13 Μαΐ 2021

Επικίνδυνη προβοκάτσια Σκοπιανών διεκόπη τα ξημερώματα από το ΥΠΠΟΑ! Πως εκτυλίχθηκε το αντεθνικό σχέδιο έμμεσης αναγνώρισης σκοπιανής μειονότητας σε ελληνικό έδαφος

 

ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Το ΥΠΠΟ ανακάλεσε την έγκριση...ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ!

Γεώργιος Ευθ. Τάτσιος

Σε λιγότερες από 24 ώρες από τη στιγμή που ήρθε στη δημοσιότητα το ΑΤΟΠΗΜΑ του Υπουργείου Πολιτισμού, εκδόθηκε η ανάκληση της έγκρισης του αυτονομιστικού φορέα από την Αριδαία.

             Η τοπική κοινωνία της Πέλλας έδωσε την απάντησή της στα δόλια σχέδια των αυτονομιστών... Ο δήμαρχος Έδεσσας κ.Δημήτριος Γιάννου (που αρνήθηκε να παραχωρήσει αίθουσα του Δήμου για μαθήματα "μακεδονικής" γλώσσα) εξερράγει όταν έμαθε την είδηση. Ο δήμαρχος Αλμωπίας κ.Χρήστος Μπάτσης αναφερόμενος στην "Συμφωνία" των Πρεσπών δήλωσε ότι το ΛΑΘΟΣ που έγινε τότε δεν πρέπει να αφήσουμε να ξανασυμβεί. Απλοί πολίτες, οργανώσεις και δήμαρχοι πίεσαν το Υπουργείο Πολιτισμού και ήρθε η δικαίωση. Το θέμα έφτασε ΚΑΙ στη Βουλή από τον κ.Βελόπουλο που κατάγεται από την περιοχή της Πέλλας.

             1:14 τα μεσάνυχτα το Υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ανακάλεσε την έγκριση της εν λόγω ΑΜΚΕ από το μητρώο Πολιτιστικών Φορέων που πιστοποιούνται για κρατικές επιχορηγήσεις.

Να σημειωθεί ότι κάποιοι αυτονομιστές που ονειρεύονται την "ανεξάρτητη Μακεδονία" πανηγύριζαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφοντας ότι "ήρθε η ώρα να πληρώσει το Ελληνικό κράτος για την αναγνώριση της μακεδονικής γλώσσας στους γηγενείς μακεδόνες".. Ήθελαν να κάνουν προπαγάνδα περί ύπαρξης (δήθεν) "μακεδονικής" μειονότητας στην Ελλάδα με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου!

             Η ανάκληση της έγκρισης από το ΥΠΠΟ δείχνει ότι η "συμφωνία" των Πρεσπών είναι ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ. Τροφοδοτεί τις επιδιώξεις αυτών που ανέκαθεν επεδίωκαν των αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής και βάζει σε περιπέτειες (με απρόβλεπτες συνέπειες) την χώρα μας. Εδώ και χρόνια φωνάζουμε για τις καταστροφικές συνέπειες της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας στους σλαβο-αλβανούς, καθώς και για την εφεύρεση δήθεν "μακεδονικής" γλώσσας και εθνότητας. Οι Μακεδόνες επιθυμούν την αποκατάσταση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ. Η κυβέρνηση οφείλει να τους ακούσει και να ακυρώσει την "συμφωνία", που ήδη καταπατεί η άλλη πλευρά και δημιουργεί τόσο σοβαρά προβλήματα στην Ελλάδα. Τα προβλήματα της "συμφωνίας" είναι γνωστά και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, γι' αυτό δεν την επικύρωσε ακόμη. Η κατάσταση στα Βαλκάνια παραμένει ρευστή.

        Ας κάνουμε ΟΛΟΙ αυτό που πρέπει!

Γεώργιος Ευθ. Τάτσιος

τ.Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας

Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων

…………………………………………………………………..

