9 Μαΐ 2010

Κύπρος - Το πρωτόκολλο για τον Πάπα Βενέδικτο

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι προετοιμασίες για την κάθοδο του Πάπα Βενέδικτου στην Κύπρο, στις 4 Ιουνίου. Άνθρωποι του Βατικανού έχουν έρθει επανειλημμένα στο νησί και έχουν διευθετήσει τα πάντα, σε συνεργασία με τις αρμόδιες κυπριακές Αρχές.

Ο Πάπας, με μεγάλη συνοδεία και με πολλούς δημοσιογράφους να τον ακολουθούν, θα λειτουργήσει το πρωί της Κυριακής 6 Ιουνίου στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος- Ελευθερία», το οποίο θα φιλοξενήσει εφτά χιλιάδες καθολικούς. Χιλιάδες άλλοι θα βρίσκονται έξω από το στάδιο.

Και για όσους... περίεργους της κοσμικής ζωής ερωτούν εάν θα δοθούν επίσημα δείπνα κατά την εδώ παραμονή του Πάπα, να πούμε ότι η απάντηση είναι όχι. Διότι, κατά το πρωτόκολλο του Βατικανού, ο Πάπας δεν τρώει ποτέ παρέα με λαϊκούς, αλλά μόνο με κληρικούς.

Και κάτι άλλο περί του πρωτοκόλλου: Ο Πάπας, όταν πάει σε μια χώρα, αναχωρεί με την Αλιτάλια και επιστρέφει με αεροπλάνο των αερογραμμών της χώρας που επισκέφθηκε. Συνεπώς, οι Κυπριακές Αερογραμμές θα τον μεταφέρουν, με τη συνοδεία του, πίσω στη Ρώμη.

Όσοι είναι στην πτήση της άφιξης, είναι ακριβώς οι ίδιοι και στην πτήση της επιστροφής. Μέσα στο αεροπλάνο, απαγορεύεται να φωτογραφήσει κάποιος τον Πάπα, ενώ η χρήση βιντεοκάμερας επιτρέπεται υπό όρους...

«Η Σημερινή»09/05/2010 – Zαχαρίας Κυριακού

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν αφήνουμε τον Πάπα για να βοηθήσουμε αυτό το κορίτσι;

http://kalyterotera.blogspot.com/2010/05/blog-post_2720.html

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com