23 Σεπ 2009

Αθεολόγητες θέσεις από τον Αρχιγραμματέα του Πατριαρχείου Αρχιμανδρίτη Ελπιδοφόρο Λαμπρυνιάδη

ARXIGRAMMATEAS-PATRI

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τί αίσχη είναι πάλι αυτά;

Σοβαρότης μηδέν απο το Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως; Καλά αυτό το ξέραμε. Αλλά και αγράμματοι;
ΑΙΣΧΟΣ!

Και θέλουν και να παρασύρουν και τον λαό στις αιρετικές εκκλησιολογίες τους!...

Ένας πιστός

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Είναι απαράδεκτο αυτό που συνήθως λέγεται,ότι η ενότητα μεταξύ των Ορθοδόξων διασφαλίζεται είτε υπό μιάς κοινής πίστεως και λατρείας είτε υπό του θεσμού της Οικουμενικής Συνόδου.Και οι δυο αυτοί παράγοντες είναι απρόσωποι,ενώ στην ορθόδοξη θεολογία μας η αρχή της ενότητος είναι πάντοτε ένα πρόσωπο"

Τα ξέρουμε,τα ξέρουμε.Όλες αυτές τις σαχλαμάρες μας τις τάιζαν,και ακόμη μας τις ταΐζουν, κάποιοι Ζηζιούλες,Φάροι,Ράμφοι,Γιανναράδες και "λεγεών το όνομά μου".Αλλά ο κόσμος δεν ξέρει την κριτική που ασκήθηκε σε όλους αυτούς.Εκεί που έγραφαν,πέρναγαν από κόσκινο όλους όσους τους έβγαζαν ανόητους και άχρηστους.Μονόδρομος και μονοπώλιο οι δικές τους διαστροφές.

Απρόσωπη η Σύνοδος και απρόσωπη η κοινή πίστη και η κοινή λατρεία ( σεμνύνεται η αρχιγραμματεία και δεν τολμά να ονομάσει απρόσωπη και την Εκκλησία όπου εκεί φανερώνεται η πίστη και η λατρεία).

Οι πατέρες των Συνόδων τι ήταν; Ακέφαλα όντα; Πρόσωπα δεν είχαν; Είχαν,αλλά οι διαστρεβλωτές της λατρείας και της πίστης άλλα έχουν στο μυαλό όταν μιλούν για πρόσωπο.Τη φαντασία τους έχουν για πρόσωπο.Αλλά επειδή αυτό τους εκθέτει,προτιμούν να βάζουν το βλάσφημο πρόσωπο οιουδήποτε ψευδοεπισκόπου.Και μας λένε ότι αυτό συμβολίζει την ενότητα!!!

Και η λατρεία και η πίστη; Αυτές δεν έχουν πρόσωπο; Ο κόσμος που πηγαίνει στην Εκκλησία τι είναι; Ακέφαλα όντα κι αυτός; Πρόσωπα είναι βέβαια,αλλά όχι όπως τα εννοεί η φαντασία των παρασυναγωγών. Των "ελπιζομένων υπόστασις" είναι το εκκλησίασμα.Δεν είναι το θνησιγενές αμαρτωλό πρόσωπο των αιρετικών και αιρεσιαρχών,ένθεν κακείθεν του Φαναρίου,που ανακαλύπτουν όψιμα και καμουφλαρισμένα το αλάθητο δόγμα του παπισμού. Ουνίτες δεν θα μας κάνουν,ούτε και ουνιτίζοντες προτεστάντες.

Εμείς,το εκκλησίασμα, μεταλαμβάνουμε από το κοινό ποτήριο
το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου,που για μας, αυτό είναι το θείο Πρόσωπο.

Και μια σύσταση προς τις ΑΚΤΙΝΕΣ.Όσο παραμένουν αυτές οι πατριαρχικές διδαχές άγνωστες στον περισσότερο κόσμο,ο μολυσμός που υφίσταται το εκκλησίασμα από τους μνημονευτές αυτών των αιρεσιαρχών θα μεγαλώνει.Η Ορθοδοξία βρίσκεται σε τρομακτικό κίνδυνο.Η μνήμη όλων αυτών πρέπει να σταματήσει.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com