Επικίνδυνη προβοκάτσια Σκοπιανών διεκόπη τα ξημερώματα από το ΥΠΠΟΑ! Απειλούν με προσφυγή στα δικαστήρια

newsbreak,13-05-2021

Πως εκτυλίχθηκε το αντεθνικό σχέδιο έμμεσης αναγνώρισης σκοπιανής μειονότητας σε ελληνικό έδαφος

Στα μητρώα του Υπουργείου Πολιτισμού έγινε δεκτή οργάνωση γνωστών σκοπιανοφρόνων, που έχει σκοπό την προώθηση της υποτιθέμενης μακεδονικής γλώσσας! Η αντίδραση του ΥΠΠΟΑ ήταν άμεση και η εν λόγω οργάνωση διεγράφη από το Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων. Κίνηση που προκάλεσε τη διαμαρτυρία της και την εκτόξευση απειλών για προσφυγή στα δικαστήρια!

Ο λόγος για την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) με την ονομασία «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας ‘Κρστε Μισίρκοβ’», το όνομα της οποίας αποκαλύπτει με απόλυτη ευκρίνεια τους σκοπούς της.

Η συγκεκριμένη ΑΜΚΕ λοιπόν με φέρεται να εκμεταλλεύτηκε κάποιο «κενό» στο σύστημα με αποτέλεσμα να ενταχθεί στο μητρώο του Υπουργείου Πολιτισμού!

Η συγκεκριμένη ΑΜΚΕ, η οποία ιδρύθηκε περίπου την εποχή που η Συμφωνία των Πρεσπών περνούσε από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων, στα τέλη του 2018, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η προσπάθεια μιας ομάδας σκοπιανοφρόνων εντός της χώρας μας να δημιουργήσει τις συνθήκες για τη θεμελίωση επιχειρημάτων περί «μειονότητας», ισχυριζόμενη προφανώς ότι εκπροσωπεί ικανό αριθμό ομιλούντων την ψευδομακεδονική, την οποία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ απέδωσε ως γλώσσα στα Σκόπια.

Δηλαδή, λίγο προτού ο Νίκος Κοτζιάς και ο Αλέξης Τσίπρας αποφασίσουν να υπογράψουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, εκίνησαν εντός της χώρας μας όλα όσα προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι «ξόρκιζε» η συγκεκριμένη συμφωνία.

Η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει πως η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας» με αριθμό καταχώρησης 5/2018 στα βιβλία εταιρειών του Πρωτοδικείου Έδεσσας, έχει διαγραφεί από το Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠ.ΠΟ.Α., καθώς διαπιστώθηκε ότι ο εμφανιζόμενος ως διαχειριστής και νόμιμος εκπρόσωπος της εν λόγω ΑΜΚΕ φέρεται να έχει απασχολήσει επανειλημμένως την ελληνική δικαιοσύνη, γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα ως προς τη δυνατότητα συμπερίληψής του στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠ.ΠΟ.Α.

Σημειώνεται πως η εγγραφή στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων, αποτελεί διαδικασία που υλοποιείται αποκλειστικά σε υπηρεσιακό επίπεδο με την προσκόμιση σχετικών τυπικών δικαιολογητικών. Από μόνη της, η εγγραφή δεν συνιστά αναγνώριση οποιασδήποτε ιδιότητας, ούτε παρέχει οποιοδήποτε απολύτως προνόμιο, ούτε οι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εγγραφή τους για οποιοδήποτε σκοπό, πέραν της δυνατότητας υποβολής αίτησης επιχορήγησης από το ΥΠ.ΠΟ.Α σε μελλοντικό χρόνο και μέσω ειδικής διαδικασίας αξιολόγησης κάθε φορά.

Διευκρινίζεται τέλος πως ο εν λόγω φορέας δεν έχει υποβάλει αίτηση για επιχορήγηση, ούτε έχει λάβει επιχορήγηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το χρονικό της υπόθεσης

Τα ιδρυτικά μέλη αυτής της «εταιρείας», τα οποία είναι γνώριμα σε όσους έχουν στο παρελθόν ασχοληθεί με τις προσπάθειες των Σκοπιανών να δημιουργήσουν «μειονοτικό ζήτημα» στην Ελλάδα (Ευγενία Νατσουλίδου, παπα-Τσαρκνιάς και η κυρία Τσαρκνιά), θεώρησαν ότι η επερχόμενη συμφωνία τούς εξασφάλιζε όλα τα εχέγγυα προκειμένου να αρχίσουν ξανά τις προσπάθειές τους. Αφού εμείς οι ίδιοι παραχωρήσαμε γλώσσα και εθνικότητα στον κ. Ζάεφ, γιατί αυτοί να μην το προχωρήσουν ένα βήμα πιο πέρα;

