18 Μαΐ 2022

Ρουά ματ έκαναν στους Μητροπολίτες της Ελλάδος ο πατρ. Βαρθολομαίος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ρουά ματ έκαναν στους Μητροπολίτες της Ελλάδος ο πατρ. Βαρθολομαίος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο θέμα των σκοπιανών σχισματικών. Ο Μητσοτάκης πρόσφατα συναντήθηκε στην Αλεξανδρούπολη με τον πρόεδρο της Σερβίας, με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας και με τον σκοπιανό πρωθυπουργό που παριστάνει τον Μακεδόνα, και εννοείται πως συζητήθηκε και το θέμα της αναγνώρισης των σχισματικών, το οποίο όπως είδαμε ξετυλίχθηκε λίγες ημέρες αργότερα. Έχοντας μάθει από τα λάθη στην Ουκρανία, και γνωρίζοντας ότι στο θέμα αυτό θα υπάρξουν σοβαρές αντιρρήσεις, ο πατρ. Βαρθολομαίος και ο Μητσοτάκης φρόντισαν αυτήν την φορά να «δέσουνε» καλύτερα την υπόθεση και να μην αφήσουν εκκρεμότητες.

Με έντονο το στοιχείο του αιφνιδιασμού, το οποίο λειτουργεί καταλυτικά στο να επιφέρει μία ψυχολογία ηττοπάθειας, οι Ελλαδίτες Μητροπολίτες βρέθηκαν κυριολεκτικά με την καυτή πατάτα στο χέρι.

Τί θα κάνουνε τώρα οι Μητροπολίτες που έλεγαν σε όλα «ΝΑΙ»; Αυτοί που έμαθαν να σκύβουνε συνέχεια το κεφάλι στον άρχοντα και στον Τούρκο αφθέντη, πώς θα πούνε τώρα ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ «ΟΧΙ», την ώρα μάλιστα που έχουν συμφωνήσει και οι Σέρβοι;

Η Εκκλησία της Σερβίας όμως δεν είναι η μόνη άμεσα ενδιαφερόμενη στο θέμα της αναγνώρισης των σκοπιανών σχισματικών. Δεν ισχύει αυτό που ενδεχομένως κάποιοι κύκλοι να προσπαθούν να περάσουν, ότι επειδή οι Σέρβοι είπαν «ΝΑΙ» το θέμα έληξε. Μαζί με το στοιχείο του αιφνιδιασμού είναι και αυτός ένας τρόπος να κάνουν τους Μητροπολίτες να παραιτηθούν. Ότι τώρα που συμφώνησαν και οι Σέρβοι όλα τέλειωσαν.

Όχι, δεν τέλειωσαν. Τώρα άρχισαν.

Η Εκκλησία της Ελλάδος είναι πολύ πιο άμεσα ενδιαφερόμενηΟι σχισματικοί βρίσκονται σε ένα ψευδοκράτος που διεκδικεί μέρος της Ελληνικής μας ιστορίας και ταυτότητας. Δεν ιδρύονται Εκκλησίες σε ψευδοκράτη. Δε νοείται η Εκκλησία που εύχεται «υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου» να γίνεται η ίδια η πέτρα του σκανδάλου και να συμβάλλει στην αδικία και στην δημιουργία συνθηκών που θα διαιωνίζουν το διαίρει και βασίλευε. Ο Χριστός ιδρύει τις Εκκλησίες Του, όχι το ΝΑΤΟ. Ο Χριστός φέρνει ειρήνη, όχι το ΝΑΤΟ.

Το έκαναν όμως στην Ουκρανία. Γίναν η αιχμή του δόρατος που άναψε το φυτίλι του πολέμου και επειδή δεν μετανόησαν θα το νοιώσουν τώρα στο πετσί τους. Τα εγκληματικά λάθη όμως της ιεραρχίας τα πληρώνουμε κι εμείς. Τί φταίμε εμείς να βλέπουμε την Πατρίδα μας να ακρωτηριάζεται εξαιτίας μιας διαπλεκόμενης ιεραρχίας που συγκυβερνά με τους πολιτικούς;

Η Εκκλησία της Σερβίας αναγνωρίζει τον σχισματικό Σκοπιανό ως «Αρχιεπίσκοπο Αχρίδας και Μακεδονίας» και την ψευτοεκκλησία του «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία – Αρχιεπισκοπή Αχρίδας». Τί θα κάνετε τώρα δεσποτάδες μου;

Θα ανοίξετε τον ασκό του Αιόλου;

