31 Μαΐ 2017

Κάτω τα χέρια από τον Νίκο Μέρτζο.

P1050752-w800-h600.jpg
Το ιερό όνομα της Μακεδονίας δεν έχει δοθεί βορά στους γελοίους επίδοξους σφετεριστές του για μια σειρά από λόγους - με πρώτο και βασικότερο την άρνηση του υπερήφανου ελληνικού λαού να τσαλαπατήσει την ανεκτίμητη ιστορική κληρονομιά του και να περιφρονήσει τους ποταμούς αίματος που έχουν χύσει οι ήρωες και οι μάρτυρές μας, για να καλοπιάσει ισχυρές και ανίσχυρες χώρες που ήθελαν να κάνουν τη «δουλειά» τους μέσω ενός θνησιγενούς νεοπαγούς κρατιδίου. 

Ακόμα ένα αίτιο που δεν ευδοκίμησαν τα ανθελληνικά σχέδια και «προσέκρουσαν σε τοίχο» οι σχεδιασμοί της εδώ πέμπτης φάλαγγας και των αφελληνισμένων νενέκων είναι η ενεργός συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων στον πατριωτικό αγώνα της ενημέρωσης για τα εθνικά δίκαιά μας.
Στη Μακεδονία μας μία από τις αιχμές του δόρατος της πατρίδος μας ήταν ο αεικίνητος, φλογερός Ελληνας Νικόλαος Μέρτζος. Οσοι έχουν επαφή με τα ζητήματα της βορείου Ελλάδος γνωρίζουν καλά τη συμμετοχή του κ. Μέρτζου στον αγώνα για την υπεράσπιση της ιστορίας της Μακεδονίας.
Αυτόν, λοιπόν, τον άνθρωπο αποφάσισε να τιμήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ύστερα από πρόταση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, με το παράσημο του ανώτερου ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος. 
Σε αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης. Οπως έγραψε η «δημοκρατία», η δημοτική παράταξη Ανθρώπινη Πόλη εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζήτησε «να μη γίνει η βράβευση!». Επίσης, έκανε λόγο για «τους γνωστούς εκφραστές της εθνικιστικής Δεξιάς στη Θεσσαλονίκη» και κατηγόρησε τον κ. Μέρτζο ότι διετέλεσε μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής στην κυβέρνηση του Γεώργιου Παπαδόπουλου.
Ας ενημερώσει κάποιος αυτούς τους ανθρώπους ότι πατριώτες σαν τον Νίκο Μέρτζο αξίζουν κάθε τιμής και σεβασμού, γιατί απέδειξαν με την ίδια τη ζωή τους ότι ζουν για την Ελλάδα και όχι από την Ελλάδα και σε βάρος και εναντίον της Ελλάδος, όπως κάνουν ορισμένοι ανυπόληπτοι τυχάρπαστοι, που παθαίνουν αναφυλαξία στη θέα του Σταυρού και της σημαίας μας. 
Κάτω τα χέρια από τον Νίκο Μέρτζο.
dimokratianews, 31.05.2017
ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Καμία τιμή στο Νίκο Μέρτζο, να ακυρωθεί η απόφαση
Δεν είναι δυνατόν η Δημοκρατία να απονέμει συγχωροχάρτια σε εκείνους οι οποίοι επιβουλεύτηκαν την ελευθερία του ελληνικού λαού
Από  Κάτια Νταβράνη  29/05/2017 - newreport.gr
Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή που εξέδωσε επισημαίνει πως δεν πρέπει να υπάρξει τιμή προς τον Νίκο Μέρτζο. Να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και το υπουργείο εξωτερικών θα τιμήσουν τον εν λόγω δημοσιογράφο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
“Καμία τιμή στο Νίκο Μέρτζο
Να ακυρωθεί η απόφαση
Έναν από τους; πιο γνωστούς εκφραστές της εθνικιστικής δεξιάς στη Θεσσαλονίκη επέλεξε να τιμήσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και το υπουργείο εξωτερικών.
Πρόκειται για το δημοσιογράφο και εκδότη της εφημερίδας Ελληνικός Βορράς, Νίκο Μέρτζο, στον οποίο θα απονεμηθεί το παράσημο του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος.
Βέβαια ο Νίκος Μέρτζος διετέλεσε, εκτός των άλλων, και διορισμένο από τον δικτάτορα Παπαδόπουλο, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής στην κυβέρνηση των συνταγματαρχών το 1970. Παρέμεινε στην επιτροπή και τα επόμενα χρόνια ως γραμματέας και β΄ αντιπρόεδρος.
Ως ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης θεωρούμε την απόφαση του προέδρου της Δημοκρατίας και του υπουργού Εξωτερικών, τουλάχιστον άστοχη και προκλητική
Στη μνήμη των αγωνιστών της αντιδικτατορικής αντίστασης, των χιλιάδων ανθρώπων που φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και κάποιοι έχασαν τη ζωή τους, ζητάμε την ακύρωση της απόφασης.

Δεν είναι δυνατόν η Δημοκρατία να απονέμει συγχωροχάρτια σε εκείνους οι οποίοι επιβουλεύτηκαν την ελευθερία του ελληνικού λαού, ανάμεσα στους οποίους εξέχουσα θέση κατέχει ο Νϊκος Μέρτζος¨”.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ας καταλάβουν επιτέλους ότι η Μακεδονία αποτελεί αναπόσπαστο γεωγραφικό κομμάτι της Ελληνικής επικράτειας καθώς και της Ελληνικής ιστορικής διαδρομής. Επίσης ας κατανοήσουν ότι όλοι αυτοί οι κύριοι τον όποιοδήποτε διεθνισμό τους και ιδεοληψία τους να τα εξαντλούν αν όχι στις κλειστές και δικές τους συμποσιακές διατριβές,τουλάχιστον όσα άπτονται εθνικά ζητήματα με γνώμωνα το εθνικά αληθές και συμφέρον κι ας αφήσουν τους πειραματισμούς με αυτά. Ο Ελληνικός λαός και μετά από 300 χρόνια ε΄φ όσον υπάρχει αυτός ο λαός αυτά θα πρεσβεύει,και με αυτά θα πορεύεται. Αν αρνηθούμε τη Μακεδονία είναι σαν να αρνούμαστε ένα τεράστιας και καταλυτικής σημασίας κομμάτι του εαυτού του και της ιστορίας του. Η Μακεδονία αποτελεί σάρκα εκ της σάρκας της Ελλάδας.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com