1 Μαρ 2012

Μιχάλης Μπεκίρης, βουλευτής ΝΔ: Συνεχίζει να προκαλεί το κοινό αίσθημα ακόμα και με τις απαντήσεις της η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας


Δείτε σχετικά και:-Μιχάλης Μπεκίρης, βουλευτής ΝΔ: «Μετατρέπουν το μάθημα των θρησκευτικών σε θρησκειολογικό»

Συνεχίζει να προκαλεί το κοινό αίσθημα ακόμα και με τις απαντήσεις της η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, για το θέμα που αφορά την διδακτέα ύλη και το νέο διδακτικό εγχειρίδιο των θρησκευτικών της Β΄ Γυμνασίου.
Αυτό δηλώνει ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης μετά την απάντηση που έλαβε από την αρμόδια Υπουργό. Συγκεκριμένα, ο Αχαιός πολιτικός αναφέρει ότι, με επιστημονικούς όρους, προσπαθούν να παρουσιάσουν ως θεμελιώδη καινοτομία την νέα προσέγγιση του μαθήματος των θρησκευτικών, που θα έχει ως αποτέλεσμα το μάθημα να χάσει την χριστιανική του μορφή και να γίνει θρησκειολογικό. Δηλαδή, γίνεται μια προσπάθεια μελέτης της θρησκείας μας από κοσμικής άποψης, μια προσπάθεια ορθολογιστικής προσέγγισης και συχνά νατουραλιστικής, μη υπερφυσικής ερμηνείας της θρησκείας, που σημαίνει την απαρχή μιας μη θεολογικής ακαδημαϊκής μελέτης του θρησκευτικού φαινομένου.

Με απλά λόγια η ηγεσία του υπουργείου με τους συμβούλους της, προσπαθούν και επιδιώκουν, η νεολαία να προσεγγίσει και να κατανοήσει την χριστιανική θρησκεία εκ των έξω, όχι ως πιστοί, αλλά από την ιστορική, κοινωνιολογική, ή ανθρωπολογική οπτική της.
Τέλος ο κ. Μπεκίρης σημείωσε ότι επειδή δεν θεωρεί περιττό για τους μαθητές να διδαχθούν για την Παναγία, τα Πάθη, τη Σταύρωση και την Ανάσταση του Κυρίου, γεγονότα στα οποία γίνεται εκτεταμένη αναφορά στο τωρινό βιβλίο θα επαναφέρει το θέμα στη Βουλή για να διατηρηθεί το μάθημα των θρησκευτικών ως έχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com