Θα αναγνωρίσετε αυτό το κραυγαλέο ψεύδος, εσείς που υποτίθεται ότι κηρύττετε τον Λόγο της Αληθείας;

Μετά τον αβάπτιστο φιλο-ουνίτη στην Ουκρανία, θα αναγνωρίσετε και Σκοπιανό «Αρχιεπίσκοπο Μακεδονίας»;;;

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

…………

Δείτε σχετικά και

-Ο Πατριάρχης Σερβίας θα συλλειτουργήσει με τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος στις 19 Μαΐου

-Το Πατριαρχείο Σερβίας για το ζήτημα της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος

-Τό Φανάρι ἦλθεν εἰς κοινωνίαν μέ τούς ἀκοινωνήτους τῶν Σκοπίων! Δέν ἠρωτήθησαν οὔτε οἱ Προκαθήμενοι!

-«Φανάρι και….ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο»

-Άραγε έχουμε μία νέα «εκκλησιαστική» συμφωνία των Πρεσπών; Οφείλει ο λαός μας, να γνωρίζει την αλήθεια! Μην του την κρύβεται άλλο!

-Έντονες αντιδράσεις από τα Σερβικά ΜΜΕ για την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου

--Ποιοι αποφάσισαν να δεχθούν σε εκκλησιαστική κοινωνία τη σχισματική Αρχιεπισκοπή Σκοπίων

-Μόλις το Πάσχα ο Σκοπιανός Αρχιεπίσκοπος στο μήνυμά του προχώρησε σε ανθελληνική προπαγάνδα, μιλώντας για τα δίκαια των «Μακεδόνων»!

-Το Οικουμενικό Πατριαρχείο δέχθηκε σε εκκλησιαστική κοινωνία την σχισματική Αρχιεπισκοπή Σκοπίων

-Τὸ ἐπίσημον περιοδικὸν τῆς Ἐκκλησίας ὑπὲρ τῆς Αὐτοκεφαλίας τῶν Σκοπίων;

-Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει αποφασίσει να δώσει άμεσα Αυτοκεφαλία στην σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων ακολουθώντας την διαιρετική για την Ορθοδοξία πρακτική που εφάρμοσε στην Ουκρανία.

-Γιατί ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θέλει να παρουσιάζεται ως αναξιόπιστος εκκλησιαστικός ηγέτης; Τι έλεγε το 2016 για τον Αρχιεπ. Αχρίδος;

-Πάει γιά ἀναγνὠρισι κι᾿ἄλλης Αὐτοκεφάλου Ἐκκλησίας ὁ Βαρθολομαῖος ;

-Ο Οικουμενικός Πατριάρχης υποδέχθηκε Επίσκοπο της λεγόμενης ''Μακεδονικής Εκκλησίας''

-Δημήτριος Τσελεγγίδης: Γιατί ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναγνωρίζει ένα μόρφωμα το οποίο ο ίδιος είχε καταδικάσει;

-Δεμένα τα χέρια του Ιερώνυμου μπροστά στην «ανεξάρτητη Μακεδονική Εκκλησία»

-Πατριάρχης Βαρθολομαίος: «την στιγμήν αυτήν δεν τίθεται θέμα αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας των Σκοπίων….». Νέα πρόσκληση στην Εκκλησία της Σερβίας

-Ο Ζάεφ ζητάει αυτοκεφαλία για την σχισματική Σκοπιανή Εκκλησία

-Βολοκολάμσκ: Η Ρωσική Εκκλησία γνωρίζει καλώς ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα συνεχίσει τη διαδικασία αναγνώρισης της «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – Αρχιεπισκοπής Αχρίδος MOC-OA»

-Σκοπιανός Μητροπολίτης Αγαθάγγελος: "Αυτοκεφαλία στην "Μακεδονική Εκκλησία" και ένωση των Μακεδόνων για την εθνική τους ταυτότητα"

-Δράμας Παύλος: «Σύνοδος Ιεραρχίας στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας Θεσσαλονίκη και να συζητηθεί εκτάκτως και προ ημερησίας διατάξεως το Αυτοκέφαλο των Σκοπίων»

-ΥΠΕΞ Σερβίας Ντάτσιτς: Ο Πατριάρχης να απορρίψει την Αυτοκεφαλία της πΓΔΜ όπως έχει αρνηθεί και για Μαυροβούνιο

Ο Σκοπιανός Πρόεδρος ζητά ''Αυτοκεφαλία'' από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com