23 Σεπ 2009

Ο Συνήγορος του Πολίτη και η θρησκευτική ελευθερία


ΠΟΛΥΣ ΛΟΓΟΣ γίνεται και με αντικρουόμενες απόψεις για την «Προστασία Προσωπικών Δεδομένων». Σχηματίζει κανείς την εντύπωση , από ορισμένες τουλάχιστον περιπτώσεις, πως η «Προστασία» αυτή πάει να γίνη «ταμπού».
Πρό μηνών ο Συνήγορος του Πολίτου «υπερβαίνοντας τα όρια της θεσμικής του αρμοδιότητος», ζητούσε από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων την μετατροπή του μαθήματος των θρησκευτικών από υποχρεωτικό σε προαιρετικό μάθημα και για τους Ορθοδόξους.
Τώρα, ύστερα από επιστημονικά τεκμηριωμένη παρέμβαση του καθηγητού κ. Γεωργίου Κρίππα, αναγκάζεται να περιορίση το σχετικό έγγραφο του μόνο για τους γονείς των όσων μαθητών διεμαρτυρήθηκαν και πουθενά αλλού….»και μόνον καθ΄ήν έκταση το αίτημα τους συμβιβάζεται προς το Σύνταγμα και προς την Ευρωπαική Συμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ως προκύπτει έκ της ad hoc νομολογίας ( και όχι έκ νομολογίας εντελώς ασχέτου προς το μάθημα των θρησκευτικών)».
Δεν γνώριζε η έν λόγω αρχή ότι η Ε.Σ.Α.Δ. «δεν επιτρέπει την άσκηση του δικαιώματος επί της θρησκευτικής ελευθερίας, όταν θίγονται δικαιώματα τρίτων»; Χαιρόμεθα διότι επιτέλους το θέμα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών στα Σχολεία τακτοποιείται οριστικά και παραμένει υποχρεωτικό για όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς μαθητάς
.

Περιοδικό “ΖΩΗ” 24 Σεπτεμβρίου 2009
======== ==== ===== =====
ΣΧΟΛΙΟ ΑΚΤΙΝΩΝ
Περιμένουμε να δημοσιευθεί η αλληλογραφία του κ. Γεωργίου Κρίππα με τον Συνήγορο του Πολίτη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Συνήγορος του Πολίτη λαμβάνει πολλές και κατάπτυστες αποφάσεις κατά της Ορθοδοξίας! Και μόνο γι' αυτό είναι αξιοχλεύαστος απο τους πιστούς!

Ένας πιστός

Ανώνυμος είπε...

Μόνο που τα φετινά βιβλία των θρησκευτικών είναι θρασύτατα και γεμάτα ύβρεις, χλευασμούς στα άγια και παρουσιάζουν τους αγίους και τους προφήτες σαν απλούς μορφωμένους και κοινωνικά δραστήριους ανθρώπους...
Ενώ για την Παλιά Διαθήκη λέει ξεκάθαρα ότι είναι παραμύθι...
Για τις θρησκείες εμμέσως και αμέσως λέει ότι είναι όλες το ίδιο...

Δείτε μόνοι σας. Όλα τα βιβλία είναι στο web:

http://pi-schools.sch.gr/
Αν θυμάμαι καλά, τα βιβλία του Γυμνασίου ήταν τα πιο τρανταχτά.

Επομένως δεν ξέρω εάν είναι καλό τελικά να διδάσκονται ΑΥΤΑ τα θρησκευτικά...

Με μασώνους αν μπλέξεις...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com