Έτσι, στα τέλη Απριλίου -παρότι νωρίτερα είχαν επιχειρήσει να ανοίξουν φροντιστήρια «μακεδονικής γλώσσας», αλλά δεν το κατάφεραν, διότι, όπως αναφέρει ο Γ. Τατσιός, εις εκ των διοργανωτών των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία, δεν βρήκαν μαθητές- αποφάσισαν να ενταχθούν στο μητρώο του υπουργείου Πολιτισμού. Έκαναν αίτηση στην Πύλη Πολιτιστικών Φορέων και οι… υπεύθυνοι του εν λόγω μητρώου του υπουργείου της κυρίας Μενδώνη αποφάσισαν να εγκρίνουν την ένταξή τους σε αυτό.

Αν δεν επενέβαινε τελικά το Υπουργείο, στην πράξη αυτό θα σήμαινε όχι απλώς ότι θα είχαν απόλυτη ελευθερία δράσης και αναγνώριση, αλλά ότι θα πιθανό στο άμεσο μέλλον οι φόροι των Ελλήνων πολιτών να διοχετεύονταν ως επιχορήγηση σε αυτούς που επιζητούν να αφελληνίσουν Ελληνόπουλα και να δημιουργήσουν βάση για διεκδικήσεις κατά της χώρας μας.

Δηλαδή, θα είχαμε μια ΑΜΚΕ αναγνωρισμένη από το υπουργείο Πολιτισμού, η οποία θέλει να διδάσκει τη «μακεδονική μητρική γλώσσα» εντός Ελλάδος και ίσως το κάνει με τα δικά μας χρήματα.

Ο Κρστε Μισίρκοβ

Εάν απορείτε ποιος είναι ο Κρστε Μισίρκοβ, η απάντηση δίνεται στην ιστοσελίδα της συγκεκριμένης εταιρείας:

O Κρστε Πέτκοβ Μισίρκοβ υπήρξε Μακεδόνας φιλόλογος, ένας από τους κωδικοποιητές της μακεδονικής γλώσσας, σλαβιστής, ιστορικός, εθνογράφος και δημοσιογράφος. Ηταν ένας από τους ιδρυτές της μακεδονικής επιστημονικής και λογοτεχνικής κοινότητας στη Μόσχα, στο Βελιγράδι και στη Σόφια. Γεννήθηκε στο Postol/Постол (Παλαιά Πέλλα) της Αιγαιατικής Μακεδονίας (σήμερα βόρεια Ελλάδα) στις 18 Νοεμβρίου 1874 και πέθανε στις 26 Ιουλίου 1926 στη Σόφια. Ο Μισίρκοβ είναι ο συγγραφέας του πρώτου επιστημονικού περιοδικού στη «μακεδονική γλώσσα», του «Βάρνταρ», και ο συγγραφέας του περίφημου βιβλίου «Μακεδονικές υποθέσεις».

Σε περίπτωση που αναρωτιέται κανείς ποιες είναι οι «μακεδονικές υποθέσεις» που θέλουν να τιμήσουν στη συγκεκριμένη ΑΜΚΕ, η απάντηση υπάρχει στο ίδιο σημείο: το βιβλίο του Μισίρκοβ «Μακεδονικές υποθέσεις» είναι μια πολιτική ανάλυση της θέσης του μακεδονικού λαού και το σχέδιο προγράμματος για το μακεδονικό εθνικό απελευθερωτικό κίνημα… Σε αυτό, όπως αναφέρεται ο τύπος αυτός, προτείνει την «ενοποίηση των μακεδονικών εθνοτήτων», συμπεριλαμβανομένων των διανοούμενων, επαναστατικών και απελευθερωτικών δυνάμεων και κινημάτων προς τον αγώνα για την «απελευθέρωση της Μακεδονίας».

