2 Δεκ 2021

Εσωτερικό έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ξέγραψε τα… Χριστούγεννα!

Μέρος σχεδίου για την... ισότητα, που υποστήριξε και η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Κυριολεκτικά χαμός έχει γίνει με εσωτερικό έγγραφο 30 σελίδων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να αποδείξουν πόσο προοδευτικοί είναι εκεί εις τας Βρυξέλλας και πόσο προωθούν την ισότητα.

Το προκλητικό αυτό έγγραφο έφτασε στην ιταλική εφημερίδα «il Giornale» και αμέσως ξέσπασαν σφοδρές αντιδράσεις. Σκοπός του ήταν η προώθηση στη χρήση μιας πιο… ουδέτερης γλώσσας εντός της Κομισιόν, ώστε να είναι πιο φιλική στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

https://twitter.com/helenadalli/status/1465639346103533573/photo/1

Πρόκειται για μέρος του σχεδίου «Ένωση της Ισότητας», που υποστήριξε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Σύμφωνα με αυτό, απαλείφονται τα φύλα καθώς καλούν τους αξιωματούχους της Κομισιόν να αναφέρονται όχι σε κύριες και κυρίους αλλά σε αγαπητούς συναδέλφους! Και το προσωπικό επίσης να χρησιμοποιεί τον γενικό όρο «Ms universally»!

Το σημείο όμως που εξόργισε τους πάντες και προκάλεσε και την έντονη αντίδραση του Βατικανού ήταν η αναφορά στους Χριστιανούς και στα Χριστούγεννα.

«Να μην θεωρείτε δεδομένο ότι όλοι είναι Χριστιανοί. Δεν ισχύουν για όλους οι χριστιανικές γιορτές ούτε όλοι οι Χριστιανοί τις γιορτάζουν τις ίδιες ημερομηνίες» και συμβούλευε το προσωπικό της Κομισιόν να αποφεύγει εκφράσεις όπως «Τα Χριστούγεννα μπορούν να προκαλέσουν πολύ στρες» και να προτιμά το «Οι γιορτές μπορούν να προκαλέσουν πολύ στρες»!

Επίσης πρότεινε να μην χρησιμοποιείται η έκφραση «χριστιανικά ονόματα» και να μην χρησιμοποιούνται ονόματα που «προέρχονται από μία θρησκεία»! Ως παράδειγμα δε χρησιμοποίησαν το γελοίο να πει κάποιος «Μαλίκα και Χούλιο» αντί για «Μαρία και Τζον»!

Μέχρι και με εκφράσεις τα έβαλαν οι προοδευτικοί της Επιτροπής, αφού πρότειναν να αποφεύγεται ακόμη και ο αγγλικός όρος «man-made», γιατί στα αγγλικά η λέξη man, γενικότερα σημαίνει και «άνδρας»!

Έχουν σκοπό να μην αφήσουν τίποτε όρθιο στην Ευρώπη και τα έθνη της, αυτοί που δήθεν κόπτονται για την Ευρώπη!

newsbreak

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η Δυτική Ευρώπη, η Δύση, η μέν παπική και προτεσταντική, αποχριστιανίζεται, προοδευτικά και σταθερά. Απαξίωσαν στην πράξη (το χειρότερο μετάλλαξαν και ως πιστευτέα) την ηθική, την ζωή και άρα κάποια από τα δόγματα του Χριστιανισμού, αντίπαλοι θεωρητικώς του υλισμού, ως εφαρμοστές στην πράξη του "χύδην υλισμού". Εμείς οι Ορθόδοξοι και οι θρησκευόμενοι πόσω μάλλον οι χριστιανοί της ταυτότητας (σχήμα λόγου πλέον) στην πλειοψηφία μας τους μιμηθήκαμε, όχι ευτυχώς (ακόμα) στην θεωρία αλλά κυρίως στην πράξη, στον υλιστικό τρόπο ζωής. Η δέ πνευματική ηγεσία μας, και η Εκκλησιαστική νομιζόμενη (νομιζόμενη διότι στην Ορθόδοξη Εκκλησία δέν υφίσταται "αρχηγός αλάνθαστος που δογματίζει αλάθητα" ούτε "πρωτείον εκκλησιαστικής εξουσίας" πλήν ίσως πρωτείον τιμής και οι επίσκοποι και κλήρος και ο ευσεβής, αισθανόμενος, λαός, καίτοι "φυλάττομεν" θεωρητικώς την άπαξ παραδοθείσαν τοις αγίοις (ημίν) Πίστιν, αλλιθωρίζουμε στη πρακτική του βίου αν δεν συντασσόμεθα με τον έμπρακτο χύδην υλισμό της θεωρητικής απιστίας, εισάγουμε στην θρησκευτικότητά μας δοξασίες από τις αιρέσεις, πρακτικές άλλων θρησκειών, αποκρύφων, κάθε πνευματικός ή γέροντας μεταβάλλεται σε μικρόν "αλάνθαστον πάπα" ...Όπως έλεγε ο άγιος επίσκοπος Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης, καταντήσαμε να γιορτάζουμε Χριστούγεννα χωρίς Χριστό. Τώρα θα το επικυρώσει και ο Καίσαρας. Ασφαλώς του μικρού Ποιμνίου δεν θα ιδρώσει το αυτί. Κανένας μας δεν έχει ανάγκη κάποια επίσημη "αργία" ή "αναφορά" αν θέλει να ζήσει την Ανάσταση του Κυρίου και να τιμήσει την επέτειο της Γεννήσεώς Του. Λέγοντας και γράφοντας 2022 οι άπιστοι και αλλόθρησκοι, είτε παραθέσουν μετά Χριστόν είτε όχι, Χριστού Γέννησιν διακηρύττουν με θλίψη όπως εμείς με χαρά!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com