27 Δεκ 2021

Να αποπεμφθεί ο ασεβής Μόσιαλος

Η άθλια ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου, που χλεύαζε τη σύλληψη του Κυρίου από την αειπάρθενο Μαρία, προκάλεσε το θρησκευτικό αίσθημα των ορθόδοξων χριστιανών στην πατρίδα μας, που είναι η μεγάλη πλειονότητα του λαού μας. Όμως το ζήτημα δεν είναι μόνο θρησκευτικό και ηθικό, αλλά και βαθύτατα πολιτικό.

Πώς είναι δυνατόν να επιτρέπεται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να εκπροσωπεί την πατρίδα μας σε διεθνείς οργανισμούς, που ασχολούνται με την αντιμετώπιση της πανδημίας, κάποιος ο οποίος χλευάζει την πίστη του ίδιου του λαού του, καθώς και δισεκατομμυρίων χριστιανών; Ο κ. Μόσιαλος, ο οποίος εισήλθε στην πολιτική σκηνή ως βουλευτής και αργότερα κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει οτιδήποτε. Δεν δικαιούται, όμως, να καθυβρίζει τον Χριστό και την Παναγία. Επίσης, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έχει τέτοια θλιβερή συμπεριφορά ένας εκπρόσωπος της χώρας στο εξωτερικό. Ας τα κάνει αυτά στις συναναστροφές του, με τους ομοϊδεάτες του.

Το λανσάρισμα της βλασφήμιας και της περιφρόνησης των θρησκευτικών πεποιθήσεων, των οσίων και των ιερών των ανθρώπων με το ένδυμα του «χιούμορ» δεν πείθει ούτε εκείνους που λένε τέτοιες αθλιότητες. Ο κ. Μόσιαλος, συνειδητά, επέλεξε ως στόχο τον Χριστό και τη Θεοτόκο, και χρόνο εκδήλωσης της επίθεσης τη γιορτή των Χριστουγέννων για να εκφράσει τις αντιχριστιανικές αντιλήψεις του. Δεν ήταν τυχαίο αυτό που έκανε ούτε άσχετο με το πλέγμα των αριστερίστικων, μηδενιστικών αντιλήψεών του.

Η ευθύνη για την άθλια ανάρτηση είναι εξ ολοκλήρου δική του, αλλά η ευθύνη για την παραμονή του στη θέση του εκπροσώπου της χώρας στους διεθνείς οργανισμούς για την αντιμετώπιση του Covid-19 ανήκει στον πρωθυπουργό.

Αν ο κ. Μόσιαλος χλεύαζε το ισλάμ, τον ινδουισμό, τον βουδισμό, τον εβραϊσμό ή άλλη γνωστή θρησκεία, δεν θα έμενε στη θέση του ούτε για μία ώρα μετά την ανάρτηση ανάλογου χλευαστικού σχολίου. Γιατί, λοιπόν, επιδεικνύεται τέτοια ανοχή στον υβριστή του χριστιανισμού;

Όταν στόχος της χλεύης είναι ο Χριστός, γιατί δεν ενοχλείται ο κ. Μητσοτάκης;

dimokratia,27|12|2021

……………….

Οργή για τον βλάσφημο Μόσιαλο

dimokratia,27|12|2021

Απαράδεκτες ειρωνείες για την Παναγία μέσα στις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων. Επίσημη αποδοκιμασία από την Εκκλησία

Θύελλα αντιδράσεων από χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου, την Ιερά Σύνοδο, μητροπολίτες, υπουργούς και (λίγους) βουλευτές της Ν.Δ. προκάλεσε η προκλητική ανάρτηση λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του καθηγητή Πολιτικής της Υγείας και αντιπροσώπου της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού σε διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊό Ηλία Μόσιαλου μιας φωτογραφίας από ταινία με την Παναγία και τον Ιωσήφ οι οποίοι «συζητούν» για τον Covid-19. Η Ιερά Σύνοδος χαρακτήρισε «προσβλητική» την ανάρτηση, ενώ ανάλογες ήταν και οι αντιδράσεις των υπολοίπων.

Στην ανάρτηση του κ. Μόσιαλου η Παναγία ρωτά τον Ιωσήφ για ποιον λόγο δεν φοράει μάσκα κι αυτός απαντά πως δεν πιστεύει στον κορονοϊό. Τότε η Παναγία τού λέει: «Οτι έμεινα έγκυος από κρίνο όμως, ε; Αμάσητο το κατάπιες».

