14 Αυγ 2022

Ο Προκαθήμενος της Πολωνικής Εκκλησίας Σάββας λέει ότι οι Ουνίτες έχουν πάρει έγκριση να ενωθούν με τους σχισματικούς της Ουκρανίας.

Ο Προκαθήμενος της Πολωνικής Εκκλησίας ισχυρίζεται ότι οι Ουνίτες έλαβαν ευλογία από την ιεραρχία τους να ενωθούν με την OEO. [σ.σ. σχισματική «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας»]

Ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας Σάββας είπε ότι η «Ουκρανική Ελληνόρυθμη Καθολική Εκκλησία» [UGCC -ΟΥΝΙΤΕΣ] έλαβε έγκριση από την «ιεραρχία» να συγχωνευθεί με την ΟΕΟ. Ο Προκαθήμενος της Πολωνικής Εκκλησίας έκανε αυτήν την δήλωση σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στο Rolityka.

«Στην Ουκρανία τώρα, λόγω της πολιτικής και θρησκευτικής κατάστασης, ο αντικανονικός Επιφάνιος χρησιμοποιείται για να ενωθεί με τους Ουνίτες, δηλαδή τους Ελληνόρυθμους Καθολικούς. Εδώ, στην Πολωνία, οι Ελληνόρυθμοι Καθολικοί πήραν το πράσινο φως για μια τέτοια ένωση», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Σάββας.

από spzh.news

…………………………………..

Σχετικά:

Ο Σεβτσούκ μιλάει για το σχέδιο να ενωθούν η UGCC και η OCU (Ουνίτες και Ουκρανοί σχισματικοί).

-Τον Μάρτιο του 2022, οι επικεφαλής της UGCC και της OCU κλήθηκαν να κάνουν συλλείτουργο στον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας.

Μητρ. Σάββας: Ο Επιφάνιος είναι λαϊκός, πρέπει να χειροτονηθεί (στα Ελληνικά)

Από ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

……………………………………..

Δείτε σχετικά και

-Πολωνίας Σάββας: “Ο Επιφάνιος δεν είναι κανονικός Ιεράρχης – Πρέπει να χειροτονηθεί εκ νέου”

-Επιστολή Τετρακοσίων Επτά (407) Ορθοδόξων Χριστιανών της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου για την επίσκεψη Επιφάνιου στην Καβάλα

-Φέρνουν τον αχειροτόνητο σχισματικό Επιφάνιο Κιέβου στην Καβάλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com