15 Ιαν 2022

Τώρα προωθεί και την αποτέφρωση;

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Επισκέφθηκε το Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών στη Ριτσώνα

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρέτισε τη δημιουργία του πρώτου χώρου αποτέφρωσης νεκρών στη χώρα - «Η δυνατότητα να επιλέξει κανείς πώς θα διατεθεί το σώμα του μετά θάνατον είναι πράξη πολιτισμού» σημείωσε

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε το Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών στη Ριτσώνα, το πρώτο που λειτουργεί στη χώρα μας από το 2019. Η κυρία Σακελλαροπούλου ενημερώθηκε από τη διοίκηση του Αποτεφρωτηρίου για την ίδρυση και τη λειτουργία του και στη συνέχεια έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αποτέφρωση των νεκρών, όπως είναι γνωστό, σε όλες τις πολιτισμένες χώρες αναγνωρίζεται ως ένας παράλληλος τρόπος διάθεσης του σώματος μετά τον θάνατο εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Αυτό γίνεται με τη δήλωση του ανθρώπου πριν από τον θάνατό του, ή, όπως ο νόμος προβλέπει, μετά τον θάνατο, από αυτούς που έχουν το δικαίωμα να πάρουν τη σχετική απόφαση.

Η Ελλάδα, έστω καθυστερημένα, αναγνώρισε το δικαίωμα αυτό ήδη από το 2006 στους πολίτες. Η επιλογή του τρόπου διάθεσης του σώματος μετά τον θάνατο είναι μια πράξη κυρίως πολιτισμού, έχει φυσικά πολλά άλλα χαρακτηριστικά, ίσως να είναι η πιο δυνατή εκδήλωση βούλησης από έναν άνθρωπο. Γιατί, ενώ γίνεται όταν είναι ζωντανός, αναφέρεται σε χρόνο στον οποίο δεν θα μπορεί καν να ελέγξει και να επιβάλει την εφαρμογή της. Αυτό είναι κάτι το οποίο ο νομοθέτης πρέπει να το κάνει και η Πολιτεία να το διασφαλίσει. Συνδέεται με το δικαίωμα του ανθρώπου στην προστασία της προσωπικότητάς του και με το δικαίωμα της αξιοπρέπειας, τη δυνατότητα της επιλογής δηλαδή του πώς θα διατεθεί το σώμα του μετά τον θάνατό του.

Νομίζω λοιπόν ότι η ελληνική Πολιτεία έστω και καθυστερημένα έκανε πολύ καλά που το αναγνώρισε και χαιρετίζω τη δημιουργία αυτού του πρώτου χώρου αποτέφρωσης νεκρών για τη χώρα μας. Η ελληνική κοινωνία έχει τις ιδιαιτερότητές της, αλλά το ζήτημα είναι να υπάρχει η δυνατότητα επιλογής. Αυτό είναι ένδειξη πολιτισμού, δικαιικού πολιτισμού, σε όλες τις πτυχές. Από κει και πέρα βέβαια τα πράγματα λύνονται και με τον χρόνο.

Το περιβάλλον εδώ έχει παρηγορητική φύση για τους οικείους όσων επέλεξαν αυτόν τον τρόπο να διαθέσουν το σώμα τους μετά θάνατον, η ελληνική φύση τους επιτρέπει να τους αποχαιρετίσουν με τον σωστό τρόπο.

Χαίρομαι λοιπόν και εγώ που είμαι σήμερα εδώ».

protothema,15/01/2022

6 σχόλια:

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Σακελλαροπούλου: «Η δυνατότητα να επιλέξει κανείς πώς θα διατεθεί το σώμα του μετά θάνατον είναι πράξη πολιτισμού».

Σχόλιον: Πώ-πώ ὑποκρισία! Αὐτή δέν ἀπεφάνθη πρό ὀλιων μηνῶν ὅτι ὁ ὑποχρεωτικός «ἐμβολιασμός» εἶναι συνταγματικός; Ὥστε ὅταν ὁ ἄνθρωπος ζῇ, δέν ἔχει τό δικαίωμα νά διαθέσῃ τό σῶμά του ὅπως θέλει, ἀλλά μετά θάνατον ἔχει αὐτό τό δικαίωμα! Νεοταξίτικη «λογική»: «Γράμματα κερδίζω, κορώνα χάνεις»!

Α.Κ. είπε...

Ακριβεστατο το σχόλιο σου.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι πράξη πολιτισμού, ανάξια προεδρίνα!
Είναι πράξη που μεθοδεύτηκε από σκοτεινά κέντρα και επιβλήθηκε παρά τη θέληση του Ελληνικού λαού, όπως αποδεικνύει το ιστορικό της ανεγέρσεως του!

Και μετά, για να τεκμηριωθεί η έξωθεν παρέμβαση, σε χρόνο ρεκόρ, όλα τα επίσημα έγγραφα (ληξιαρχικές πράξεις) άρχισαν να αναγραφουν ΤΟΠΟΣ ΤΑΦΗΣ / ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗΣ.
Παράβαλε το αντίστοιχο (στη φορολογική δήλωση): ΟΝΟΜΑ ΣΥΖΥΓΟΥ / ΜΕΛΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ
κ.ο.κ.

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά και δεν πρόκειται για πράξη πολιτισμού αλλά για πράξη αξιακής έκπτωσης και οπισθοδρόμησης που απο-ιεροποιεί το ανθρώπινο πρόσωπο.
Δεν είναι,βέβαια, η πρώτη φορά που η κυρία Σακελλαροπούλου, προσωπική επιλογή του κ.Μητσοτάκη για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, προκαλεί αφόρητα με τις απαράδεκτες, νεοταξίτικες θέσεις της.
Εδώ βρέθηκε μητροπολίτης της Βορείου Ελλάδος που την τίμησε...
Αντί πεπαρρησιασμένου ελέγχου τιμές...
Λ.Ν.

Efstathios Efstathios είπε...

Η άγνοια και η προπαγάνδα δεν αποτελούν πράξη πολιτισμού, αλλά δολοφονία του πολιτισμού και των παραδόσεων!!!

Efstathios Efstathios είπε...

Κυρία πρόεδρε έχετε κατοικίδιο? Όταν ψωφίσει θα το κάψετε???

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com