29 Σεπ 2010

Πρόεδρος Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας: «Τουρκία και Ελλάδα εισέβαλαν στην Κύπρο το 1974»

Σε μία «αναφορά - βόμβα» προέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, το απόγευμα της Δευτέρας από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλώντας ενώπιον διπλωματών και άλλων επισήμων στη «δεξαμενή σκέψης» Brookings Institution, μία από τις γνωστότερες και εγκυρότερες της Ουάσιγκτον, και αναφερόμενος στο ιστορικό του κυπριακού δήλωσε πως Τουρκία και Ελλάδα εισέβαλαν στην Κύπρο το 1974, τοποθετώντας έτσι την Ελλάδα στο ίδιο καλάθι με την Τουρκία και μετατοπίζοντας τις ασήκωτες ευθύνες από τους ώμους της Άγκυρας και στους ώμους της Αθήνας.

Η αναφορά φαίνεται να άφησε έκπληκτους τους παρευρισκομένους.Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω αναφορά του Προέδρου δεν συμπεριλήφθηκε σε τηλεγράφημα που δημοσίευσε χθες το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ωστόσο ΜΕΓΑ και ΑΝΤ1 στα χθεσινά τους δελτία ειδήσεων πρόβαλαν τη σχετική δήλωση του Προέδρου, με υποτίτλους. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε: «Οι δύο λεγόμενες μητέρες πατρίδες εισέβαλαν στην Κύπρο και ευτυχώς για τον ελληνικό λαό αυτή η εγκληματική πράξη της Χούντας οδήγησε στην ανατροπή της και στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία».Παράλληλα ο Πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε πως «είμαι έτοιμος για λύση. Δεν κατήλθα υποψήφιος πρόεδρος για την καρέκλα, αλλά για να λύσω το Κυπριακό». «Αυτό ήταν για μένα στόχος ζωής», συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μαζί και η δημιουργία «μίας δικαιότερης κοινωνίας.

Θέλω οι φτωχοί να ζουν καλύτερα, θέλω ο πλούτος να διανέμεται καλύτερα στο πλαίσιο της κοινωνικής δικαιοσύνης. Αγαπώ τους Τουρκοκύπριους κι αυτό δεν είναι λόγια», συμπλήρωσε.

Τ.Π.

alitheiaportal.com/l

2 σχόλια:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Είναι απόλυτα εξακριβωμένο αυτό που γράφετε;

Αν αληθεύει τότε χωρίς αμφιβολία ο Χριστόφιας θα πάρει τη θέση που του αξίζει στο πάνθεο των προδοτών των έθνους.

Διατηρώ πάντως - παρόλη την αντιπάθεια που του τρέφω- επιφύλαξη αν αποδόθησαν ορθά οι πληροφορίες.

Oσο χαμένος και an είναι dεν είναι δυνατόν να έπεσε τόσο χαμηλά και να έκανε αυτού του επιπέδου δηλώσεις.

Στο μεταξύ τουλάχιστον ακατανόητες και εξαιρετικά απαράδεκτες θέσεις φαίνεται ότι διατύπωσε και ο Λεμεσού Αθανάσιος στο Βόλο για τη στάση που πρέπει να τηρήσει η Εκκλησία σε περίπτωση δημοψηφίσματος για το νέο υπό εκκόλαψη σχέδιο Ανάν.

Θα επανέλθω αν δεν διαψευσθούν οι δηλώσεις τις οποίες φέρεται να έχει κάνει ο Σεβασμιότατος.

Θέλω να πιστεύω ότι ο Σεβασμιότατος αποκλείεται να είπε αυτά που του καταλογίζει η ανακοίνωση της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Ανώνυμος είπε...

Ο Χριστόφιας! Για φαντάσου ηγέτης ολόκληρου έθνους...

Αναστάσιος

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com