Όπως, μάλιστα, σημειώνεται εντελώς αποκαλυπτικά, «σύμφωνα με τον Μισίρκοβ, η ανάγκη μιας ξεχωριστής μακεδονικής λογοτεχνικής γλώσσας είναι προς το εθνικό συμφέρον του μακεδονικού λαού και ένα επιτυχημένο εργαλείο για τον εθνικοπολιτικό αγώνα ενάντια στην ξένη προπαγάνδα και τη χρήση ξένων γειτονικών γλωσσών». Τι μας λένε, δηλαδή; Οτι η «γλώσσα» που θέλουν να διδάξουν είναι απλώς εργαλείο για εθνοπολιτικό αγώνα…

Τους ξεγέλασαν ή είναι κομμάτι εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών;

Το πραγματικό ερώτημα που προκύπτει πλέον είναι εάν η «αποδοχή» μιας εταιρείας με τόσο ξεκάθαρους σκοπούς στο μητρώο του υπουργείο Πολιτισμού είναι κάτι που έγινε από αμελή έρευνα των υπευθύνων ή αποτελεί κεντρική επιλογή εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στο παρελθόν αντίστοιχες προσπάθειες σκοπιανοφρόνων είχαν αποκρουστεί από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Με προσφυγή στα δικαστήρια απειλεί η ΑΜΚΕ!

Με ανάρτησή της στα social media η ΑΜΚΕ των σκοπιανοφρόνων διαμαρτύρεται για τη διαγραφή της από τα μητρώα και απειλεί με προσφυγή στα δικαστήρια!

«Κάποιοι ενεργούν κατά της Ελλάδας, εκθέτοντας την χώρα μας ανεπανόρθωτα, σε ότι αφορά την δημοκρατικότητα της και τον σεβασμό των νόμων, εθνικών, Ευρωπαϊκών και διεθνών. Η μισαλλοδοξία τους είναι τόσο έντονη που δεν τους αφήνει να αντιληφθούν την ζημιά που κανουν στην χώρα! Εννοείται, ότι θα προσφύγουμε στα Δικαστήρια κατά της απαράδεκτης και παράνομης ανάκλησης της εγγραφής, αλλά θα απευθυνθούμε και σε κάθε διεθνή οργανισμό, ξένες Πρεσβείες, ΕΕ, Συμβούλιο της Ευρώπης, ΟΗΕ, κτλ, αν δεν τηρηθεί ο νόμος του κράτους και επανέλθει η εγγραφή μας στο Μητρώο του ΥΠ.ΠΟ.Α.»

…………………………………………………………

Αντεθνικό ατόπημα υπέρ των Σκοπιανών! Η Μενδώνη δικαίωσε όσους θέτουν θέμα δήθεν «μειονότητας»

dimokratianews,13|05|2021

Έδωσαν άδεια σε ύποπτη ΜΚΟ που διδάσκει «μακεδονικά» εντός Ελλάδος ως… μητρική γλώσσα

Στα μητρώα του υπουργείου Πολιτισμού έγινε δεκτή οργάνωση γνωστών σκοπιανοφρόνων, που έχει σκοπό την προώθηση της υποτιθέμενης μακεδονικής γλώσσας! Πρόκειται για ακόμη μία συνέπεια της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρότι προεκλογικά την κατήγγειλε και στελέχη της συμμετείχαν, μαζί με εκατομμύρια πολίτες, στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εναντίον της ή περί αμέλειας των οργάνων του υπουργείου;

Ο λόγος για την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) με την ονομασία «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας “Κρστε Μισίρκοβ”», το όνομα της οποίας αποκαλύπτει με απόλυτη ευκρίνεια τους σκοπούς της. Η συγκεκριμένη ΑΜΚΕ, η οποία ιδρύθηκε περίπου την εποχή που η Συμφωνία των Πρεσπών περνούσε από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων, στα τέλη του 2018, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η προσπάθεια μιας ομάδας σκοπιανοφρόνων εντός της χώρας μας να δημιουργήσει τις συνθήκες για τη θεμελίωση επιχειρημάτων περί «μειονότητας», ισχυριζόμενη προφανώς ότι εκπροσωπεί ικανό αριθμό ομιλούντων την ψευδομακεδονική, την οποία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ απέδωσε ως γλώσσα στα Σκόπια.

Δηλαδή, λίγο προτού ο Νίκος Κοτζιάς και ο Αλέξης Τσίπρας αποφασίσουν να υπογράψουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, εκκίνησαν εντός της χώρας μας όλα όσα προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι «ξόρκιζε» η συγκεκριμένη συμφωνία.

Τα ιδρυτικά μέλη αυτής της «εταιρίας», τα οποία είναι γνώριμα σε όσους έχουν στο παρελθόν ασχοληθεί με τις προσπάθειες των Σκοπιανών να δημιουργήσουν «μειονοτικό ζήτημα» στην Ελλάδα (Ευγενία Νατσουλίδου, παπα-Τσαρκνιάς και η κυρία Τσαρκνιά), θεώρησαν ότι η επερχόμενη συμφωνία τούς εξασφάλιζε όλα τα εχέγγυα προκειμένου να αρχίσουν ξανά τις προσπάθειές τους.

