4 Ιουν 2010

Επιμένει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος να αποκαλεί τον Πάπα «Επίσκοπο της Πρεσβυτέρας Ρώμης»

Μεγάλης ιστορικής σημασίας, χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος την παρουσία στην Κύπρο, του Πάπα Βενέδικτου. Πιστεύω, είπε ο Μακαριότατος σε δηλώσεις το πρωϊ στο ΡΙΚ, ότι τόσο η πολιτεία, όσο και η εκκλησία, θα υποδεχθούν τον Πάπα με σεβασμό και με πολλή αγάπη όπως κάνουν πάντα.

Ερωτηθείς εάν στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις θα είναι παρόντες όλοι οι Συνοδικοί, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος επανέλαβε ότι όλοι είναι προσκεκλημένοι και όσοι θέλουν μπορούν να υποδεχθούν τον Επίσκοπο της Πρεσβυτέρας Ρώμης, είτε στο αεροδρόμιο της Πάφου, είτε αύριο στην Αρχιεπισκοπή.

Εχουμε Δημοκρατία, είπε, και δεν υποχρεώνω κανένα να είναι παρόν. Ο Αρχιεπίσκοπος απέφυγε ωστόσο να πει κατά πόσο στο αυριανό γεύμα στην Αρχιεπισκοπή θα είναι παρόντες όλοι οι Συνοδικοί και είπε απλώς, ότι και οι 50 θέσεις έχουν τιτλοποιηθεί και είναι γεμάτες.

IKypros- 04/06/2010

8 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αρχιεπίσκοπος απέφυγε ωστόσο να πει κατά πόσο στο αυριανό γεύμα στην Αρχιεπισκοπή θα είναι παρόντες όλοι οι Συνοδικοί και είπε απλώς, ότι και οι 50 θέσεις έχουν τιτλοποιηθεί και είναι γεμάτες.

KX : Και οι 50 θέσεις γεμάτες; Λάθος, σαράντα εννέα έπρεπε να πει. Εγώ δεν θα πάω, είμαι ... άτιτλος.

EΛΕΥΘΕΡΟΣ σκοπευτής είπε...

θα μεγαλώση η μύτη σας Μακαριώτατε όπως του Πινόκιο.Το πιό φρικτό ψέμα που λέτε στον λαό σας είναι ότι θα υποδεχθείτε"τον Επίσκοπο της Πρεσβυτέρας Ρώμης",τουλάχιστον ας σας πληροφορήσουν οι συνβουλάτορες σας τί λέει ο Αγιος Νεκτάριος"Λέγοντας ο Πάπας πως είναι η κεφαλή(ΕΠΊΣΚΟΠΟς)της Εκκλησίας,εξόρισε απο τη Δυτική εκκλησία τον Χριστό...Αυτός ο υπερβολικός τύφος του Πάπα,αυτή μοναρχομανία του γέννησε τόσες αιρέσεις" και ο Αρχιεπίσκοπος αφού εμμένη στην αιρετική διατύπωση του να αρχίσει να μετρά τοις μέρες του...και να μάθει πάλι απο τον Άγιο Νεκτάριο μας ότι"Οι πάπαις και αμαρτάνουσι και κολάζονται και θα κολάζονται μέχρι της Δευτέρας Παρουσίας.Ίσως και αιωνίως δια της προς την Ελληνικήν Εκκλησίαν ΚΑΚΑ και τας ψευδενώσεις και τας ασεβείς και αντιχριστιανικάς διατάξεις."(Αγίου Νεκταρίου,Μελέτη Ιστορική περι των αιτιών του σχισματος). Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.Οσον αφορά γιά την δημοκρατία σου Αρχιεπίσκοπε τρίζουν τα κοκκαλάκια του Περικλή όποτε την αναφέρεις,θα αρκεστούμε προς το παρόν που είναι "φρόνιμο"όπως λέει και ο κ.Πορφύριος να πούμε "γιατί Μακαριώτατε δεν αφήνετε τον καϋμένο Επίσκοπο Λήδρας και(ηγούμενο Μαχαιρά)κ.Επιφάνειο να ησυχάζει στην μετάνοια του και θέλετε να του στείλετε και αυτοκίνητο να τον παραλάβει μπάς και πεί ο άνθρωπος ότι έσπασε και δεν μπορει να παρευρεθή στα συμπόσια με τον Πάπα;"Και γιατί αφού είστε άνδρας δημοκρατικός διατάζετε" να φέρει και δύπ καλογήρους μαζί του"!!!Τα καλογέρια τι τα θές Μακαριώτατε για να ψάλουν το πολυχρόνειο του πάπα ή για να σας σερβήρουν στα γεύματα σας ή για να σας πλένουν τα πιάτα;Πάντως αν παρευρεθούν καλογέρια του Μαχαιρά αυτό θα είναι αίσχος...χείριστο αίσχος απο την παρουσία των Ιεραρχών.Τελικά ο Αγιος Λεμεσού δεν κάνει κουμάντο τα καλογέρια του πλέον;Κάντε 48 τις θέσεις ούτε εγώ θα έρθω αφου δεν θα πάει ο κ.Κυπριανός και θα λείπη και ο Δεσπότης μου τι να κάνω να πάω μόνος και να αρχίσω να ξερνάω και να τους χαλάσω το συμπόσιο άντε και καλά κρασιά!Κύριε πάπα μην τολμήσετε να πίειτε κρασί με τον Αρχιεπίσκοπο ανταλαξτε τα ποτήρια σας κάτι έχω πληροφωρηθει....

