23 Μαΐ 2019

Επιφάνιος: Η ένωση με τους Ουνίτες είναι πιθανή (βίντεο).


Ο Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ, επικεφαλής των Ουνιτών στην Ουκρανία, με τον Επιφάνιο Ντουμένκο, επικεφαλής των σχισματικών του Βαρθολομαίου.
Ο «Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας» Επιφάνιος δήλωσε ότι η [σ.σ. σχισματική] «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας – OCU» συνεργάζεται στενά με την «πατριωτική» «Ουκρανική Ελληνόρυθμη Καθολική Εκκλησία -UGCC» [σ.σ. ουνίτες].
Ο επικεφαλής της OCU Επιφάνιος Ντουμένκο, σε συνέντευξή του στην Espreso.TV., μίλησε σχετικά με την πιθανότητα να ενωθεί στο μέλλον με την «Ουκρανική Ελληνόρυθμη Καθολική Εκκλησία».
«Γενικά προσπαθούν πολλοί και λένε ότι αυτές οι εκκλησίες [σ.σ. σχισματικοί και ουνίτες] θα πρέπει στο μέλλον να ενωθούν», δήλωσε ο Ντουμένκο. «Αλλά για να ενωθούμε θα πρέπει να μπούμε σε διάλογο».
Σύμφωνα με τον ίδιο, επί του παρόντος, η [σχισματική] «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας – OCU» και η [ουνιτική] «Ουκρανική Ελληνόρυθμη Καθολική Εκκλησία- UGCC», η οποία είναι η «πατριωτική Εκκλησία», βρίσκονται σε στενή συνεργασία, υλοποιούν ορισμένα προγράμματα και συμμετέχουν σε κοινές εκδηλώσεις.  
«Στην συνάντηση με τον Μακαριότατο Σβιατόσλαβ μιλήσαμε για την περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μας. Σε αυτήν τη συνεργασία θα μπούμε σε διάλογο και ο διάλογος θα καθορίσει εάν μπορούμε να ενωθούμε. Θεωρητικά αυτό είναι εφικτό στο μέλλον. Εξαρτάται όμως από το πώς θα συνεργαστούμε, πως θα διατηρήσουμε αυτές τις φιλικές σχέσεις και πως θα αγωνιστούμε για αυτήν την ενότητα. Στο μέλλον όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί θα πρέπει να ενωθούν σε μια ενιαία Εκκλησία», δήλωσε ο επικεφαλής της OCU.
Όπως ανέφερε νωρίτερα η Ένωση Ορθόδοξων Δημοσιογράφων, όταν ο Επιφάνιος συνεχάρη τον επικεφαλής της «Ουκρανικής Ελληνόρυθμης Καθολικής Εκκλησίας» Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ στα γενέθλιά του, τον ευχαρίστησε «για την υποστήριξη των φιλικών σχέσεων μεταξύ των Εκκλησιών και για την ακλόνητη πατριωτική στάση» και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι σχέσεις μεταξύ της OCU και της UGCC θα παραμείνουν «το ίδιο καλές και ευεργετικές» όπως είναι τώρα.
Μετάφραση Φαίη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com