18 Απρ 2021

Βαριά «καμπάνα» στην Google για παράνομη συλλογή δεδομένων χρηστών, προς όφελος των διαφημιστικών

 

Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση, που αναμένεται να στοιχίσει πολλά εκατομμύρια δολάρια στον αμερικανικό γίγαντα της τεχνολογίας

Η Google παραβίασε τον νόμο για τη συλλογή δεδομένων εντοπισμού, παραπλανώντας τους χρήστες του λειτουργικού συστήματος Android σε φορητές συσκευές, όπως αποφάνθηκε αυστραλιανό δικαστήριο σε μια ιστορική απόφαση, που αναμένεται να στοιχίσει πολλά εκατομμύρια δολάρια στην εταιρία.

Η υπόθεση αυτή, που έφερε ενώπιον της Δικαιοσύνης η αυστραλιανή επιτροπή ανταγωνισμού και κατανάλωσης, θεωρείται ιστορικής σημασίας. Το ομοσπονδιακό δικαστήριο αποφάσισε ότι το 2017 και το 2018 η Google παραπλάνησε ορισμένους χρήστες τηλεφώνων και τάμπλετ που είχαν εγκαταστήσει το λειτουργικό της σύστημα Android, συλλέγοντας τις πληροφορίες εντοπισμού τους ακόμη και αφού είχαν επιλέξει να μη μοιραστούν τα δεδομένα «ιστορικού εντοπισμού».

Το δικαστήριο έκρινε κυρίως ότι η Google δεν είχε διευκρινίσει πως επιτρέποντας τη συνέχεια της «Web & App Activity» στο πλαίσιο μιας ξεχωριστής παραμέτρου στις συσκευές τους περιλάμβανε τα δεδομένα εντοπισμού τους. Έρευνες που πραγματοποιήθηκαν έδειξαν ότι η συλλογή δεδομένων εντοπισμού από τις συσκευές Android και iPhone γίνεται εν αγνοία των χρηστών ή χωρίς τη ρητή συγκατάθεσή τους. Τέτοια δεδομένα είναι πολύτιμα για τους διαφημιστές που προτείνουν προϊόντα και υπηρεσίες ανάλογα με την περιοχή.

newsbreak,18-04-2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com