Αντιοικουμενιστής είπε...

Αδέλφια μακρυά από κάθε εκδήλωση! Στις Εκκλησιές μας, στα Μοναστήρια και στα σπίτια μας να περάσουμε το διήμερο με προσευχή και κομποσχοίνι. Κλείστε και τα πατζούρια και τα φώτα.

valo είπε...

Ο Καθολικισμος ειναι δογμα εξελιξης αντιθετα για την Ορθοδοξια
ολα μενουν στατικα.
πχ δεν θα μου φαινονταν παραξενο
εαν η Αγια Τριαδα καποια μερα
γινονταν Αγια Τετραδα εχοντας μεσα
και την Παρθενο Μαρια.
Οι ορθοδοξοι πρεπει να κατανοησετε καλυτερα τον Καθολικισμο .Το μυστικο ειναι η
συνθεση, η χρυση τομη, η αλληλογνωριμια.
Μακαρι οι εκκλησιες να ενωθουν πληρως ξανα με ηγετη το διαδοχο
του Πετρου, στα πλαισια του αλληλοσεβασμου

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Οι ορθοδοξοι πρεπει να κατανοησετε καλυτερα τον Καθολικισμο .Το μυστικο ειναι η συνθεση, η χρυση τομη, η αλληλογνωριμια."

KX : Εσύ που ξέρςις καλά τον παπισμό και τα μυστικά, μήπως θα μπορούσες να μας πεις ποιά είναι η σύνθεση μεταξύ Θεού και διαβόλου; Για δώσε μας λιγάκι να καταλάβουμε το μυστικό της χρυσής τομής. Τι προκύπτει αν συνθέσουμε Θεό και διάβολο. Άντε, να σε χαρώ.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"...δεν θα μου φαινονταν παραξενο
εαν η Αγια Τριαδα καποια μερα
γινονταν Αγια Τετραδα εχοντας μεσα
και την Παρθενο Μαρια".

ΚΧ : Εμένα δεν θα μου φαινόταν καθόλου παράξενο, αν στο τέλος έχουμε και την αγία ... ενδεκάδα! Να τους κάνουμε στο τέλος και ομάδα ποδοσφαιρική, αφού όλοι φωνάζουν στα γήπεδα "θεός η ομαδάρα" και ΠΑΟ θρησκεία.

Παναής είπε...