Αφού εμείς οι ίδιοι παραχωρήσαμε γλώσσα και εθνικότητα στον κ. Ζάεφ, γιατί αυτοί να μην το προχωρήσουν ένα βήμα πιο πέρα; Έτσι, στα τέλη Απριλίου -παρότι νωρίτερα είχαν επιχειρήσει να ανοίξουν φροντιστήρια «μακεδονικής γλώσσας», αλλά δεν το κατάφεραν, διότι, όπως αναφέρει ο Γ. Τατσιός, εις εκ των διοργανωτών των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία, δεν βρήκαν μαθητές- αποφάσισαν να ενταχθούν στο μητρώο του υπουργείου Πολιτισμού. Εκαναν αίτηση στην Πύλη Πολιτιστικών Φορέων και οι… υπεύθυνοι του εν λόγω μητρώου του υπουργείου της κυρίας Μενδώνη αποφάσισαν να εγκρίνουν την ένταξή τους σε αυτό.

Στην πράξη αυτό σημαίνει όχι απλώς ότι θα έχουν απόλυτη ελευθερία δράσης και αναγνώριση από το υπουργείο Πολιτισμού, αλλά ότι είναι πολύ πιθανό στο άμεσο μέλλον οι φόροι των Ελλήνων πολιτών να διοχετευτούν ως επιχορήγηση σε αυτούς που επιζητούν να αφελληνίσουν Ελληνόπουλα και να δημιουργήσουν βάση για διεκδικήσεις κατά της χώρας μας.

Δηλαδή, έχουμε πλέον μια ΑΜΚΕ αναγνωρισμένη από το υπουργείο Πολιτισμού, η οποία θέλει να διδάσκει τη «μακεδονική μητρική γλώσσα» εντός Ελλάδος και ίσως το κάνει με τα δικά μας χρήματα.

Εάν απορείτε ποιος είναι ο Κρστε Μισίρκοβ, η απάντηση δίνεται στην ιστοσελίδα της συγκεκριμένης εταιρίας. O Κρστε Πέτκοβ Μισίρκοβ υπήρξε Μακεδόνας φιλόλογος, ένας από τους κωδικοποιητές της μακεδονικής γλώσσας, σλαβιστής, ιστορικός, εθνογράφος και δημοσιογράφος.

Ήταν ένας από τους ιδρυτές της μακεδονικής επιστημονικής και λογοτεχνικής κοινότητας στη Μόσχα, στο Βελιγράδι και στη Σόφια. Γεννήθηκε στο Postol/Постол (Παλαιά Πέλλα) της Αιγαιατικής Μακεδονίας (σήμερα βόρεια Ελλάδα) στις 18 Νοεμβρίου 1874 και πέθανε στις 26 Ιουλίου 1926 στη Σόφια. Ο Μισίρκοβ είναι ο συγγραφέας του πρώτου επιστημονικού περιοδικού στη «μακεδονική γλώσσα», του «Βάρνταρ», και ο συγγραφέας του περίφημου βιβλίου «Μακεδονικές υποθέσεις».

Σε περίπτωση που αναρωτιέται κανείς ποιες είναι οι «μακεδονικές υποθέσεις» που θέλουν να τιμήσουν στη συγκεκριμένη ΑΜΚΕ, η απάντηση υπάρχει στο ίδιο σημείο: το βιβλίο του Μισίρκοβ «Μακεδονικές υποθέσεις» είναι μια πολιτική ανάλυση της θέσης του μακεδονικού λαού και το σχέδιο προγράμματος για το μακεδονικό εθνικό απελευθερωτικό κίνημα… Σε αυτό, όπως αναφέρεται ο τύπος αυτός, προτείνει την «ενοποίηση των μακεδονικών εθνοτήτων», συμπεριλαμβανομένων των διανοούμενων, επαναστατικών και απελευθερωτικών δυνάμεων και κινημάτων προς τον αγώνα για την «απελευθέρωση της Μακεδονίας». Οπως, μάλιστα, σημειώνεται εντελώς αποκαλυπτικά, «σύμφωνα με τον Μισίρκοβ, η ανάγκη μιας ξεχωριστής μακεδονικής λογοτεχνικής γλώσσας είναι προς το εθνικό συμφέρον του μακεδονικού λαού και ένα επιτυχημένο εργαλείο για τον εθνικοπολιτικό αγώνα ενάντια στην ξένη προπαγάνδα και τη χρήση ξένων γειτονικών γλωσσών». Τι μας λένε, δηλαδή; Ότι η «γλώσσα» που θέλουν να διδάξουν είναι απλώς εργαλείο για εθνοπολιτικό αγώνα…

