29 Αυγ 2009

Πιστεύει στο Θεό ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ Ρόουαν Ουΐλλιαμς ;


Ο Ρόουαν Ουΐλλιαμς ενθρονίζεται 104ος Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ το Φεβρουάριο του 2003
Έδωσε το «πράσινο φως» στους γάμους των γκέι, λέγοντας ότι πρέπει η Αγγλικανική “Εκκλησία” να αποδεχθεί διεθνώς ένα σύστημα «δύο ταχυτήτων» για να μπορέσει να συστεγάσει τις διαφορετικές απόψεις σχετικά με τους γκέι κληρικούς και τους γάμους ομοφυλοφίλων.
Ακόμη ‘ευλογεί’ την χειροτονία των γυναικών και είναι επίτιμο μέλος της «Αδελφότητας των Δρυίδων της Ούαλλίας».
Σε χριστουγεννιάτικη συνέντευξη στο BBC δήλωσε: «Το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο αναφέρει μόνο για τρεις σοφούς αστρολόγους, ιερείς, που ήλθαν έξω από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Ολα τα υπόλοιπα είναι μύθος. Οπως είναι απίθανο το άστρο να στάθηκε πάνω από τη σπηλιά. Συνήθως τα άστρα δεν έχουν τέτοια συμπεριφορά...". "Η πίστη στον Θεό είναι κάτι βαθύτερο και μεγαλύτερο από την πίστη στον Αγιο Βασίλη ή τους καλικάντζαρους".

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αποκαλυπτικότατες οι τελευταίες αναρτήσεις σας. Πολύ σωστά ρωτάτε αν πιστεύει στο Θεό ο ψευτο-Αρχιεπίσκοπος Καντέρμουρυ. Το κακό είναι ότι αυτόν τον λιβανίζουν στο Φανάρι και τον υποδέχονται εγκαρδίως ως φιλοορθόδοξο (!!!) και συζητούν μαζί του για τις κοινές μας αρχές (!!!). Ποιοι; Οι γνωστοί οικουμενιστές. Και πρώτος και καλύτερος ο εικονιζόμενος Πατριάρχης.

Δυστυχώς εκεί φτάσαμε...

Ι.Τ.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αυτά δεν ανησυχούν τους οικουμενιστές.Βλέπουν ότι όλα εξελίσσονται όπως επιτάσσει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (ΠΣΕ) και το Παγκόσμιο Διπλωματικό Επιτελείο (ΠΔΕ).

Οι Έλληνες Ορθόδοξοι μαθαίνουν σιγά-σιγά ότι η πίστη είναι προσωπική υπόθεση ενός εκάστου.Ο καθένας έχει ένα θεό στα μέτρα που τον θέλει και μόνο για τις Κυριακές.Άλλοι,εξακολουθούν να γράφουν κατά των αιρετικών,
μαχητικά προσδιορίζουν αυτό που είναι δογματικά ορθόδοξο,μας θυμίζουν τους βίους των αγίων του Θεού και φυσικά,μνημονεύουν τους επισκόπους τους.

Αυτοί όμως οι επίσκοποι μνημονεύουν και τον κ.Βαρθολομαίο,ο οποίος στα Δίπτυχα μνημονεύει τον πάπα! Ποιός όμως έχει πληροφορήσει το λαϊκό σώμα του εκκλησιαστικού πληρώματος, ότι η μνημόνευση αιρετικού επισκόπου διασπείρει και διαχέει την αίρεση στους πιστούς χωρίς αυτοί να το αντιλαμβάνονται; Κανείς!Διότι όποιος το πεί,γίνεται πάραυτα "σχισματικός".Κάτι σαν τους Παλαιοημερολογίτες και τους Ρασκολνίκους (πού τους θυμήθηκαν;) της τσαρικής Ρωσίας!!

"Εμείς δεν κινδυνεύουμε από τον ιό της γρίππης,διότι μας προστατεύει η αγιαστική Χάρις των Μυστηρίων μας",διατρανώνουν οι επίσκοποι.Και πράγματι,ο αγαθός Θεός μας προστατεύει ακόμη από τον φυσικό μολυσμό. Αλλά μέχρι πότε; Η πνευματική μόλυνση έχει ήδη πάρει τρομερές διαστάσεις και πολύ φοβάμαι,σε λίγο οι επίσκοποι θα αρχίσουν να αναζητούν προφάσεις - θα βρούν,υπάρχουν - για να συμβιβάσουν (οικονομήσουν) την θεία Χάρη με την επιστημονική ... χάρη. Το έκαναν στο παρελθόν,θα το κάνουν και τώρα.

"Καιρός του σιγάν,καιρός του λαλείν".Πριν είναι πολύ άργα,αυτοί που προτίμησαν τώρα τη σιωπή,αφού ασύστολα εκτεθήκαμε μιλώντας ακατάσχετα,ας λύσουν τη γλώσσα τους."Επίστευσα διό ελάλησα",κι εμείς αυτό περιμένουμε.Να ακούσουμε λόγια όπως αυτά του Αποστόλου Παύλου και όχι τις γνωστές επαναλήψεις από εκκοσμικευμένα χείλη.

Θα μπορούσε,για παράδειγμα,ο της οικουμένης φερόμενος Πατριάρχης, να είχε πει στον υφιστάμενο του βρετανικού στέμματος, ότι "η πίστη στο Θεό,αν είναι κάτι βαθύτερο και μεγαλύτερο από την πίστη στον άγιο Βασίλη ή στους καλικάντζαρους,
είναι επίσης ακόμη βαθύτερο και μεγαλύτερο και άσχετο, από της Δρυΐδες". Αλλά το ΠΣΕ και το ΠΔΕ θα τον πετούσαν στο Βόσπορο.

Γιωργος Πολυγυριώτης είπε...

Αυτός είναι ¨διάβολος" δηλαδή διαβολεύς, σαν τον Διαβολο, και όχι αρχιεπίσκοπος.
Ολοι οι παρδαλοί, ολοι οι ανόητοι και ολοι οι ανοηταίνοντες, χωράνε στην ΧΑΒΟΥΖΑ που πάει να φτιαξη ο Ουνιτης Βαρθολομαίος.
Ποιός θα τον εκδιώξη από την Εκκλησία;
Αν δεν τον διώξουν κάποιοι, θα πρέπη να φύγουμε εμείς, διότι αυτό πλέον δεν θα είναι Εκκλησία του Χριστού.

Vasiliki Rimpa είπε...

Ας μη κρίνουμε....θα έρθει ο καιρός που θα κριθεί!

Ανώνυμος είπε...

Βασιλική άσε τις βλακείες να μην κρίνουμε. Ο πιστός λαός επιβάλλεται να κρίνει και να στιγματίζει τις προδοσίες της Πίστεως.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com