Αυτή ακριβώς η τελευταία φράση ήταν που προκάλεσε τις αντιδράσεις χιλιάδων χρηστών στο διαδίκτυο, αλλά και της Ιεράς Συνόδου, που σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η προσβλητική ανάρτηση, φερομένη υπό το όνομα του αντιπροσώπου της Ελληνικής Δημοκρατίας σε διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊό κ. Ηλία Μόσιαλου, παραμονή των Χριστουγέννων, που χλευάζει τη θρησκευτική πίστη εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών της χώρας που εκπροσωπεί, και οι συναφείς διαμαρτυρίες μελών της Εκκλησίας που περιήλθαν σε γνώση μας δίνουν την αφορμή για τη γενικότερη υπόμνηση ότι, αν και το πρόσωπο του Χριστού και της Κυρίας Θεοτόκου δεν έχουν ανάγκη οποιασδήποτε ανθρώπινης υπεράσπισης έναντι των ανθρώπινων ύβρεων, οι προσβολές και επιθέσεις κατά του χριστιανισμού θα συνεχίσουν και θα αυξάνονται κατά τον 21ο αιώνα». Επίσης η Ιερά Σύνοδος επισημαίνει πως «ο φανατισμός και η έλλειψη σεβασμού στον άλλον δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό των “θρησκειών” ή των “αλλόθρησκων”, αλλά οριζόντιο γνώρισμα πολλών ανθρώπων, συντηρητικών και προοδευτικών. Είναι επίσης σαφές ότι κανένας δεν μπορεί να επικαλείται το επιχείρημα της ιδιωτικότητας για τη ρατσιστική συμπεριφορά του, όταν κατέχει θέσεις κρατικής ευθύνης και εκφράζεται δημοσίως». Επίσης ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ εξέφρασε τη λύπη του «για την αμετροεπή βλασφημία του κ. Μόσιαλου».

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον Σκάι χαρακτήρισε την ανάρτηση «λυπηρή», καθώς, όπως είπε, «είναι μία εικόνα που προσβάλλει τους χριστιανούς τις άγιες τούτες ημέρες». Επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης μέσω twitter τόνισε: «Κρίμα για την προσπάθεια που έχει καταβάλει για την αντιμετώπιση της πανδημίας ότι ο κ. Μόσιαλος δεν βρήκε το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη για την προσβολή. Η Παρθένος Θεοτόκος είναι θεμέλιο για την πίστη μας, μπορεί να μην πιστεύεις αλλά λάθος να χλευάζεις». Ακόμα ο βουλευτής της Ν.Δ. Κ. Κυρανάκης ανέφερε: «Το πρόβλημα με τον κ. Μόσιαλο είναι ότι παρότι επιστήμονας δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι αυτοί που “δεν πιστεύουν ότι υπάρχει Covid” λόγω θρησκείας είναι λιγότεροι και από αυτούς που ψήφισαν Παπανδρέου για πρόεδρο ΚΙΝ.ΑΛ. Ως πρώην υπουργός του, αλλά και ως εκπρόσωπος της Ελλάδας, οφείλει να αντιληφθεί και τα δύο». Ο ανεξάρτητος βουλευτής Κ. Μπογδάνος βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί και στη Ν.Δ., όχι μόνο στον κ. Μόσιαλο, γράφοντας στο twitter πως «χλεύασε την Παναγία παραμονή Χριστουγέννων με μια ρατσιστική ανάρτηση που προσβάλλει όσους αποστολή του είναι να πείσει, αλλά η κυβέρνηση τον κρατά στη θέση του εκπροσώπου της χώρας σε διεθνείς οργανισμούς υγείας. Μη διαμαρτύρεστε, νεοδημοκράτες συνάδελφοι. Αυτή είναι πια η Ν.Δ.».

Αμετανόητος

Μετά τις αντιδράσεις ο κ. Μόσιαλος επιχείρησε να απαντήσει χωρίς ωστόσο να πάρει πίσω την ανάρτησή του. Μιλώντας στον Σκάι είπε μεταξύ άλλων ότι στόχος των παρεμβάσεών του είναι «η ανάδειξη της αξίας της ανθρώπινης ζωής και της αναγκαιότητας της προστασίας της ανθρώπινης ζωής». Τόνισε ακόμα ότι «θα ήθελα να πω ότι τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων και των γιορτών έχουμε την ευκαιρία να στοχαστούμε και να θυμηθούμε τις βασικές μας αξίες. Την αξία της ανθρώπινης ζωής, αλλά και την αξία της προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Αυτές είναι οι θεμελιώδεις αξίες της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης». Παρέμβαση υπέρ του κ. Μόσιαλου έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «η Ιεραρχία που δεν ανέχεται ούτε καν μια χιουμοριστική νότα είναι η ίδια που καλύπτει πλήθος Ιεραρχών, απλών κληρικών και λογής λογής “πνευματικών”, οι οποίοι καθημερινά παίρνουν στον λαιμό τους αθώους πιστούς επειδή αυτοί εμπιστεύονται τα αντιεπιστημονικά κηρύγματα ή τις “θεόπνευστες” συμβουλές τους».

Δείτε σχετικά και

-Το πρόβλημα πια δεν είναι ο κ.Μόσιαλος, αλλά ο κ. Μητσοτάκης που τον προστατεύει και δεν τον αποπέμπει….

-Η Εκκλησία της Κρήτης για την βλάσφημη ανάρτηση Μόσιαλου

-Η Ιερά Σύνοδος σχετικά με την προσβλητική ανάρτηση του κ. Ηλία Μόσιαλου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης

-Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος για τις ύβρεις Μόσιαλου

-Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ κατά Μόσιαλου. «μόνον άφρονες και μόνο δαιμονιοκατεχόμενοι μπορούν να ψελλίσουν τέτοιες ανοησίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com