…………………………………………………………

Λίνα Μενδώνη: Αστείες δικαιολογίες αντί παραίτησης!

dimokratianews,14|05|2021

Η παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη θα ήταν η λογική και ορθή κίνηση μετά την «γκάφα» του υπουργείου της, που έδωσε το δικαίωμα σε μια ολιγομελή σέχτα σκοπιανοφρόνων να ρεζιλεύουν τη χώρα μας και να την απειλούν ακόμη μία φορά.

Η πολιτική ευθιξία όμως προφανώς δεν περισσεύει στα κυβερνητικά στελέχη κι έτσι άλλη μία φορά η κυρία Μενδώνη αποδεικνύει πόσο σκληρόπετση πολιτικά είναι, καθώς όχι απλώς δεν παραιτείται ή δεν ζητεί παραιτήσεις όποιων είναι τελικά υπεύθυνοι, αλλά προσπαθεί να κουκουλώσει το θέμα, ελπίζοντας ότι τελικά και αυτό θα ξεχαστεί.

Αυτό προσπάθησε να κάνει τα ξημερώματα της Πέμπτης, με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού να συντάσσει μια ανακοίνωση που μάλλον δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει για να «τελειώνει» με το θέμα της εγγραφής στα μητρώα μιας ΑΜΚΕ που ως σκοπό είχε την προώθηση της «μακεδονικής γλώσσας» στη χώρα μας.

Σε αυτήν το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού «ενημερώνει πως η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας”, με αριθμό καταχώρισης 5/2018 στα βιβλία εταιριών του Πρωτοδικείου Εδεσσας, έχει διαγραφεί από το Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠΠΟΑ, καθώς διαπιστώθηκε ότι ο εμφανιζόμενος ως διαχειριστής και νόμιμος εκπρόσωπος της εν λόγω ΑΜΚΕ φέρεται ότι έχει απασχολήσει επανειλημμένως την ελληνική Δικαιοσύνη, γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα ως προς τη δυνατότητα συμπερίληψής του στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠΠΟΑ».

Δεν προχωρούν, λοιπόν, στη διαγραφή της συγκεκριμένης ΑΜΚΕ γι’ αυτό που είναι το πραγματικό πρόβλημα, δηλαδή την αντεθνική της δράση, καθώς αυτό θα σήμαινε ότι αναγνωρίζουν τα προβλήματα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αντ’ αυτού χρησιμοποιούν το επιχείρημα ότι ο διαχειριστής της έχει απασχολήσει την ελληνική Δικαιοσύνη στο παρελθόν. Εκφραση που είναι πιθανόν να δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα για τη χώρα μας. Αλλά αφήνει ορθάνοιχτο και το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα αίτηση από την ίδια «παρέα», αρκεί να αλλάξει το όνομα του διαχειριστή στην εταιρία.

Αστείες είναι ακόμη και οι δικαιολογίες περί «τυπικών διαδικασιών» που επικαλούνται στο υπουργείο Πολιτισμού, όπως και ο ισχυρισμός ότι η εγγραφή δεν συνιστά αναγνώριση κάποιας ιδιότητας και δεν παρέχει προνόμια, αφού στην ίδια πρόταση γίνεται σαφές πως μπορούν μέσω της εγγραφής τους να αιτηθούν επιχορήγησης. Αυτό δηλαδή ακριβώς που επισημάνθηκε χθες από τη «δημοκρατία». Ότι η εγγραφή στα μητρώα δεν είναι τίποτε άλλο παρά το πρώτο βήμα για σκοπιανή προπαγάνδα εντός της πατρίδας μας, πληρωμένη με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.

