23 Νοε 2010

Ερχεται ο "Μεγάλος Αδελφός"

Το "χάραγμα του θηρίου" ή αλλιώς το σημάδι του "αντίχριστου", κατά τους χριστιανούς ζηλωτές, θα αντικαταστήσει από το 2011 την Αστυνομική Ταυτότητα και θα χρησιμοποιείται σε όλες τις συναλλαγές μας με το ελληνικό κράτος.

Πρόκειται για μια κάρτα στο μέγεθος και τη μορφή της πιστωτικής, στο μικροτσιπ της οποίας θα εμπεριέχονται όλα τα προσωπικά και μη δεδομένα μας.

Από το ΑΦΜ και τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης, μέχρι και το ιατρικό ιστορικό μας (τυχόν χρόνια ασθένεια, ομάδα αίματος κ.λπ.). Επιπλέον η κάρτα θα φέρει και "ηλεκτρονική υπογραφή" και τα στοιχεία του κατόχου της θ’ αναγράφονται και με λατινικούς χαρακτήρες ώστε να χρησιμοποιείται και ως διαβατήριο.

Σε απλά ελληνικά έφτασε ο «μεγάλος αδελφός», αφού ακόμη και η εισαγωγή μας στα νοσοκομεία και η συνταγογράφηση των φαρμάκων θα γίνεται με τη χρήση της.

Οσο για τη χορήγησή της και τη διασταύρωση των δηλωθέντων στοιχείων θα την αναλάβει, κατά πάσα πιθανότητα, η Διεύθυνση Διαβατηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Προς το παρόν το θέμα της "κάρτας του πολίτη" -έτσι θα αποκαλείται- έχει τεθεί από χθες μέχρι και τις 12 Δεκεμβρίου σε δημόσια διαβούλευση προκειμένου να κατατεθούν οι όποιες αντίθετες απόψεις και να συζητηθούν οι γόνιμες προτάσεις.

Η καθιέρωση της συγκεκριμένης κάρτας, που αποφασίστηκε σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που έγινε στις 30 Σεπτεμβρίου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, αναμένεται να ξεσηκώσει πλήθος αντιδράσεων από χριστιανικές και όχι μόνο οργανώσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι στο παρελθόν με αφορμή την πρόθεση του υπουργείου Εσωτερικών να θεσπιστεί για όλους τους πολίτες ο Ενιαίος Κώδικας Αριθμός Μητρώων (ΕΚΑΜ), χιλιάδες πιστοί είχαν πολιορκήσει τη Βουλή ενώ δεν έλειψαν τα επεισόδια.

Ηδη οι πρώτες αντιδράσεις από πλευράς Εκκλησίας ήρθαν από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο, που από άμβωνος αναρωτήθηκε «τι θα γίνει αν χάσουμε την κάρτα.

Ο ηλεκτρονικός σχηματισμός θα γίνει επί του δέρματός μας». Οσο για την Ιερά Σύνοδο, αυτή τηρεί στάση αναμονής, παρά το γεγονός ότι πολλά μέλη της θεωρούν ότι παραβιάζονται οι θρησκευτικές και προσωπικές ελευθερίες με την έλευση της κάρτας.

Σύμφωνα, πάντως, με τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Ραγκούση, τα στοιχεία που θα αποτυπωθούν στην κάρτα θα προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία θα κρίνει και τη θέση της Εκκλησίας αλλά και ορισμένων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Το βέβαιο είναι ότι η κεντρική βάση δεδομένων που θα εγκατασταθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα μπορεί να γνωρίζει, ανά πάσα στιγμή, τα "προσωπικά" μας ακόμη και τα πιο μυστικά (π.χ. αν πάσχει κάποιος από διαβήτη).

Ολες οι συναλλαγές του πολίτη με το κράτος και υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα θα καταγράφονται στο πλινθίο που φέρει η κάρτα, ενώ, προαιρετικά μεν στην αρχή, θα προσφέρεται η δυνατότητα ψηφιακής αυθεντικοποίησης κατά τη χρήση της ηλεκτρονικής διαδικασίας.

Πλήρες φακέλωμα δηλαδή!

