – να παρουσιάσουν το φως ως σκοτάδι και το σκοτάδι ως φως. Στόχαστρό τους το 1821 καθώς και το 1940, δυο, από τους μεγαλύτερους ιστορικούς σταθμούς του Γένους μας.

Και βασικός στόχος τους η εκκλησία. Περιφρονούν τις θυσίες των πατριαρχών, των Επισκόπων, των Κληρικών και μοναχών, που κατά χιλιάδες έχυσαν το πολύτιμο αίμα τους, πολεμώντας «για του Χριστού την πίστη και την ελευθερία». Τολμούν να ονομάζουν προδότη τον Πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε΄. Οι ανιστόρητοι αυτοί «Έλληνες» (;) δεν κάνουν τον κόπο προτού γράψουν κάτι να ξεφυλλίσουν καμιά σελίδα από την ιστορία.

Και λησμονούν το κυριότερο: ότι η αλήθεια δεν διαστρέφεται. Όλοι οι σοβαροί άνθρωποι γνωρίζουν ότι: «Μεγάλη η αλήθεια και υπερισχύει». Βάλτε όσα σύννεφα θέλετε μπροστά στον ήλιο. Σύντομα θα διαλυθούν. Έγραψαν, είπαν, διαλάλησαν «τινές» ότι το «όχι» δεν το είπε ο Ιω. Μεταξάς, αλλ’ ο λαός. Η αλήθεια διέλαμψε και διαλάμπει ότι το «όχι» το είπε ο Μεταξάς που έγινε τότε το στόμα όλων των Ελλήνων. Η αλήθεια είναι χρυσάφι που δεν αλλοιώνεται. Εγκληματούν όσοι διαστρέφουν την αλήθεια.

Ορισμένοι νεοέλληνες ας σοβαρευτούν και λίγο.

Οι Έλληνες πολεμούν πάντοτε για του Χριστού την πίστη την αξία και για της πατρίδας την ελευθερία.

Κάθε εθνική επέτειος δεν είναι αφορμή για φτηνούς πανηγυρισμούς και ανεδαφικές προγονοπληξίες.

Ελλάδα χωρίς Εκκλησία δεν νοείται.

«Η ΕΡΕΥΝΑ» 03 Απριλίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com