Στην ίδια ανακοίνωση, πάντως, τα «τζιμάνια» του υπουργείου Πολιτισμού φρόντισαν να μας ενημερώσουν πως ο εν λόγω φορέας δεν έχει υποβάλει αίτηση για επιχορήγηση, ούτε έχει λάβει επιχορήγηση, χωρίς να αναφέρουν ότι εάν δεν ήταν άμεσες οι αντιδράσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης της Μακεδονίας, των πατριωτικών οργανώσεων αλλά και της εφημερίδας μας που ανέδειξε το θέμα, το πιθανότερο είναι ότι αυτή θα ήταν η επόμενή της κίνηση.

Ο τρόπος με τον οποίο η κυρία Μενδώνη αποφασίζει να διαχειριστεί τη νέα «γκάφα», όμως, κάνει και πάλι κάποιους να μιλούν για απόπειρα «διαχείρισης» μιας υπόθεσης που, αν δεν ερχόταν στη δημοσιότητα, δεν θα ήταν τίποτε παραπάνω από «εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών».

………………………………………………………………….

Μεθόδευση πίσω από το ατόπημα υπέρ Σκοπίων: Πώς η Μενδώνη πήγε να ευνοήσει από το παράθυρο την ύποπτη ΜΚΟ

newsbreak,15-05-2021 

Όπως όμως αναφέρεται στη σελίδα του υπουργείου Πολιτισμού για τις επιχορηγήσεις για το 2021, υπήρχε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα. Δικαίωμα επιχορήγησης είχαν φορείς οι οποίοι ήταν ήδη εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Λίνας Μενδώνη, η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων έληγε στις 22 Φεβρουαρίου (με έναρξη στις 7 Ιανουαρίου), ενώ φορείς μπορούν να εγγράφονται στο Μητρώο, εφόσον δεν έχουν ήδη εγγραφεί έως τις 15 Φεβρουαρίου του 2021. Αυτή ήταν και η καταληκτική ημερομηνία για τις εγγραφές στο Μητρώο. Όμως η συγκεκριμένη ΑΜΚΕ, όπως είδαμε, έκανε σε ύστερη ημερομηνία την εγγραφή της στο Μητρώο, προκαλώντας έκπληξη σε εκπροσώπους άλλων οργανισμών που… πάλευαν να προλάβουν τις ημερομηνίες!

Ακόμη κι αν υποθέσει κανείς ότι τελικά οι φιλοσκοπιανοί δεν είχαν ενδιαφέρον να επιχορηγηθούν -πράγμα δύσκολο, καθώς ο κύριος λόγος εγγραφής στο συγκεκριμένο Μητρώο είναι αυτές οι επιχορηγήσεις-, αλλά απλώς ήθελαν να «νομιμοποιήσουν» τις προσπάθειές τους, ως ανήκοντες στο Μητρώο του υπουργείου Πολιτισμού, παραμένει το ερώτημα γιατί εγκρίθηκε αυτή τους η αίτηση, στο συγκεκριμένο μάλιστα χρονικό σημείο.

Το καλό σενάριο είναι να ήλπιζαν στις επιδοτήσεις της… επόμενης χρονιάς, ενώ το κακό είναι πολύ χειρότερο. Να αποκαλύφθηκε απλώς η διαδικασία μιας «κατ’ εξαίρεση» εγγραφής που ως σκοπό είχε να επιτρέψει στους σκοπιανόφρονες να εγείρουν πολιτικά ζητήματα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ

Ανώνυμος είπε...

Η αφέλειά μας εγγίζει τα όρια της ευήθειας. Αυτό που συνέβη είναι ενδεικτικό και αποκαλυπτικό του τι θα συμβεί. Δεν υπήρχε κανένα κενό που εκμεταλλεύτηκε αυτή η "ομάδα" και δεν υπήρξε κανένα εκ παραδρομής λάθος εκ μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού! Όλα εντάσσονται στο πλαίσιο των συμφωνηθέντων στη διαβόητη και προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό που τώρα απετράπη προσωρινά, θα συμβεί αργά ά γρήγορα. Και εάν δεν συμβεί ή κωλυσιεργήσουν κάποιοι ιδεολόγοι θα φροντίσουν οι της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μας βάλουν στη θέση μας. Να είμαστε ειλικρινείς και σοβαροί: Ένας δρόμος υπάρχει και αυτός είναι ο αγώνας ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών! Όλα τα άλλα είναι κοροϊδία και χάσιμο χρόνου!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com