Αδεύσμευτος Τύπος 23/11/2010 –Του Γιώργου Φράγκου

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο "μεγάλος αδελφός" μπορεί και χωρίς "κάρτα", με τον αριθμό του ΑΦΜ ή ΑΜΚΑ ή Ταυτότητάς μας να δει όλα τα δεδομένα μας σε σύστημα βάσεων δεδομένων. Επειδή όμως η παραδοσιακή ταυτότητα κλέβεται και παραχαράσσεται εύκολα, και επειδή τα δεδομένα εξυπηρέτησής μας είναι "σκόρπια", έρχεται η κάρτα η οποία θα είναι πιο δύσκολο να παραχαραχθεί. Θα πρότεινα μάλιστα η αστυνομία και οι υπηεσίες να έχουν σύστημα ιριδοσκόπησης ή δακτυλικών αποτυπωμάτων για την ταυτοποίηση του κατόχου της κάρτας.

Το πιο λυπηρό είναι ότι ακόμα και σήμερα, υπάρχει η επιμονή μερικών, ότι η κάρτα περιέχει το "σφράγισμα 666 του αντιχρίστου". Χωρίς επίσημη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος και με αντίθετη θέση της Εκκλησίας της Κρήτης και των κραταιότερων ερμηνευτών της Αγ.Γραφής. Διαβάστε και τα σχόλια του π.Δανιήλ Αεράκη κλικ http://www.ioannisvaptistis.gr κλικ περιοδικά κλικ Νοέμβριος 2010 σελ 176. Είναι πλέον θέμα σεβασμού της Αλήθειας της Αγίας Γραφής.


Ξεχάσαμε τον Ένα, τον "Μεγάλο Αδελφό" μας, τον Ιησού Χριστό και επί 15-20 χρόνια ασχολούμαστε με τον "μεγάλο αδελφό" ψάχνοντας απεγνωσμένα να ανακαλύψουμε παντού 666άρια. Ο "Μεγάλος Αδελφός" όμως, τα βλέπει όλα, τα ακούει όλα και τα γράφει όλα στο βιβλίο της ζωής.

Ιωάννης Μ.

Υ.Γ. Ποιες θρησκευτικές ελευθερίες παραβιάζονται; θα αναγράφεται στην κάρτα το θρήσκευμα; Μα ...3000000 υπογραφές αυτό δεν ζητούσαν πριν από μερικά χρόνια;

Αντιοικουμενιστής είπε...

Ε, αφού μπορεί, τι θέλει την κάρτα του δήθεν «πολίτη» ο "μεγάλος αδελφός" αγαπητέ Ιωάννη Μ. "23 Νοεμβρίου 2010 10:33 μ.μ." "Χωρίς επίσημη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος και με αντίθετη θέση της Εκκλησίας της Κρήτης…" Μα για ποιες "εκκλησίες" μας γράφετε; Δια τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, των οποίων οι προϊστάμενοι είναι απόλυτα προσκυνημένοι στο "σύστημα" για να μην χάσουν τις απολαύσεις και τις ανέσεις που τους τους παρέχει απλόχερα; Όσο για την αναγραφή του θρησκεύματος στα ατομικά δελτία ταυτότητας, ποιοί τάχθηκαν εναντίον της; Όλοι εκείνοι που διαχρονικά τάχθηκαν ή τάσσονται εναντίον της Αγίας Ορθοδοξίας και της φιλτάτης ημών Πατρίδας. Μήπως κι εσύ είσαι ένας από αυτούς;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ αντιοικουμενιστή

Μεμέρισται ο Κύριος; Μη γένοιτο. Ο Χριστός, η κεφαλή, ο νυμφίος της Εκκλησίας είναι Ένας. Μία είναι και η νύμφη Του , το σώμα Του, η Εκκλησία Του. Ποιά; Εγώ λέω: η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική , η Ορθόδοξη Εκκλησία οικουμενικώς που συμπεριλαμβάνει τις επίσημες Εκκλησίες Ελλάδος και Κρήτης. Ελπίζω να συμφωνείτε.

Ως προς τις κάρτες, άλλο η άποψή μας σαν πολίτες και άλλο να "μπερδεύουμε" την Αγία Γραφή, την Αποκάλυψη και την Εκκλησία αυθαιρέτως.

Δεν πρέπει να υποτιμούμε την Αγία Γραφή, ούτε μια λέξη ούτε μια κεραία ούτε ένα ιώτα να μην παραποιούμε. Εσείς την ερμηνεύετε κατά κάποιον τρόπο, μην διεκδικείτε όμως το αλάθητο του πάπα διότι όπως θα διαβάσατε και στις "ακτίνες" και αλλού, πολλοί άλλοι κραταιοί ερμηνευτές, κληρικοί, ιεροκήρυκες και η επίσημη Εκκλησία της Κρήτης διαφορετικά φρονούν. Ο Κύριος θα μας κρίνει, για το πόσο σεβασθήκαμε τον λόγο του.

Ιωάννης Μ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com