2 Μαρ 2012

Όλοι διαπιστώνουν ότι το μάθημα των θρησκευτικών γίνεται θρησκειολογικό εκτός από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και κάποιους Σχολικούς Συμβούλους


Δείτε σχετικά και:

-Μιχάλης Μπεκίρης, βουλευτής ΝΔ: «Μετατρέπουν το μάθημα των θρησκευτικών σε θρησκειολογικό»

-Μιχάλης Μπεκίρης, βουλευτής ΝΔ: Συνεχίζει να προκαλεί το κοινό αίσθημα ακόμα και με τις απαντήσεις της η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

Στην εκπαιδευτική ενημερωτική -διαδικτυακή πύλη  esos.gr ανέβηκε σήμερα 2/03/12, άρθρο με τίτλο “Το μάθημα των θρησκευτικών γίνεται θρησκειολογικό”. Το άρθρο είναι η απάντηση που έδωσε η Υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου στη Βουλή σε αναφορά του  Βουλευτή Μ. Μπεκίρη σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών .
Η Υφυπουργός στην απάντησή της υπογραμμίζει και τα εξής: «Τα Θρησκευτικά σήμερα τείνουν σταθερά να είναι ένα μάθημα ανοικτό και ανεκτικό προς τις άλλες χριστιανικές ομολογίες αλλά και τις άλλες θρησκείες με γνωσιακό και παιδαγωγικό χαρακτήρα. Στο πλαίσιο του Νέου Σχολείου έχει ήδη εκπονηθεί και εφαρμόζεται από φέτος πιλοτικά ένα νέο Πρόγραμμα Σπουδών (ΠΣ) και στα Θρησκευτικά. Η πρόταση για το νέο ΠΣ στα Θρησκευτικά κινείται στην κατεύθυνση, αφενός, του θρησκευτικού γραμματισμού των μαθητών και. αφετέρου, της κριτικής εκπαίδευσης. Μια θεμελιώδης καινοτομία ως προς την επιλογή των περιεχομένων του νέου ΠΣ είναι το άνοιγμα γνωριμίας με τις θρησκείες του κόσμου σε όλες τις τάξεις όπου διδάσκεται».
Ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης μετά την απάντηση που έλαβε από την αρμόδια Υπουργό τόνισε : “Συνεχίζει να προκαλεί το κοινό αίσθημα ακόμα και με τις απαντήσεις της η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων”.

Όσοι συνέταξαν τα νέα  προγράμματα αλλά και κάποιοι Σχολικοί Σύμβουλοι  Θεολόγων επαναλαμβάνουν παπαγαλίζοντας συνεχώς τα ίδια λόγια:«Το μάθημα γίνεται ανοικτό και πλουραλιστικό. Διατηρεί  και αναπλαισιώνει τον γνωστικό και παιδαγωγικό του χαρακτήρα.»
Πως διατηρεί όμως τον γνωστικό του χαρακτήρα όταν γίνεται θρησκειολογικό δηλαδή «ανοικτό» μόνο στις ξένες θρησκείες ;

Όπως αναφέρει ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιγνάτιος για το θέμα «Άλας άναλον, λοιπόν θέλουν να προσφέρουν στους Νέους μας οι νέοι Θεολόγοι. Και μάλιστα αυτό θέλουν να το κάνουν εκ πεποιθήσεως. Τουλάχιστον, αν το αποδέχονταν σαν συμβιβασμό, κάτω από το βάρος των κυβερνητικών πιέσεων και των οικογενειακών τους αναγκών, αν αυτό το αποδέχονταν σαν αβαρία - προκειμένου να μη χάσουν τη θέσι -που ωστόσο τους βάραινε την συνείδησι, θα λέγαμε: «άντε, δεν πειράζει, ας μπαίνη ο Θεολόγος στην τάξι κι ας κάνη αυτή την ύλη.
Μας αρκεί που αυτός θα βρίσκη τρόπο να μιλάη για την πίστι μας στα παιδιά μας».

Να βγαίνουν όμως και να υποστηρίζουν με πάθος αυτό το δεινό, αυτή τη συμφορά που μας επιβάλλεται, είναι πόνος. Είναι καϋμός για μας τους μεγάλους. Είναι ξεπεσμός γι’ αυτούς. Λυπούμαι ειλικρινά που τα γράφω αυτά.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com