3 Ιουν 2020

Η Θεία Κοινωνία σώζει, δεν μολύνει!

Κορονοϊός: Διάσταση απόψεων για τη Θεία Κοινωνία - Σάλος με τη ...
Στις 17 Μαΐου επαναλειτούργησαν οι ιεροί ναοί στην πατρίδα μας. Ηταν αναμφίβολα μια περίοδος σκληρής δοκιμασίας για όλους όσοι εκκλησιάζονται, επειδή έχουν ζωντανή και ισχυρή σχέση με την πίστη μας και η καρδιά τους φωτίζεται από τη φλόγα της αγάπης για τον Χριστό. Μέχρι τη 17η Μαΐου είχαν ακουστεί τα μύρια όσα για την «επικινδυνότητα» του εκκλησιασμού, την ανευθυνότητα των χριστιανών που ήθελαν ανοιχτές τις εκκλησίες τους, τη μεταδοτικότητα του κορονοϊού εντός των ιερών ναών και τη σχεδόν απόλυτη βεβαιότητα της μόλυνσης των πιστών σε περίπτωση που κάποιος ασθενής έκανε το «έγκλημα» να κοινωνήσει. Η εικόνα των παπάδων με το ιερό δισκοπότηρο ανά χείρας παρουσιαζόταν από διάφορα ΜΜΕ σαν εκείνη των κακοποιών που σημαδεύουν αθώους με περίστροφα!

Οι αυτοχρισθέντες «ειδικοί» της συμφοράς διαβεβαίωναν όσους τους άκουγαν ότι είναι βέβαιη η μόλυνση αν χρησιμοποιείται η ίδια λαβίδα στη θεία κοινωνία και πρότειναν μια σειρά από λύσεις – από την κατάργηση του μυστηρίου έως τη χρήση πλαστικών κουταλιών για να κοινωνούν οι πιστοί.
Το διάστημα που έχει περάσει από την άρση των περιορισμών της άσκησης των λατρευτικών καθηκόντων των χριστιανών είναι μεγαλύτερο από δύο εβδομάδες – χρόνος αρκετός ώστε να εξαχθούν ασφαλή επιδημιολογικά συμπεράσματα. Ούτως ή άλλως, από την αρχή του ξεσπάσματος της κρίσης της πανδημίας οι επιδημιολόγοι επέμεναν ότι οι συνέπειες κάθε μέτρου που λαμβάνεται ή παραβιάζεται θα φανούν μέσα στο διάστημα δύο εβδομάδων.
Μέχρι τώρα δεν έχει καταγραφεί ούτε ένα κρούσμα κορονοϊού από όσους έχουν παρακολουθήσει λειτουργίες, έχουν συμμετοχή σε μυστήρια και έχουν μεταλάβει τη θεία κοινωνία, από εκείνους δηλαδή που παρουσιάζονταν σαν… καταδικασμένοι από όσες μιντιακές και πολιτικές… αγέλες δεν έπαψαν ούτε λεπτό να δαιμονοποιούν τη λατρευτική και τη μυστηριακή ζωή των χριστιανών.
Η αντιχριστιανική αερολογία και η αντιορθόδοξη προπαγάνδα διαψεύστηκαν από τα ίδια τα πράγματα. Οι «προφήτες» της καταστροφής γνωρίζουν όλα τα παραπάνω, αλλά δεν πρόκειται να παραδεχθούν την αλήθεια, διότι εκείνη δεν εξυπηρετεί την προώθηση της παγκοσμιοποιητικής ατζέντας τους.
dimokratianews,3|06|2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com