18 Ιουλ 2019

Οι «μπίζνες» με τους μετανάστες

Τα κεφάλαια που βγαίνουν από την εργασία των ανθρώπων κινούν την οικονομία, αλλά το μαύρο και το βρόμικο χρήμα κυβερνούν τον κόσμο. Χρήματα αλλάζουν χέρια κάτω από το τραπέζι, σχέσεις συνενοχής δημιουργούνται, τα ψέματα στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο και οι σκελετοί στις ντουλάπες των «υπεράνω πάσης υποψίας» αυξάνονται και πληθύνονται.

Τα παραπάνω ισχύουν, φυσικά, και για τις μεγάλες και σκοτεινές «μπίζνες» με τον εποικισμό της Ελλάδας από λαθρομετανάστες. Το βλέπουμε να γίνεται καθημερινά, αλλά δεν μπορούμε να αποδείξουμε τη συμμετοχή μεγάλων τμημάτων της εγκληματικής αλυσίδας στη δημιουργία αυτής της ζοφερής πραγματικότητας.
Ωστόσο, η Υποδιεύθυνση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας της Ελληνικής Αστυνομίας που επιχειρεί εδώ και καιρό στη Σάμο μπόρεσε να αποκαλύψει κομμάτι της αλήθειας και να κόψει ένα από τα κεφάλια της Λερναίας Yδρας, που αλλοιώνει τη μορφή και τον πολιτισμό της πατρίδας μας και υπονομεύει το μέλλον του λαού.
Ο λόγος γίνεται για τις συλλήψεις γιατρών και νοσηλευτών του Νοσοκομείου Σάμου και ενός διερμηνέα, που κατηγορούνται ότι λαδώνονταν για να χορηγούν πλαστές ή και ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις σε αιτούντες άσυλο.
Ο στόχος ήταν οι λαθρομετανάστες να ενταχθούν στις λεγόμενες «ευάλωτες κατηγορίες» και να πετύχουν τη σύντομη μετακίνησή τους από τη Σάμο στην ηπειρωτική Ελλάδα και να προωθηθεί έτσι το σχέδιο της αντικατάστασης του γηγενούς πληθυσμού της χώρας μας από αλλοδαπούς.
Αξίζει να λεχθεί ένα μεγάλο μπράβο στην ΕΛ.ΑΣ. για την πραγματοποίηση αυτής της επιχείρησης. Οι διωκτικές Αρχές έχουν κατ' επανάληψιν αποδείξει ότι, αν αφεθούν να κάνουν τη δουλειά τους, όπως πολύ καλά τη γνωρίζουν, μπορούν να παρουσιάσουν θεαματικά αποτελέσματα.
Φυσικά, αυτό το έργο πρέπει να συνεχιστεί διότι η κατάσταση με τους πρόσφυγες και τους λαθρομετανάστες τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη. Πρέπει να γίνει έλεγχος και στις ΜΚΟ που ασχολούνται με την «μπίζνα» του Προσφυγικού, αλλά και σε όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε τέτοιου είδους «δράσεις».
dimokratianews,18.07.2019
...............................................................
Έδιναν ψευδείς βεβαιώσεις υγείας σε μετανάστες!
dimokratianews,18.07.2019
Συλλήψεις γιατρών στο Νοσοκομείο Σάμου, που (αντί αμοιβής) εξέδιδαν γνωματεύσεις σε αιτούντες άσυλο
Σε πλήρη εξέλιξη βρισκόταν ως αργά χθες το βράδυ μεγάλη επιχείρηση των αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας για την εξάρθρωση κυκλώματος, το οποίο είχε στήσει μέσα στο Νοσοκομείο Σάμου παράνομη «φάμπρικα», η οποία τροφοδοτούσε μετανάστες με ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις, φυσικά με το αζημίωτο!
Η συγκεκριμένη εξέλιξη φέρνει στο φως ακόμη μία φορά και την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του Αιγαίου εξαιτίας των μεταναστευτικών ροών.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, στην κομπίνα με τις εικονικές βεβαιώσεις φέρεται ότι είναι μπλεγμένο σχεδόν ολόκληρο το ιατρικό προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος!
Ενδεικτικό της ανομίας που φαίνεται ότι επικρατούσε είναι πως έως χθες το απόγευμα είχαν συλληφθεί δέκα άτομα, εκ των οποίων έξι γιατροί, δύο νοσηλευτές και δύο ιδιώτες, ο ένας εκ των οποίων είναι μεταφραστής.
Συγκεκριμένα, οι γιατροί κατάρτιζαν αντί αμοιβής τις ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις προκειμένου να γίνεται άρση της απαγόρευσης μετακίνησης των αιτούντων άσυλο, οι οποίοι πλήρωναν αδρά για την παρεχόμενη «υπηρεσία».
Το πλάνο
Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντοτε με πληροφορίες, το πλάνο προέβλεπε ότι οι μετανάστες θα προωθούνταν σε μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, ώστε να υποβληθούν -δήθεν- σε κάποια θεραπεία. Ωστόσο, φτάνοντας στην Αθήνα έχαναν τον... δρόμο και κατέληγαν οπουδήποτε αλλού εκτός από το νοσοκομείο όπου θα έπρεπε να πάνε.
Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου Θεόφιλος Λάζαρος ανέφερε από την πλευρά του πως πριν από περίπου δυόμισι μήνες η διοίκηση είχε υποβάλει μηνυτήρια αναφορά, καθώς η κοινωνική υπηρεσία εντόπισε πλαστές ιατρικές γνωματεύσεις.
Το ίδιο είχε γίνει και την προηγούμενη εβδομάδα, όταν, όπως πρόσθεσε, δηλώθηκε η απώλεια σφραγίδας γιατρού που υπηρετεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα. 
«Υπάρχει ένα πολυπληθές κλιμάκιο των Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας που διερευνά το θέμα. Εμάς μας ζήτησαν κάποια στοιχεία για γιατρούς που υπηρετούν εδώ, τη σχέση εργασίας που έχουν με το νοσοκομείο» τόνισε ο κ. Λάζαρος. 
Στο πλαίσιο της ευρύτερης επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ., είχε πραγματοποιηθεί πριν από δύο μέρες παρόμοια «έφοδος» αστυνομικών στη Χίο, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν δύο γιατροί.
Μετά την ολοκλήρωση της αστυνομικής επιχείρησης στη Σάμο η Ελληνική Αστυνομία αναμένεται να προχωρήσει σε αναλυτική ενημέρωση για την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com