18 Δεκ 2009

Πως γιορτάσθηκε ο Άγιος Νικόλαος στο Καΐρο


Κατά τον Μ.Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ.Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τον Σεπτό Προκαθήμενο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας για την τιμητική υποδοχή που του επεφύλαξε, ευχόμενος υγεία και δύναμη στην επιτέλεση του πολυσχιδούς ιεραποστολικού έργου. Παρέστησαν εκπρόσωποι των παροικιακών αρχών και οργανώσεων, ο Σεβ.Νούντσιος του Βατικανού στην Αίγυπτο, εκπρόσωπος της Αρμενικής Εκκλησίας καθώς επίσης και εκπρόσωπος του Κυβερνήτη της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.
Την κυριώνυμο ημέρα ο Μακ.Πατριάρχης προέστη της Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ζακύνθου κ. Χρυσοστόμου, Ερμουπόλεως κ. Νικολάου, Θηβαΐδος κ. Πορφυρίου και του Θεοφιλ.Επισκόπου Βαβυλώνος κ. Νήφωνος, και συμπροσευχομένων του Σεβ.Μητροπολίτου Εδέσσης κ.Ιωήλ και του Θεοφιλ.Επισκόπου Νιτρίας κ. Νικοδήμου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου.
Παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Επιτετραμμένος της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Δημήτριος Ζεβελάκης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γρηγόριος Βασιλοκωνσταντάκης, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Νικόλαος Βαδής και ο Πρόεδρος της Κοινότητος των αραβορθοδόξων κ. Ρομπέρ Χόσνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com