Βρε Ευστράτιε βλέπω ξέρεις καλά τα δογματικά του παπισμού !Αφου θαυμάζεις τόσο πολύ τον (καθολικισμό) γιατί δεν γίνεσε Καρδινάλειος;Γιατί δεν ερευνάς καλύτερα όπως τον μακαριστό Μητροπολίτη Νανζιανζού Παύλο Ντεμπάγιεστερ,πρώην Φραγγισκανός μοναχός, ο οποίος ερεύνησε καλά της βιβλιοθήκες του Βατικανού και βρήκε την Αλήθεια.Πάντώς η αλήθεια είναι ότι ο "καθολικισμός"πράγματι εξελήχθικε και σε "Αγία Τετράδα"και σε "Αγία Πεντάδα",εμείς στην ορθοδοξια είμαστε καθηστερημένοι οπισθοδρομικοί άνθρωποι μην ασχολήσε μαζί μας ασχολήσου με το διάβασμα πέρκι μάθεις τα της πίστης σου καλά πρωτα και ύστερα ασχολήθου και με την Ορθοδοξία μας.Δέν σου είπε κανής μέχρις στιγμής ότι απο τους πολλόυς διαλόγους που κάνουμε σας κατανοήσαμε και βγάλαμε το συμπέρασμα ότι είστε αιρετικοί διότι πρώτα απόλα κάνατε πρόσθεση στο σύμβολο της Πίστεως,και μετα ακολουθεί η κατρακύλλα σας...και δεν έχει σταματημό.Το μυστικό φίλε θα σου το πω απο έγκυρες πηγές οι καρδινάλειοι στο Βατικανό διαβάζουν ορθόδοξη θεολογία και Άγιους ΠΑτέρες διότι δεν πάνε πλέον τον (καθολικισμό) σου και πολλοί ζητούν να έρθουν πίσω στην Αρχαία, ορθόδοξη, παραδοσιακη,ΜΙΑ,Αγία καθολική(Ορθόδοξη και το τονίζω) και αποστολικη ΕΚΚΛΗΣΊΑ ,μαζί με τους πιστούς.Αφου εσείς είστε "δόγμα εξέλιξης"δεν μου λες γιατί εγκαταλοίπουν και αυτομολάνε απο τον Παπισμό σας;Κάτι τους λύπει;Μάλλον, τί λες;Εσύ νιώθεις ικανοποίηση με τον "προστάτη των παιδεραστών"(σκέφτου τους καϋμένους ομόδοξούς σου να τους παρενοχλούν οι φραγκοπαπάδες σας και μετά να κάνουν το ίδιο στα παιδιά τους και ο πάππας σας ο "Αλάθητος" ο "Πρώτος"απο το 1981 να συγκαλύπτει τούς ανώμαλους ιερείς σας!Θα μου πείς και εμείς εχουμε τέτοια φενόμενα.Το παραδέχομαι υπάρχει αλλά ενα 5% ενώ εσας 99% το 1% είναι ο πάπας σας το σέβομαι το γεγονός ότι είναι Αλάθητος(τρομάρα του).Εμάς να ξέρεις οι παπαδες μας παντρεύονται οι πλειοψηφία και έτσι ευτυχώς εκτονώνουνται,εσάς είναι όλοι άγαμοι και κινδυνεύει η υφίλιος μαζί τους.Αν έχεις παιδιά σκέφτου να μην τα στέλνεις στην "εκκλησιά" σας αλλά φέρτα στην Ορθοδοξία που το σίγουρο είναι οι παπάδες μας δεν ενοχλούν παιδάκια.Οσον για εσένα ψάξε και ερύνα πριν γράφεις κάτι διότι προσβάλεις καιτο "δόγμα εξέλιξης" και τον εαυτό σου διότι φαίνεσε ξεκάθαρα ότι δεν ξέρεις τί γράφεις!!!Να σου προτείνω να πας μια βόλτα στο Άγιο Όρος και η Παναγία θα σε βοηθήσει όπως βοήθεισε και εμένα τον αμαρτωλό.Αν μη τι άλλο μάθε καλά τον "καθολικισμό σου"για να μπορείς να κάνεις διάλογο.Βρίσκεσε σε πλάνη φίλε σε μία Παναίρεση που ονομάζετε Παπισμός και με αγάπη και πόνο σε παρακαλώ να τα βάλης όλα κάτω να μιλήσεις και με κανένα παπά ορθόδοξο ,να ψάξεις καλά και να προσεύχεσαι ο Θεός να σε φωτίσει να βρείς την Αλήθεια πρίν να είναι αργά...για σένα!!!

Παναής είπε...

k.Κυπριανέ πολύ πετυχημένα τα σχόλι σας με κάνατε και γέλασα μέσα στο πένθος μου.Καλά ο Ευστράτιος ζεί στον κόσμο του καλά του τα είπατε,ο Θεός να τον φωτίσει φαίνετε καλό παιδί και αφελές,έχει ο Θεός για όλους αλλά να ξέρει ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ(το ίδιο ισχύει και για τους ζηλωτές,σχισματικούς,φανατικούς παλαιοημερολογήτες,και εξηγούμε τα εννοώ όπως τα εννοεί ο Άγιος Φιλόθεος Ζερβάκος και ο Άγιος γέροντας ΠαΪσιος)...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com